Euro 2020: Πορτογαλία-Γερμανία 2-4

Euro 2020: Πορτογαλία-Γερμανία 2-4

Γερμανική επέλαση κόντρα στους Πορτογάλους (photos+videos)

Euro 2020:  Η Γερμανία έκανε… πάρτι κόντρα στην Πορτογαλία.

Η Γερμανία είναι εδώ και όσοι έσπευσαν να την ξεγράψουν μετά την ήττα της πρεμιέρας έκαναν λάθος. Τα «πάντσερ» εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη της άμυνας της Πορτογαλίας και τη νίκησαν με 4-2 στο Μόναχο, στο πιο παραγωγικό και πιο συναρπαστικό παιχνίδι μέχρι τώρα στο Euro 2020, βάζοντας φωτιά στον 6ο όμιλο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 15’, αλλά πριν τελειώσει το ημίχρονο οι Γερμανοί ανέτρεψαν το σκορ με δύο αυτογκόλ των Ντίας στο 35’ και Γκερέιρο στο 38’. Η Γερμανία δεν έριξε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και οι Χάβερτς (51’) και Γκόζενς (60’) έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Το μόνο που κατάφερε η Πορτογαλία ήταν να μειώσει με τον Ζότα στο 67’ στο 2-4.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μόναχο, όπου η Γερμανία μπήκε πιο ορεξάτη απέναντι στην Πορτογαλία. Τα «πάντσερ» ανέλαβαν την κατοχή της μπάλας και στο 5’ ο Γκόζενς πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, αλλά δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ.

 

Κι ενώ η Γερμανία πίεζε και έψαχνε το γκολ, στο 15’ η Πορτογαλία το πέτυχε. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ζότα έσπασε στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος ακολούθησε τη φάση και απλά έσπρωξε τη μπάλα μέσα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι Γερμανοί ωστόσο δεν τα παράτησαν και το σκηνικό του αγώνα ήταν εκείνοι να πιέζουν και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να απειλεί με αντεπιθέσεις. Στο 35’ όμως ο Γκόζενς έκανε τη σέντρα και ο Ρούμπεν Ντίας προ του Χάβερτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Πριν καταλάβουν οι Πορτογάλοι τι έγινε, στο 38’ τα «πάντσερ» βγήκαν σε μια γρήγορη επίθεση, με τον Γκερέιρο να είναι ο μοιραίος παίκτης, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2 της Γερμανίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάντος προσπάθησε να «δέσει» την άμυνά του με την είσοδο του Ρενάτο Σάντσες, αλλά οι Γερμανοί ήταν ασταμάτητοι. Στο 51’, σε μια υποδειγματική εκδήλωση επίθεσης, ο Γκόζενς έδωσε έτοιμο γκολ στον Χάβερτς, ο οποίος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ δεν σταμάτησε και στο 60’ ο Γκόζενς μετά από σέντρα του Κίμιχ έγραψε με κεφαλιά το 1-4.

Κάπου εκεί έφτασε η ώρα να ξυπνήσει η Πορτογαλία και στο 67’ από γύρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζότα μείωσε σε 2-4.

Η Πορτογαλία συνέχιζε να πιέζει και στο 79’ το σουτ του Ρενάτο Σάντσες τράνταξε το δοκάρι του Νόιερ. Στο 83’ ο Γκορέτσκα έκανε ένα καλό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

Στα τελευταία λεπτά, οι προσπάθειες των Πορτογάλων δεν έφεραν αποτέλεσμα και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν.

Πορτογαλία (Φερνάντος Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (58’ Ράφα Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζότα (83’ Αντρέ Σίλβα).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς (63’ Εμρέ Τσάν), Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογκάν (73’ Σίλε), Γκόζενς, Χάβερτς (73’ Γκορέτσκα), Μίλερ, Γκνάμπρι (87’ Σανέ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Euro 2020

Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο Onsports



Final 4 Euroleague 2024: Τα ζευγάρια των ημιτελικών και όλο το πρόγραμμα
Final 4 Euroleague 2024: Τα ζευγάρια των ημιτελικών και όλο το πρόγραμμα
Champions League: Ο «χάρτης» της… νέας εποχής | Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη League Phase
Champions League: Ο «χάρτης» της… νέας εποχής | Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη League Phase
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (21/05) - «Πάρτι ζωής» στον ΠΑΟΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (21/05) - «Πάρτι ζωής» στον ΠΑΟΚ
Ειδικές αγορές από το Πάμε Στοίχημα για τον τελικό του Europa League και το Final 4 της Euroleague
Ειδικές αγορές από το Πάμε Στοίχημα για τον τελικό του Europa League και το Final 4 της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved