Λεάλι VS Καπίνο: Η Ευρώπη δεν… πάει στον Ιταλό

Λεάλι VS Καπίνο: Η Ευρώπη δεν… πάει στον Ιταλό

Ο Ολυμπιακός είναι… αναγκασμένος να πάει με τον Νικόλα Λεάλι στις «μάχες» με την Οσμάνλισπορ - Ποια τα… στατιστικά του Ιταλού στο Europa League.

Άτυχος στάθηκε ο Στέφανος Καπίνο στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» πριν την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στους Τούρκους για τους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Έλληνας άσος τέθηκε εκτός… μάχης, την στιγμή που οι δοκιμές του Πάουλο Μπέντο τον έφερναν στο αρχικό σχήμα, παρά το γεγονός πως ο Πορτογάλος είχε ως πρώτη επιλογή τον Νικόλα Λεάλι για τα ευρωπαϊκά ματς.

Ο τραυματισμός του διεθνή πορτιέρο δεν δίνει… επιλογή στον Ίβηρα τεχνικό του Ολυμπιακού, καθώς θεωρείται δεδομένη η παρουσία του νεαρού Ιταλού κάτω από τα δοκάρια. Άλλωστε στην αποστολή μετέχει ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που δεν έχει ανάλογη εμπειρία. Πάντως, τα στατιστικά δεν είναι υπέρ του 24χρονου - σε λίγες μέρες - δανεικού από την Γιουβέντους. Στην σύγκριση, που αναμφίβολα γίνεται, με τον Στέφανο Καπίνο, ο Ιταλός δεν μπορεί να παρουσιάσει σαν… ατού τις επιδόσεις του στο Europa League.

Συγκεκριμένα, στα έξι ματς που έχει αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού στους ομίλους της διοργάνωσης, έχει δεχθεί ισάριθμα τέρματα, αλλά δεν έχει παραβιαστεί η εστία του σε όλα τα ματς. Το μοναδικό που κράτησε το μηδέν, ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων, κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το «διπλό» 1-0 με το τέρμα του Εστεμπάν Καμπιάσο. Ακολούθησε η εντός έδρας ήττα (1-0) από τον ΑΠΟΕΛ, οι δύο «μάχες» με την Αστάνα (4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και 1-1 στο Καζακστάν) και η αυλαία με τους Κύπριους, οι οποίοι είχαν πάρει τη νίκη 2-0.

Μικρότερο είναι το δείγμα για τον Στέφανο Καπίνο. Ο διεθνής άσος έχει αγωνιστεί στα τέσσερα ματς των προκριματικών για τους Πρωταθλητές Ελλάδας και έχει δεχθεί δύο τέρματα. Και τα δύο ήταν στις ρεβάνς, με την διαφορά πως σ’ αυτή με την Χάποελ Μπερ Σεβά, ήρθε ο αποκλεισμός των «ερυθρόλευκων» από τα play offs του Champions League, ενώ στον επαναληπτικό με την Αρούκα, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι... αριθμοί στην Ελλάδα

Πληγή… στην σύγκριση του Λεάλι με τον Καπίνο είναι και τα ματς του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας άσος ήταν αυτός που ξεκίνησε ως βασικός στην Super League, αλλά ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έφερε τον Ιταλό στο αρχικό σχήμα. Στα 9 ματς που αγωνίστηκε ο 24χρονος κίπερ έχει δεχθεί 4 τέρματα, αλλά σε τρεις αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, έχει δεχθεί γκολ στις νίκες του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό (3-1) και Αστέρα Τρίπολης (2-1) σε παιχνίδια που προηγήθηκαν οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων», αλλά και στην ισοπαλία 2-2 με τον Πλατανιά, όπου οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί 2-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Αντίθετα, ο Έλληνας άσος έχει καλύτερα ποσοστά και σ’ αυτή την κατηγορία. Το… δείγμα είναι περισσότερο, καθώς ο Στέφανος Καπίνο έχει αγωνιστεί σε 12 ματς και έχει δεχθεί μόλις 5 τέρματα. Στην ήττα 1-0 από την Λάρισα – την μοναδική του Ολυμπιακού στην λίγκα, αλλά και στις νίκες επί της Βέροια (6-1, στο φαληρικό γήπεδο) του Ηρακλή (2-1), του ΠΑΟΚ (2-1), της Βέροιας (2-1, στην Ημαθία).

Η… ανατροπή γίνεται στα ματς του Κυπέλλου, όπου ο Νικόλα Λεάλι έχει καλύτερα ποσοστά, καθώς έχει κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά του σε τρία ματς της διοργάνωσης, ενώ ο Στέφανος Καπίνο έχει δεχθεί 1 τέρμα, στην μοναδική του εμφάνιση, στην ισοπαλία 1-1 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Τα στατιστικά των δύο τερματοφυλάκων:

Παίκτης Super League Ευρώπη Κύπελλο
Στέφανος Καπίνο 12 εμφ.-5 τερμ. 4 εμφ.-2 τερμ. 1 εμφ.-1 τερμ.
Νικόλα Λεάλι 9 εμφ.-4 τέρμ. 6 εμφ.-6 τέρμ. 3 εμφ.-0 τερμ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οίδημα για Καπίνο, εκτός και ο Ντε Λα Μπέγια

Οίδημα για Καπίνο, εκτός και ο Ντε Λα Μπέγια

Εκτός και ο Καπίνο

Εκτός και ο Καπίνο

Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved