Euro 2012: Οι νικητές και οι χαμένοι της Δανίας

Euro 2012: Οι νικητές και οι χαμένοι της Δανίας

Αρκετές εκπλήξεις είχε η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μόρτεν Όλσεν για τη Δανία και το Onsports σας παρουσιάζει τους… νικητές και τους χαμένους των κλήσεων.

Δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές που στο άκουσμα της αποστολής της Δανίας εντυπωσιάστηκαν καθώς δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι για την καριέρα τους και θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Euro 2012. Επίσης υπήρξαν και αυτοί που περίμεναν να κληθούν από τον Μόρτεν Όλσεν, χωρίς όμως να γίνει πραγματικότητα.

Από τη στιγμή που η Δανία δεν είναι και από τις περισσότερο διάσημες ομάδες της διοργάνωσης, το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που κέρδισαν πολλά με την κλήση τους, και αυτούς που… υποβαθμίστηκαν από τον αποκλεισμό τους.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τόμας Κάλενμπεργκ (Εβιάν)

Από το 2010 και την ισοπαλία της Δανίας με την Τσεχία χωρίς τέρματα, ο Τόμας Κάλενμπεργκ δεν είχε κληθεί ποτέ από τον Μόρτεν Όλσεν στην εθνική ομάδα. Αρκετοί τραυματισμοί του στέρησαν το δικαίωμα να βρει ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του από την ομάδα. Παρόλα αυτά, στην Εβιάν, ο Δανός διεθνής φαίνεται πως βρήκε την… Ιθάκη του, καθώς δείχνει εντυπωσιακή σταθερότητα και είναι πλέον από τους υποψήφιους για τη βασική ενδεκάδα των Σκανδιναβών με τον Μίκαελ Κρον Ντελί να είναι ο κύριος… ανταγωνιστής του.

000 DV728560

Τόμπιας Μίκελσεν (Νόρντζελαντ)

Μόλις δύο φορές έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος, ο επιθετικός της Νόρντζελαντ, Τόμπιας Μίκελσεν στο παρελθόν. Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις του όμως, ήταν αρκετά καλές έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Φέτος, η Νόρντζελαντ κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του δανέζικου πρωταθλήματος, καθώς με δύο αγωνιστικές για το τέλος, βρίσκεται ένα βαθμό μακριά από την Κοπεγχάγη, με τον Μίκελσεν να είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της πορείας της. Η αναγνώριση ήρθε με την κλήση του στα τελικά δίνοντας την ελπίδα στους Σκανδιναβούς να βρουν το νέο επιθετικό των επόμενων χρόνων.

000 Par6904680

Γιάκομπ Πόουλσεν (Μίντιλαντ)

Ένας σοβαρός τραυματισμός του στις αρχές της σεζόν που τελειώνει, τον κράτησε για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων και εθνικής ομάδας. Ο Μόρτεν Όλσεν όμως, πάντα πίστευε στις δυνατότητές του και έχοντας επιστρέψει κανονικά το τελευταίο δίμηνο, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει μεγάλη εμπειρία από την εθνική ομάδα, έχοντας σκοράρει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, απέναντι στη Σουηδία, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της Δανίας. Πλέον θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο, καθώς πήρε κανονικά την κλήση του από τον 51χρονο τεχνικό.

000 Par2828429

Νίκλας Πέντερσεν (Γκρόνιγκεν)

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μόρτεν Όλσεν απαρτιζόταν από 20 άτομα. Ακόμα μένουν τρεις θέσεις οι οποίες… παίζονται. Ο Νίκλας Πέντερσεν δεν έχει κληθεί ακόμα, αλλά είναι φαβορί για να βρεθεί στην 23αδα. Η σεζόν που έκανε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με την Γκρόνιγκεν όπου είχε απέναντί του, τους οπαδούς της ομάδας του. Ο Μόρτεν Όλσεν όμως εκτιμά απεριόριστα τις δυνατότητές του και στις επόμενες ημέρες που θα προπονηθεί με τη Δανία θα έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του.

000 Par3516317

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Άντερς Λίντεργκααρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Δύο τερματοφύλακες έχει ανακοινώσει ο Μόρτεν Όλσεν και μένει ακόμα ένας. Το πιθανότερο είναι η τρίτη θέση να καλυφθεί από τον γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο το γεγονός ότι κλήθηκαν πρώτα οι Σόρενσεν και Άντερσεν, κάνουν άμεσα τρίτη επιλογή τον Λίντεργκααρντ στο μυαλό του Μόρτεν Όλσεν και πλέον πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί σε αναμέτρηση.

000 Par3625999

Μαντς Γιούνκερ (Ρόντα)

Ίσως ο μεγαλύτερος χαμένος της υπόθεσης. Από το 2010 και ύστερα βρέθηκε σε όλες τις αποστολές της Δανίας εκτός από δύο που είχε πρόβλημα τραυματισμού και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη διοργάνωση. Στην Ολλανδία αγωνίστηκε 34 φορές πετυχαίνοντας επτά τέρματα, έχοντας μία πάρα πολύ καλή σεζόν. Μέχρι στιγμής, είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του Μόρτεν Όλσεν, καθώς η κλήση του θεωρούταν δεδομένη.

000 DV814477

Ζορς Οκόρε (Νόρντζελαντ)

Από τρεις γεμάτες σεζόν προέρχεται ο νεαρός αμυντικός της Νόρντζελαντ, Ζορς Οκόρε, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε πάρει αρκετές κλήσεις και από τον Μόρτεν Όλσεν στη Δανία. Πολλοί περίμεναν να πάρει μεταγραφή τον προηγούμενο χειμώνα για ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να κλείσει τη φετινή σεζόν με τις «τίγρεις», κάτι που ίσως ήταν το καθοριστικό για να μείνει εκτός αποστολής. Στην πραγματικότητα βέβαια, ο βασικότερος λόγος που όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός, έχει να κάνει με τον αμυντικό της Χόφενχαϊμ, Γιέσπερ Βέστεργκααρντ ο οποίος θα προπονηθεί με τη Δανία τις επόμενες ημέρες για να πείσει τον Μόρτεν Όλσεν.

000 Hkg6814332

Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ)

Το 1992 η Δανία «τρέλαινε» όλη την Ευρώπη κατακτώντας το Euro. Από τους πρωταγωνιστές της πορείας των Σκανδιναβών ήταν ο τερματοφύλακας, Πίτερ Σμάιχελ. Ο γιος του σίγουρα θα ονειρεύεται κάτι ανάλογο, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει ακόμα περισσότερο. Ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε τρομερή χρονιά με τις «αλεπούδες» ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει και την κλήση του.

000 Par3034710



Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved