Europa: Στη «σκιά» του Champions League σου λέει μετά... (video)

Europa: Στη «σκιά» του Champions League σου λέει μετά... (video)

Πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις, μην αφήνοντας κανένα μάτι… παραπονεμένο πρόσφερε η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση…

Δύο ισοπαλίες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Λάτσιο και Μάριμπορ-Τότεναμ έφεραν… στριμωξίδι στον 10ο όμιλο, καθώς οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση.

«Νταμπλάς» (δυσάρεστη έκπληξη στα τουρκικά) για την ΑΕΛ, η οποία δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, στην ιστορικής σημασίας αναμέτρηση στο ΓΣΠ. Η ομάδα της Λεμεσού (η τρίτη κυπριακή που αντιμετώπισε αντίπαλο από τη γείτονα) ηττήθηκε τελικά 1-0 και  έμεινε, έτσι, στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου, έξι πόντους μακριά από Τούρκους και Γκλάντμπαχ που «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες 2-0 τη Μαρσέιγ.

Με αρκετό άγχος και… ιδρώτα η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο επί της Ανζί εντός έδρας (1-0) και να πατήσει κορυφή στον πρώτο όμιλο, την ίδια ώρα που η Γιούνγκ Μπόις έμπαινε ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης μετά την άνετη νίκη (3-1) κόντρα στην Ουντινέζε, με πρωταγωνιστή τον πρώην γνώριμό μας από τη θητεία του στο Άρη, Μπομπαντίγια (που σημείωσε χατ τρικ).

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1, η Ατλέτικο Μαδρίτης «άπλωσε την μπουγάδα» , κάνοντας το «3Χ3» στον 2ο όμιλο και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου, η Πλζεν πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη και μάλιστα με ανατροπή (2-1) επί της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Άλλη μια μέρα στη… δουλειά για τη Νιούκασλ, η οποία χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη (1-0) στο «Σέντ Τζέιμς Παρκ» κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Για τις «καρακάξες»… δούλεψε και η Μαρίτιμο, η οποία στο άλλο ματς του 4ου ομίλου κράτησε στο 1-1 εντός έδρας  και τρείς βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Άγγλους την Μπορντό.

Στο ρετιρέ του 5ου ομίλου παρέμεινε η Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία επιβεβαίωσε την εκπληκτική της φόρμα και κόντρα στη Μόλντε (2-0). Οι Ρουμάνοι έφτασαν έτσι τους επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες και εκμεταλλευόμενοι τη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Στουτγάρδη και Κοπεγχάγη, αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τους δεύτερους Δανούς. Μόλις δύο βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές για τους Γερμανούς…

Έστω και με κακή εμφάνιση, η Ντνίπρο κράτησε την ουσία και τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Νάπολι (3-1), αφήνοντας πίσω της τους Ιταλούς, στον έκτο όμιλο του Europa League. Οι Ουκρανοί, βρίσκονται πλέον στη πρώτη θέση με εννέα πόντους, πέντε περισσότερους από την Αϊντχόφεν, η οποία «πέταξε» δύο βαθμούς (1-1) με την ΑΙΚ, στην Ολλανδία.

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους «32» απέκτησαν από τον 7ο όμιλο Γκενκ και Βιντεότον. Αμφότερες επικράτησαν εντός έδρας με το ίδιο σκορ (2-1) των Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Βασιλεία αντίστοιχα, προελαύνοντας στη βαθμολογία.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Ίντερ πέταξε άλλο ένα τρίποντο στο «σακούλι» (1-0 την Παρτιζάν στο «Τσουζέπε Μεάτσα), με αποτέλεσμα να φιγουράρει στη πρώτη θέση του όγδοου ομίλου. Συγκάτοικος των Ιταλών στο ρετιρέ, η Ρουμίν Καζάν που επικράτησε εντός έδρας με το ίδιος σκορ της Νέφτσι Μπακού.

Με την πλάτη στον τοίχο η περσινή φιναλίστ, Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία αντιμετωπίζει το… φάσμα του αποκλεισμού πιο έντονα από ποτέ! Οι Βάσκοι έχασαν και από τη Λιόν (διατήρησε το απόλυτο με «3Χ3») μέσα στο «Ζερλάν» 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπάρτα Πράγας επί της Χαποέλ Σμόνα (3-1), έμειναν στον ένα βαθμό και πέντε μακριά από τα εισιτήρια της πρόκρισης του 9ου ομίλου!

Μέταλιστ και Λεβερκούζεν πέρασαν από Τρόντχαϊμ και Βιέννη αντίστοιχα, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης από τον ενδέκατο όμιλο, στου οποίου την κορυφή ισοβαθμούν. Οι Ουκρανοί επικράτησαν  2-1 της Ρόζενμποργκ με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο φθάνοντας στους επτά βαθμού, ενώ πιο ξεκούραστο βράδυ είχαν οι «ασπιρίνες» που φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ τη Ραπίντ (0-4).

Ανόβερο και Λεβάντε τέλος συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Χέλσινμποργκ και Τβέντε, συνεχίζοντας να οδηγούν την κούρσα του 12ου ομίλου. Πρώτοι οι Γερμανοί (2-1 εκτός) με επτά βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Ισπανοί (3-0 εντός) με έξι…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρουμπίν Καζάν - Νέφτσι 1-0
Βιντεοτόν - Βασιλεία 2-1
Γκενκ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1
Ίντερ - Παρτιζάν 1-0
Λεβάντε - Τβέντε 3-0
Λιόν - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
Μάριμπορ -Τότεναμ 1-1
Παναθηναϊκός - Λάτσιο 1-1
Ραπίντ Βιέννης - Λεβερκούζεν 0-4
Ρόζενμποργκ - Μέταλιστ 1-2
Σπάρτα Πράγας - Χάποελ Κιριάτ Σμόνα 3-1
Χέλσινγκμποργκ - Αννόβερο 1-2
ΑΕ Λεμεσού - Φενέρμπαχτσε 0-1
Αϊντχόφεν - ΑΪΚ 1-1
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ακαδέμικα 2-1
Γιουνγκ Μπόις - Ουντινέζε 3-1
Γκλάντμπαχ - Μαρσέιγ 2-0
Λίβερπουλ - Ανζί 1-0
Μαρίτιμο - Μπορντό 1-1
Νιούκαστλ - Κλαμπ Μπριζ 1-0
Ντνιέπρ - Νάπολι 3-1
Στεάουα - Μόλντε 2-0
Στουτγκάρδη - Κοπεγχάγη 0-0
Χάποελ Τελ Αβίβ - Βικτόρια Πλζεν 1-2

Θυμηθείτε την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων:

{coveritlive}11588476ac{/coveritlive}

Europa: Στη «σκιά» του Champions League σου λέει μετά... (video)



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved