Europa League: Η κορυφαία ενδεκάδα (photos+videos)

Europa League: Η κορυφαία ενδεκάδα (photos+videos)

Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης και τη στέψη της Σεβίλλης το Onsports παρουσιάζει τους καλύτερους του φετινού Europa League

Με τον Κάρλος Μπάκα να αποδεικνύει ξανά πως είναι μεγάλος φορ η Σεβίλλη έφτασε στο 4ο Europa League/ UEFA της ιστορίας της το βράδυ της Τετάρτης, επικρατώντας 3-2 της Ντνίπρο στον μεγάλο τελικό της Βαρσοβίας. Μια ημέρα μετά το Onsports παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα της φετινής διοργάνωσης.

Τερματοφύλακας: Ντένις Μπόικο – Ντνίπρο

Μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας που χάρη στην τρομερή αμυντική της λειτουργία και το ταλέντο των επιθετικών της έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο Μπόικο συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την πορεία, κρατώντας την εστία του ανέπαφη σε 7 από τα 15 ματς που έδωσε η Ντνίπρο.

Δεξί μπακ: Αλέις Βιδάλ – Σεβίλλη

Βαδίζοντας στα χνάρια που άφησε ο Ντάνι Άλβες όταν έφυγε για τη Μπαρτσελόνα ο 25χρονος εξτρέμ έγινε μπακ και έβγαλε… μάτια φέτος. Αγωνίστηκε για 8 ματς στον Πανθρακικό το 2009, πλέον ετοιμάζεται να δεχθεί προτάσεις από μεγάλες ομάδες. Βασικός συντελεστής της επιτυχίας της Σεβίλλης, σκόραρε δις και έδωσε ασίστ στον Γκαμέιρο στο 3-0 επί της Φιορεντίνα στα ημιτελικά.

Κεντρικός αμυντικός: Ντάγκλας – Ντνίπρο

Χωρίς αμφιβολία ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του Europa League. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος αποκτήθηκε το 2013 από τη Βάσκο ντα Γκάμα και έχει ήδη ενθουσιάσει πολλές μεγάλες ομάδες, ακολουθώντας στα χνάρια των Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα.

Κεντρικός αμυντικός: Ντάνιελ Καρίτσο – Σεβίλλη

Η Ρέντινγκ τον… πέταξε χωρίς να εκμεταλλευθεί το ταλέντο του και χθες τον είδε να κατακτά το Europa League. Πριν από την μεγάλη βραδιά του τελικού ο 26χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τον Όσκαρ Καρντόσο και είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην ιστορία του Europa League με 45 εμφανίσεις.

Αριστερό μπακ: Φαουζί Γκουλάμ – Νάπολι

Άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε φέτος ο Ράφα Μπενίτεθ και παρότι η Νάπολι αποκλείστηκε στα ημιτελικά ο Γκουλάμ ξεχώρισε σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Από τους ανερχόμενους αριστερούς μπακ στον κόσμο, ήδη διεθνής 11 φορές με την Αλγερία στα 24 του.

Κεντρικό χαφ: Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ – Σεβίλλη

Μέλος της «χρυσής» γενιάς που έχει ανεβάσει επίπεδο την εθνική Πολωνίας και ένας από τους χαφ που ξεχώρισαν συνολικά φέτος σε Ισπανία και Ευρώπη. Η Σεβίλλη δύσκολα θα τον κρατήσει στις τάξεις της καθώς τον παρακολουθούν ήδη αρκετές μεγάλες ομάδες. Σκόραρε στον τελικό ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κεντρικό χαφ: Ρουσλάν Ροτάν – Ντνίπρο

Εκ των κορυφαίων Ουκρανών χαφ της 10ετιας, ο 33χρονος ξεχώρισε χάρη στην ηγετική φυσιογνωμία του. Είχε τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν στη διοργάνωση και παράλληλα ήταν 4ος στη δημιουργία ευκαιριών. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στον τελικό, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Επιθετικό χαφ: Λιόρ Ρεφαέλοφ – Κλαμπ Μπριζ

Το βαρύ… πυροβολικό μιας ομάδας που παρέδωσε μαθήματα αμυντικής λειτουργίας. Ο 29χρονος Ισραηλινός μέσος πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ σε 11 ματς, βοηθώντας την ομάδα του να παραμείνει αήττητη στο Europa League για μεγάλο διάστημα.

Επιθετικό χαφ: Κέβιν Ντε Μπρούινε – Βόλφσμπουργκ

Μέχρι το σημείο που οι «λύκοι» ήταν στη διοργάνωση ο Βέλγος μέσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης. Με πέντε γκολ και πέντε ασίστ ήταν απλά απολαυστικός, ενώ δημιούργησε 17 ευκαιρίες για γκολ, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στο φετινό Europa League.

Επιθετικός: Αντρέι Γιαρμολένκο – Ντιναμό Κιέβου

Η λάμψη της Ντνίπρο επισκίασε την προσπάθεια της Ντιναμό Κιέβου αλλά ο 25χρονος επιθετικός ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του. Πέτυχε 4 γκολ και με 11 ασίστ (!) είναι ο κορυφαίος στη σχετική λίστα της φετινής διοργάνωσης.

Επιθετικός: Κάρλος Μπάκα – Σεβίλλη

Ανταγωνίστηκε τους Ρομέλου Λουκάκου, Λουσιάνο Βιέτο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ξεχώρισε σε όλη την πορεία της Σεβίλλης προς τον τίτλο, «υπογράφοντας» το τρόπαιο με δυο γκολ στον μεγάλο τελικό, τελειώνοντας τη διοργάνωση με επτά γκολ.



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved