Προκριματικά Euro 2024, Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Η Εθνική «λύγισε» από το κακό βράδυ του Μαυροπάνου
Intime News

Προκριματικά Euro 2024, Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Η Εθνική «λύγισε» από το κακό βράδυ του Μαυροπάνου

Προκριματικά Euro 2024: Η Εθνική στάθηκε εξαιρετικά στο Παρίσι, αλλά «πληγώθηκε» από το κακό βράδυ του Ντίνου Μαυροπάνου κι ηττήθηκε 1-0 από τη Γαλλία, η οποία λυτρώθηκε με πέναλτι που εκτέλεσε δυο φορές ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Στο πιο δύσκολο τεστ στην εποχή του Γκουστάβο Πογέτ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα σε ένα «μεγαθήριο».

Σε τέτοιο βαθμό που μας έκανε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα, ακόμα κι όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε, καθώς ένας από τους βασικούς πυλώνες στην άμυνα, ο Ντίνος Μαυροπάνος βρέθηκε σε κακό βράδυ.

Ήταν αυτός που με μια αψυχολόγητη ενέργεια έκανε το πέναλτι, ήταν ο «υπεύθυνος» που δόθηκε επανάληψη μετά την επέμβαση του Βλαχοδήμου, ενώ στην εξέλιξη του δεύτερου ημιχρόνου είδε και την κόκκινη κάρτα.

Κάθε ποδοσφαιριστής, βέβαια, μπορεί να έχει ένα κακό βράδυ. Αυτό είναι το δέντρο στο ματς του «Stade de France», το δάσος είναι ότι η Εθνική συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο ματς με την Ιρλανδία κι ακόμα και με παίκτη λιγότερο έπαιξε με νοοτροπία να ψάχνει την ισοφάριση κι όχι να μην δεχθεί δεύτερο γκολ. Εν κατακλείδι, μας έκανε ακόμα περισσότερο να πιστέψουμε ότι το μέλλον της μπορεί να είναι «λαμπρό» κι ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την υπέρβαση στον όμιλο.

Όσον αφορά στη Γαλλία, έκανε το «4 στα 4» στον όμιλο με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σκοράρει με τη… δεύτερη. Ο Γάλλος «σταρ», μάλιστα, έγραψε ιστορία, καθώς κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1958. Ο Εμπαπέ έφτασε τα 54 τέρματα και ξεπέρασε τον εμβληματικό Ζιστ Φοντέν, αναφορικά με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν με σύλλογο κι εθνική ομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον τρόπο που άπαντες περιμέναμε. Η Γαλλία είχε την κατοχή από το πρώτο λεπτό κι η Ελλάδα περίμενε πίσω, με τους διεθνείς να αμύνονται κάτω από τη μεσαία γραμμή τα περισσότερα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μέχρι και 69% στο πρώτο μέρος, αλλά η «γαλανόλευκη» κατάφερε να απορροφήσει την «πίεση» τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ντεσάμπ δημιούργησαν ελάχιστες «καθαρές» ευκαιρίες. Η κορυφαία ήταν εκείνη του Κουντέ στο 44’, με τον Βλαχοδήμο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειχνε μια αξιοζήλευτη ψυχραιμία κι ήταν ξεκάθαρο ότι είχε βάλει δύσκολα στους Γάλλους. Τα δεδομένα, άλλαξαν στο 50ο λεπτό, όπου ο Μαυροπάνος βρήκε με τα σκαριά στο κεφάλι τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή. Ο Λαόθ καταλόγισε το πέναλτι, αλλά αποφάσισε να μην δώσει κόκκινη για επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Εμπαπέ, αλλά ο αμυντικός της Στουτγκάρδης είχε μπει νωρίτερα στη μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα να δοθεί επανάληψη. Ο Γάλλος «σταρ», με τη… δεύτερη, έκανε το 1-0 στο 55’, αναγκάζοντας την Εθνική να γίνει πιο επιθετική.

Σε μια στιγμή που οι διεθνείς είχαν βγει μπροστά για να απειλήσουν, η Γαλλία κέρδισε την μπάλα κι έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Κομάν είδε τον Κόλο Μουανί στην πλάτη της άμυνας κι ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε πριν μπει στην περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δει απευθείας την κόκκινη κάρτα, ολοκληρώνοντας έτσι με τον χειρότερο τρόπο ένα εφιαλτικό βράδυ στο «Stade de France».

Το θετικό είναι ότι η Εθνική συνέχιζε να παλεύει ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Αυτό, φυσικά, δημιούργησε και κενά στην άμυνα, τα οποία, πάντως, οι «μπλε» δεν εκμεταλλεύτηκαν, μολονότι σε 2-3 περιπτώσεις βρέθηκαν τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 69' Μαυροπάνος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώπης, Μαυροπάνος, Κουρμπέλης, Χατζηδιάκος
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86΄ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77΄ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86΄ Ζιρού), Εμπαπέ.
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (86΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (72΄ Ρέτσος), Σιώπης (66΄ Φούντας), Μασούρας (72΄ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66΄ Παυλίδης).

ΤΑ HIGHLIGHTS



Αντίο με ήττα για τον Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν
Αντίο με ήττα για τον Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Έτσι πήρε τον «τελικό» τίτλου ο «Δικέφαλος» - Τα highlights του ντέρμπι (video)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Έτσι πήρε τον «τελικό» τίτλου ο «Δικέφαλος» - Τα highlights του ντέρμπι (video)
Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός «βόμβα» στη Ρώμη! – Ηττήθηκε σε 67 λεπτά από τον Ταμπίλο
Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός «βόμβα» στη Ρώμη! – Ηττήθηκε σε 67 λεπτά από τον Ταμπίλο
ΑΕΚ: «Στην Τούμπα υπερασπίστηκα την ομάδα με όλη μου την ψυχή» - Η συνέντευξη του Ματίας Αλμέιδα
ΑΕΚ: «Στην Τούμπα υπερασπίστηκα την ομάδα με όλη μου την ψυχή» - Η συνέντευξη του Ματίας Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved