Euro 2012: Κασίγιας, Ράκιτιτς και Γουόλτερς στην Adidas

Euro 2012: Κασίγιας, Ράκιτιτς και Γουόλτερς στην Adidas

Η σειρά των Ίκερ Κασίγιας, Ιβάν Ράκιτιτς και Τζόναθαν Ρότζερς ήταν να δώσουν τις δικές τους προβλέψεις, αλλά και να μοιραστούν τις σκέψεις τους, όσον αφορά στο EURO 2012.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές, μίλησαν για την πορεία των ομάδων τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνεχίζεται στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, μέσω της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών, Adidas.

Ίκερ Κασίγιας – Ισπανία

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το Euro 2012;

«Είμαστε ουσιαστικά η ίδια ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τις τελευταίες διοργανώσεις, αλλά μας λείπουν ο David Villa και ο Carlos Puyol, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, αλλά ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο. Η διοργάνωση του Euro 2012 μπορεί να είναι η πιο δύσκολη για μας από όσες λάβαμε μέρος τα τελευταία χρόνια. Στο Euro του 2008 ήμασταν μια ανερχόμενη δύναμη και ο κόσμος δεν περίμενε πολλά από μας, ήταν κάτι νέο και συναρπαστικό. Στο Παγκόσμιο Κύπελο του 2010 μας ενέπνευσε η απόδοση του 2008 που συνδυάστηκε με πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια! Φτάνοντας τώρα στο Euro 2012, οι απαιτήσεις από μας είναι υψηλές και οι άλλες ομάδες γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού μας, οπότε πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά από ποτέ για να επικρατήσουμε. Παρόλα αυτά, αν τα καταφέρουμε θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι – κανείς δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να πάρει το τρόπαιο σε τρεις συνεχόμενες διεθνείς διοργανώσεις. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να το πετύχουμε, αλλά ξέρουμε πως δε θα είναι εύκολο».

Ποιες ομάδες και ποιους παίκτες θα πρέπει να προσέξουμε στο Euro 2012;

Στο Euro 2012 νομίζω η Γερμανία θα είναι πολύ ισχυρή, καθώς έχουν μια πολύ ισορροπημένη ομάδα και έπαιξαν πολύ καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ολλανδία επίσης, που ήρθε δεύτερη στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει μια πολύ καλή ομάδα. Με τη νίκη τους απέναντι στη Βραζιλία το 2010 έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Πάντως υπάρχουν και άλλες ομάδες που αξίζει να προσέξει κανείς, όπως η Γαλλία, η Αγγλία και η Πορτογαλία.

Το επόμενο παιχνίδι σας είναι απέναντι στην Ιρλανδία. Τι σκέφτεσαι για αυτό το παιχνίδι;

Το δεύτερο μας παιχνίδι στον όμιλο, εναντίον της Ιρλανδίας, θα είναι πολύ δύσκολο. Περιμένουμε ότι οι Ιρλανδοί θα παίξουν δυνατά και θα υπάρχει υπερφόρτωση στο χώρο του κέντρου. Η τακτική μας θα παραμείνει η ίδια, αλλά θα πρέπει οι παίκτες μας να δουλέψουν πολύ για να ανοίξουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Τζόναθαν Γουόλτερς - Ιρλανδία

Ποια είναι τα συναισθήματά σου σε σχέση με το Euro 2012;

To Euro 2012 αποτελεί την πρώτη σημαντική διοργάνωσή στην οποία συμμετέχω από τότε που παίζω για την Ιρλανδία, οπότε ανυπομονώ για αυτό. Θα είναι σίγουρα μια στιγμή γεμάτη υπερηφάνεια για μένα. Γνωρίζουμε πόσα πολλά σημαίνει για τους Ιρλανδούς να συμμετέχει η χώρα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και γι’ αυτό σκοπεύουμε να τα δώσουμε όλα. Έχουμε να συμμετάσχουμε σε τελική φάση απ’ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, οπότε θα είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους μας.

Ποιες είναι οι ομάδες και οι παίκτες που θα πρέπει να προσέξει κανείς στο Euro 2012;

Συμμετέχουμε σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο, οπότε - πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλες ομάδες και παίκτες - προτεραιότητά μας είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε. Θα παίξουμε εναντίον της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας, και των Πρωταθλήτριας Κόσμου του 2006, Ιταλίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για έναν εύκολο όμιλο για μας. Αν κοιτάξει κανείς τη μεσαία γραμμή αυτών των ομάδων, θα δει ότι εκεί παίζουν παίκτες όπως οι Xavi, Iniesta και De Rossi, για να ονοματίσω μερικούς, που είναι όλοι τους πολύ δυνατοί στο κέντρο του γηπέδου και στον έλεγχο της μπάλας, οπότε και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε την κατοχή.

Αναφέρθηκες στο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας. Πες μας τις σκέψεις για αυτό το παιχνίδι.
 
Στον όμιλό μας συμμετέχουν τρεις πολύ ισχυρές ομάδες κι έχουμε διαπιστώσει στις τελευταίες διοργανώσεις πόσο καλές είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Η Ισπανία ιδιαιτέρως δεν είναι τυχαίο πως έχει ανακηρυχτεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου! Διαθέτει φοβερή ισορροπία σε όλες τις γραμμές της. Επίσης, η μεσαία της γραμμή είναι πολύ δυνατή. Όταν έχεις το συνδυασμό των Xavi, Alonso και Iniesta στο κέντρο του γηπέδου, η αντίπαλη ομάδα δεν πρόκειται να έχει και πολλή κατοχή της μπάλας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξουμε πολύ όσο θα έχουμε εμείς τη μπάλα, αλλά και να προσπαθήσουμε να τους χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Ιβάν Ράκιτιτς – Κροατία

Ποιες ομάδες και ποιους παίκτες θα πρέπει να προσέξουμε στο Euro 2012;

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο Euro 2012. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πολύ υψηλής ποιότητας και αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες έχουν πραγματικά καλές ομάδες. Πρώτα από όλα έχουμε την Ισπανία, αλλά βέβαια υπάρχουν και η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία… Υπάρχουν πραγματικά πολλές καλές ομάδες και νομίζω ότι η διοργάνωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχουν επίσης πολλοί παίκτες που αξίζουν την προσοχή μας. Ως συνήθως, νομίζω ότι πρώτα από όλα πρέπει να αναφέρουμε όλους τους παίκτες της ισπανικής ομάδας! Και στη συνέχεια μπορούμε να ξεχωρίσουμε παίκτες από την Ολλανδία και τη Γερμανία. Πιστεύω πως υπάρχουν 20 με 25 παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο όμιλος σας είναι ένας από τους δυσκολότερους στο Euro και θα έρθετε αντιμέτωποι με την Ιταλία και στη συνέχεια με την Ισπανία. Πες μας για αυτά τα παιχνίδια.

Γνωρίζω την ποιότητα της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπως και την εμπειρία των Ιταλών που έχουν υπάρξει Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, αλλά και το γεγονός ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο. Την ημέρα του αγώνα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και να έχεις αυτοπεποίθηση. Αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάνε καλά στη διοργάνωση, οπότε πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση εναντίον τους. Πιστεύω πως η Ιταλία θα είναι πολύ δυνατή σε αυτό το τουρνουά και με την καλή μίξη νέων και έμπειρων παικτών με παραστάσεις από πολλές διοργανώσεις, θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι για μας.



Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved