Ολυμπιακός-Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος και των ευρωπαϊκών γηπέδων - Στον τελικό γράφοντας ιστορία!

Ολυμπιακός-Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος και των ευρωπαϊκών γηπέδων - Στον τελικό γράφοντας ιστορία!

Conference League: Θρίαμβος του Ολυμπιακού που επικράτησε 2-0 της Άστον Βίλα με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και με συνολικό σκορ 6-2 πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό - Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Φιορεντίνα. 

Θρυλική πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» γράφουν ιστορία παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League, μετά το 2-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Άστον Βίλα. Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με το πάθος και την ικανότητα της ομάδας του Πειραιά, που δε γινόταν να λείψει απ’ το ραντεβού με την ιστορία του! Το «καυτό» «Γ. Καραϊσκάκης» συνέβαλε τα μέγιστα για αυτό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Με μαεστρική τακτική, ψυχή ελληνική και ώθηση απ’ την εξέδρα, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην Άστον Βίλα να πιστέψει έστω πως θα απειλήσει. Το συνολικό σκορ (6-2) του ζευγαριού, δείχνει την ξεκάθαρη ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων».

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γίνεται μόλις η δεύτερη στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού και πλέον θέλει να την ξεπεράσει στον μεγάλο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαϊου.

Εκεί οι θριαμβευτές «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα, απέχοντας μία νίκη από το να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο, κάτι που ποτέ καμία ομάδα δεν έχει πετύχει σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα!

Η αναμέτρηση άρχισε με την Άστον Βίλα να παίζει ψηλά, κάτι που ο Ολυμπιακός φάνηκε αμέσως πως θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί. Οι Άγγλοι στο 5’ είχαν καλή στιγμή όταν ο Κάρμο πρόλαβε τον Γουότκινς την κρίσιμη στιγμή. Πέντε λεπτά μετά όμως, ήρθε η… έκρηξη.

Στο 10’ ο Ποντένσε έφυγε στην κόντρα στους χώρους που άφηνε η Άστον Βίλα. Έδωσε στον Κίνι, αυτός γύρισε και ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Η ψυχολογία πλέον ήταν ξεκάθαρα με τους γηπεδούχους, με την Βίλα να προσπαθεί να βγει στην επίθεση και να απειλήσει για να βρει γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στο 22’ είδαν τον Μπέιλι να σουτάρει χωρίς να ανησυχεί τον Τζολάκη. Δύο λεπτά μετά, οι Άγγλοι απείλησαν με τον Γουότκινς και τον Μπέιλι, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι.

Ο Τζολάκης ήταν αυτός στο ημίωρο που έσωσε τον Ολυμπιακό, αντιδρώντας άψογα στο τετ α τετ του Ντιαμπί.

Το σουτ του Φορτούνη στο 37’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μαρτίνες, με την Άστον Βίλα να φτάνει κοντά στο γκολ στο 41’ όταν από γύρισμα ο Κας δεν πρόλαβε την μπάλα για να σκοράρει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πλέον, ο Τζολάκης με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Το σουτ του Μπέιλι κόντραρε, αλλά ο πορτιέρε της ομάδας του Πειραιά με τον ώμο έσωσε την ομάδα του για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην ανάπαυλα με σκορ 1-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Γουότκινς να απειλεί στο 50’, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τα σουτ Φορτούνη και Ντιαμπί δεν απείλησαν, ενώ η προσπάθεια του Ντουράν βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη φτάνοντας στη μία ώρα αγώνα.

Η κεφαλιά του Ελ Κααμπί, το σουτ του Μασούρα, δεν απείλησαν, ενώ η Άστον Βίλα έμοιαζε να παραδίνεται στη μοίρα της και όποτε προσπαθούσε για κάτι σημαντικό, έπεφτε πάνω στον εκπληκτικό Τζολάκη.

Στο 75’ η Βίλα έγινε απειλητική όταν ο Κας έκανε το γύρισμα, όμως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ξανά σε εγρήγορση και έδιωξε τον κίνδυνο. Τρία λεπτά μετά τη σέντρα του Ντιν σταμάτησε ο Τζολάκης.

Κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, ο Ελ Κααμπί έβαλε… κερασάκι στην τούρτα! Ο Μαροκινός έκανε το 2-0 με δεύτερο προσωπικό τέρμα. Αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει οφσάιντ κι έτσι στο 81’ ήρθε το 2-0 για να «σφραγίσει» τον θρίαμβο του Ολυμπιακού!

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά παρά τη μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» περίμεναν να αρχίσουν τα ξέφρενα πανηγύρια και οι δε Άγγλοι να τελειώσει το μαρτύριό τους! Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που γράφτηκε ιστορία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved