Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Έχω φιλοδοξίες να κερδίσω τα πάντα - Μας λείπει επιθετικότητα»

Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Έχω φιλοδοξίες να κερδίσω τα πάντα - Μας λείπει επιθετικότητα»

Ολυμπιακός: Την άποψή του πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απεριόριστες δυνατότητες και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο εξέφρασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός παρέθεσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Ολυμπιακού, ενόψει της «μάχης» της Πέμπτης (15/02) με την Φερεντσβάρος για τα play off του Europa Conference League και ανέλυσε τις σκέψεις του για τους στόχους μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και για τη σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για:

Το ποιος είναι ο στόχος μέχρι το τέλος της σεζόν για τον Ολυμπιακό: «Ξέρω πολύ καλά ότι έχω έρθει σε έναν μεγάλο σύλλογο. Για να ήρθα στη μέση της χρονιάς σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά αυτή τη στιγμή. Ξέρω πως έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα. Έχω φιλοδοξίες να κερδίσω τα πάντα. Αυτή είναι η συζήτηση που έχω κάνει με τη διοίκηση. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Θα παίξουμε με δυνατές ομάδες, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Έχουμε έρθει στα μέσα της χρονιάς και δεν υπάρχει τίποτα που να είναι εκτός στόχων».

Το τι είναι αυτό που πιστεύει ότι χρειάζονται βελτίωσης για να ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα: «Αυτό που μας λείπει είναι λίγη περισσότερη επιθετικότητα. Πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια πιο αποφασισμένοι. Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές με πάρα πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Με λίγη περισσότερη επιθετικότητα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κερδίζει όλα του τα παιχνίδια».

Τις ομοιότητες της ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σεβίλλη και του Ολυμπιακό: «Η ομοιότητα είναι ότι αναλαμβάνω περίπου την ίδια χρονική στιγμή. Στη Σεβίλλη βέβαια πήγα Μάρτιο. Τώρα είναι ακόμα Φεβρουάριος. Αυτό που έχω να πω ότι υπάρχει πολλή ποιότητα. Οι παίκτες μας είναι πολύ ποιοτικοί. Δεν θα πω ονόματα, αλλά ξεκινώντας από τον Κάρμο, που βρίσκεται δίπλα μου, θέλω να πω ότι έχουμε στο ρόστερ μας πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να προσθέσουμε κάποια πράγματα και να βγάλουμε από τους παίκτες μας τον καλύτερό τους αυτό».

Το εάν σκέφτεται να παρατάξει την ίδια ομάδα με τον ΟΦΗ και τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι και στο αντίστοιχο της Κυριακής: «Είναι αλήθεια ότι είδα μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ από κοντά. Όμως πριν από αυτό έχω δει αρκετά και ξέρω πολύ καλά τι κάνει η ομάδα ως τώρα. Όπως σας είπα, δεν λείπει η ποιότητα από την ομάδα μας, κάτι άλλο λείπει. Η ποιότητα του αντιπάλου αύριο, αλλά και της Κυριακής, θα είναι μεγαλύτερη από του ΟΦΗ. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το κερδίσαμε σχετικά εύκολα, καθώς βάλαμε δύο γρήγορα γκολ. Στο αυριανό και στο παιχνίδι της Κυριακής θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά».

Το γεγονός ότι σε όποια ομάδα πάει κάνει ντεμπούτο με νίκη: «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Δεν το ήξερα. Ευχόμαστε να συνεχιστεί το σερί».

Το εάν μίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν έρθει στον Ολυμπιακό: «Ναι, μίλησα με τον Ερνέστο. 1-2 φορές πριν έρθω στον Ολυμπιακό,. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τον έχετε πολύ ψηλά στον Ολυμπιακό. Βρέθηκε σε διαφορετικές σεζόν στην ομάδα σας. Τον αγαπάτε πολύ και το βλέπω. Σαν παίκτες βρεθήκαμε στην ίδια ομάδα και κάθε τέλος της σεζόν βγαίνουμε για φαγητό. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Μακάρι στο τέλος της σεζόν να έχω πολλές ομοιότητες μαζί του».

Το τι θα κρίνει τους αγώνες με την Φερεντσβάρος: «Είναι ένας προκριματικός γύρος ανάμεσα δύο πολύ καλές ομάδες που θέλουν και οι δύο να κερδίσουμε. Θέλουν και οι δύο ομάδες να προκριθούν. Για το ποιο θα είναι το κλειδί δεν είναι απλό να το εξηγήσει κάποιος. Πρέπει να παίξεις και να κερδίσεις. Να κάνουμε αυτά που πρέπει και να κερδίσουμε».

Κάρμο: «Να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Φερεντσβάρος στην πρώτη «μονομαχία» στα play offs του Conference League, ενόψει και της ρεβάνς, σύμφωνα με τον Νταβίντ Κάρμο.

Χαρακτηριστικά, ο Πορτογάλος μίλησε για:

Το πώς βλέπει την προοπτική του Europa Conference League: «Έχω ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίρνουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα να τα πάει όσο καλύτερα γίνεται».

Το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελε ενόψει της ρεβάνς στη Βουδαπέστη, ώστε να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το κατάλληλο αποτέλεσμα, καθώς ακολουθεί ένα δεύτερο παιχνίδι. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να κερδίσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε στην αυριανή αναμέτρηση να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στο δεύτερο παιχνίδι».

Το τι έχει να πει στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για την επιστροφή του κόσμου μας. Θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Τους περιμένουμε. Θα είναι ένας δυνατός συμπαίκτης. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να γυρίσουμε όλοι το βράδυ χαρούμενοι στα σπίτια μας».

Τις πρώτες προπονήσεις με τον νέο προπονητή: «Είναι ένας προπονητής που θέλει πάντα κερδίζει. Να παίζουμε ψηλά και να κερδίζουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του».



Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved