Euro 2012: Τα μυστικά των Πολωνών (photos)

Euro 2012: Τα μυστικά των Πολωνών (photos)

Στις 8 Ιουνίου η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012 με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να… κρύβουν αρκετά μυστικά.

Ελάχιστος είναι ο χρόνος που έμεινε για την έναρξη του Euro 2012 και όπως είναι λογικό οι περισσότεροι ασχολούνται με τα αγωνιστικά θέματα των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Στο Onsports προσπαθούμε να χαλαρώσουμε το κλίμα και σας παρουσιάζουμε διάφορες ιστορίες που έχουν μείνει από τους Πολωνούς που θα αντιμετωπίσουν τη «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βόιστσεχ Σέζνι

Από… χίλια κύματα πέρασε ο Βόιστσεχ Σέζνι για να φτάσει να γίνει τερματοφύλακας στην Άρσεναλ και την Πολωνία. Η καριέρα του στον αθλητισμό, ξεκίνησε από την άρση βαρών. Παρόλα αυτά, ένας σοβαρός του τραυματισμός που έσπασε και τα δύο του χέρια, του δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα και αποχώρησε τις μπάρες με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια, σκέφτηκε να… χαλαρώσει λίγο τα πνεύματα. Έτσι τον κέρδισε το… μπαλέτο και για μικρό διάστημα ήταν μπαλαρίνος. Μετά την αποτυχία του και σε αυτό τον χώρο ασχολήθηκε με το ακόντιο. Ύστερα από όλες αυτές τις περιπέτειες, κατάλαβε πως η θέση του τερματοφύλακα και το ποδόσφαιρο είναι αυτά που του ταιριάζουν περισσότερο και η αλήθεια είναι πως το κατάφερε μία χαρά μέχρι στιγμής.

Εβγκέν Πολάνσκι

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές στη Γερμανία που έχουν πολωνικές ρίζες. Όταν φτάνουν στο επίπεδο να διαλέξουν ανάμεσα στις δύο χώρες ξεκινούν και τα προβλήματα. Ο Εβγκέν Πολάνσκι είναι ένας από αυτούς. Πριν γίνει διεθνής με την Πολωνία, είχε υποστηρίξει πως σε περίπτωση που αναμετρηθεί η Πολωνία με τη Γερμανία θα είναι με το μέρος των
«πάντσερ». Από τη στιγμή όμως που το… γλείψιμο δεν έπιασε τόπο άλλαξε ρότα και πλέον είναι διεθνής με την ομάδα του Φράντσισεκ Σμούντα.

Καμίλ Γκορίσκι

Κολλημένος με τον… τζόγο είναι ο Καμίλ Γκορίτσκι. Ο ποδοσφαιριστής της Σίβασπορ, όταν αγωνίζονταν στην Μπιαλιστόκ, ομάδα της Πολωνίας δεν είχε πληρωθεί για αρκετό διάστημα. Όταν ήρθε αυτή  η ώρα, μεταξύ σοβαρού και αστείου πρότεινε στη διοίκηση να μην τον πληρώσει με κανονικά χρήματα, αλλά με κέρματα για το καζίνο!

Μάρτσιν Βασιλέφσκι

Ο ήρωας των φίλων της Άντερλεχτ είναι ο Μάρτσιν Βασιλέφσκι. Ο διεθνής αμυντικός, είχε υποστεί σοκαριστικό τραυματισμό από ένα δολοφονικό τάκλιν του Άλεξ Βίτσελ που στην κυριολεξία του έκοψε το πόδι στη μέση. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως ένιωθε ότι τον δάγκωσε καρχαρίας. Μετά τον τραυματισμό του, υπήρχαν φόβοι για το ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά, αλλά ο ίδιος επέστρεψε κανονικά στην ενεργό δράση και προορίζεται για βασικός από τον Σμούντα.

Σλάβομιρ Πέστσκο

Εκτός αποστολής έμεινε ο Σλάβομιρ Πέστσκο από τον Φράντσισεκ Σμούντα για πειθαρχικούς λόγους. Ο ποδοσφαιριστής της Κολωνίας είχε συλληφθεί μεθυσμένος να χτυπάει έναν οδηγό ταξί. Επίσης, μόλις πήγε στην Μπουντεσλίγκα, ανακαλύφθηκε το γεγονός ότι έχει τέσσερα νεφρά (!) με τη μητέρα του να λέει: «Πρέπει να είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει τουαλέτα περισσότερο από όλους τους άλλους».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είναι καλός φίλος με τον Πέστσκο, είχε στηρίξει το φίλο του: «Ο Σλάβομιρ τα πηγαίνει πολύ καλά με την ομάδα του και θα έπρεπε να είναι μαζί μας», είχε πει ο επιθετικός όταν ρωτήθηκε για τις επιλογές του Σμούντα στο παρελθόν: «Ξέρω τους οδηγούς ταξί στη Γερμανία. Σίγουρα θα ήθελε να του δείξει πως αυτός είναι το αφεντικό. Η οικογένειά μου πάντα έχει προβλήματα με τους ταξιτζίδες στη Γερμανία».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved