Καρούλιας στο Onsports: «Αδικαιολόγητα λάθη, μπορούσαμε την ισοπαλία»

Καρούλιας στο Onsports: «Αδικαιολόγητα λάθη, μπορούσαμε την ισοπαλία»

Τα τραγικά αμυντικά λάθη, τα «ρήγματα» στην αριστερή πτέρυγα και η λανθασμένη - χαλαρή αντιμετώπιση του αγώνα στο ξεκίνημα, κόστισαν την ήττα στην εθνική ομάδα, σύμφωνα με το σχόλιο του Νίκου Καρούλια στο Onsports.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση και ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής, δεν δικαιολογεί τους Ελληνες διεθνείς για την κακή αντιμετώπιση του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, κάτι που επαναλήφτηκε για δεύτερη φορά, μετά το ματς της πρεμιέρας κόντρα στους Πολωνούς.

Από κει και πέρα, ωστόσο, διέκρινε βελτίωση της «γαλανόλευκης» στο β΄ημίχρονο και επεσήμανε πως έτσι όπως εξελίχθηκε η «παράσταση», το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

- Θεωρείτε πως αδικεί την εθνική ομάδα η ήττα από την Τσεχία στο δεύτερο παιχνίδι του Euro;

«Εάν λάβουμε υπόψιν την εικόνα του β΄ημιχρόνου, θα έλεγα πως μας αδικεί. Θα μπορούσαμε αν μη τι άλλο να πάρουμε την ισοπαλία. Για μία ακόμη φορά, ωστόσο, έγιναν τραγικά λάθη στην άμυνα μας, ενώ δεν είχαμε καλή αντιμετώπιση του παιχνιδιού στο ξεκίνημα. Αυτή η χαλαρότητα για δεύτερο σερί παιχνίδι στα πρώτα λεπτά είναι αδικαιολόγητη και με εξοργίζει. Δεν γίνεται εφόσον μία φορά την έχεις πατήσει, να μπαίνεις πάλι κοιμισμένα στο δεύτερο παιχνίδι και να κάνεις τα ίδια λάθη στην άμυνα.

Στο β΄ημίχρονο η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο ζωντανή και κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η επιλογή των γεμισμάτων στο τελευταίο 15 λεπτο ήταν μία λανθασμένη τακτική η οποία δεν απέδωσε τίποτα. Ετσι, χάθηκε και η καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαμε μέχρι τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα. Εάν επιμέναμε να παίζαμε με την μπάλα κάτω και όχι με γεμίσματα, ίσως στο τέλος να επιβραβευόμασταν».


- Η αδυναμία στην αριστερή πτέρυγα, αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο της αμυντικής γραμμής;

«Νομίζω πως ναι. Ο Χολέμπας δεν είναι ο κλασικός αριστερός μπακ. Στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε συνήθιζε να τον χρησιμοποιεί πιο μπροστά, κάτι που έπρεπε να το γνωρίζει ο Σάντος. Το ένα γκολ έγινε στην πλάτη του, ενώ στο άλλο έκλεισε προς τα μέσα και άργησε να αντιδράσει. Σε αυτές τις διοργανώσεις τα γερά θεμέλια μιας ομάδας είναι η άμυνα και πως θα κρατήσεις το μηδέν. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βασίστηκαν οι επιτυχίες της εθνικής τα τελευταία χρόνια».


- Τι ρόλο έπαιξε η διαιτησία στην έκβαση του αγώνα και ποια η γνώμη σας για το γκολ του Φωτάκη;

«Το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Ο Φωτάκης βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό και συνεπώς δεν υπήρχε κανένα απολύτως οφσάιντ. Όπως κακώς υποδείχτηκε οφσάιντ ο Γκέκας σε μία φάση που... μύριζε γκολ στο β΄ημίχρονο. Θα έλεγα πάντως πως η διαιτησία δεν ήταν τόσο πολύ εναντίον μας, σε βαθμό που να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Η ακύρωση του γκολ αναμφίβολα είναι ένα σοβαρό λάθος, ωστόσο δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα».


- Ποια είναι η επόμενη μέρα για την εθνική ομάδα πόσες οι ελπίδες πρόκρισης;

«Σίγουρα είναι μία άσχημη ήττα. Εάν πάντως η Ρωσία κερδίσει την Πολωνία και κατέβει αδιάφορη βαθμολογικά στο μεταξύ μας παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, ωστόσο είναι διαφορετικό να μην έχει κίνητρο εναντίον μας. Και γιατί όχι, η Πολωνία να κάνει την ζημιά στην Τσεχία στο άλλο παιχνίδι. Η εθνική ομάδα μπορεί να κάνει το θαύμα. Περιμένω με την επιστροφή του Παπασταθόπουλου να «δέσει» το κέντρο της άμυνας και να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα».



Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
Παναθηναϊκός AKTOR: Έφτασε στην «Aleksandar Nikolic Hall» - Πόλος έλξης ο Βιλντόζα
Παναθηναϊκός AKTOR: Έφτασε στην «Aleksandar Nikolic Hall» - Πόλος έλξης ο Βιλντόζα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Όλοι είδαν σε ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Αλμέιδα» - Έκπληξη για την κλήση του
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Όλοι είδαν σε ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Αλμέιδα» - Έκπληξη για την κλήση του
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση Ματίας Αλμέιδα και «Δικέφαλο του Βορρά»
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση Ματίας Αλμέιδα και «Δικέφαλο του Βορρά»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved