Conference League: Μεγάλη πρόκριση για ΠΑΟΚ 4-1 τη Μπεϊτάρ στο Ισραήλ

Conference League: Μεγάλη πρόκριση για ΠΑΟΚ 4-1 τη Μπεϊτάρ στο Ισραήλ

Conference League: Πανηγυρική πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 4-1 της Μπεϊτάρ, αγωνιζόμενος από το 40’ με παίκτη λιγότερο.

Το «παρών» στην επόμενη φάση των προκριματικών του Conference League θα δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπειτα από την ιστορική του νίκη 4-1 στο Ισραήλ, την πρώτη για ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των γηπεδούχων, που του… πρόσφεραν δύο αυτογκόλ, άντεξε για περισσότερη από μία ώρα αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αουγκούστο (40’) και χτυπώντας στα κατάλληλα σημεία, πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό.

Απίθανο αυτογκόλ και «ασπρόμαυρο» προβάδισμα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 12ο λεπτό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση, με την τρομερή… βοήθεια του Γκότλιβ. Ο αμυντικός της Μπεϊτάρ, που είχε υποπέσει στο πέναλτι στον πρώτο αγώνα, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Σίλβα ήταν εκτός θέσης και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0 του «Δικέφαλου του Βορρά».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, στο 14’ ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Φράιντεϊ στην περιοχή των «ασπρόμαυρων», αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ στο 33’ η Μπεϊτάρ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Φράιντεϊ από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και πάλι να βγει στην επίθεση και έχασε διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 36’ όταν αρχικά ο Νάρεϊ απείλησε από πλάγια, ο Σίλβα απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο πορτιέρο των Ισραηλινών μπλόκαρε το σουτ του Σβαμπ από τον άξονα.

Χαμένο πέναλτι για Μπεϊτάρ και δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ

Στο 40o λεπτό της αναμέτρησης, οι αριθμητικές ισορροπίες «χάλασαν». Ο Σβαμπ έκανε λάθος γύρισμα στην άμυνα, ο Σούα πήρε τη μπάλα, θέλησε να μπει στην περιοχή, ο Αουγκούστο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον μέσο του «Δικέφαλου του Βορρά».

Ωστόσο, στην εκτέλεση, ο Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν στην άμυνά του, καθώς έπεσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Σούα. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 2-0. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε τη μπάλα, άλλαξε με τον Τόμας, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ισπανό και αυτός με πλασέ «νίκησε» τον Σίλβα, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Όμως, η Μπεϊτάρ μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα, όταν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων για το πρώτο ημίχρονο, ο Σούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φράιντεϊ με κεφαλιά, χωρίς αντίπαλο, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Κοτάρσκι μειώνοντας 2-1.

Πίεση από Μπεϊτάρ, ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί βγήκαν στην επίθεση, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τον παίκτη περισσότερο που είχαν στον αγωνιστικό χώρο και αναζητώντας το δεύτερο τέρμα για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 51’ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Μίτσα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 66’ ο Σούα σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, με τους Ισραηλινούς να έχουν την κατοχή και στο 70’ έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του «Δικέφαλου», αλλά το πλασέ του Φράιντεϊ ήταν αδύναμο και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει και να χάσει μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Συγκεκριμένα, στο 77’ ο Τσιγγάρας σούταρε από το ύψος της περιοχής, έπειτα από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Σίλβα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 79’ ο πορτιέρο της Μπεϊτάρ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Σαμάτα.

Το «τελείωσε» ο Κωνσταντέλιας

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο, αλλά άφησαν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά τους. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ τους εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια.

Ο νεαρός επιθετικός άλλαξε ωραία με τον Σαμάτα, μ’ ένα απίστευτο «χορευτικό» πέρασε τον Ντγκάνι, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σίλβα, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Τομά και κατέληξε στην εστία της ομάδας του για το 3-1 του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μάλιστα, στο 96' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τέταρτο τέρμα του στην αναμέτρηση, το τρίτο με παίκτη λιγότερο, όταν ο Τσιγγάρας έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με πανέμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κρίαφ, Γκότλιβ (45’+ Μίχα), Μορόζοφ, Ασκενάζι (56’ λ.τρ. Τομάς), Αζάρια (90’Αζάρια), Γιόνα (46’ Νικουλάεσκου), Φράιντεϊ, Σούα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Εκόνγκ, Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (76’ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Τάισον (44’ Τσιγγάρας), Τόμας (61’ Σαμάτα).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Με Αουγκούστο και Νάρεϊ στη ρεβάνς με Μπεϊτάρ - Η ενδεκάδα του «Δικέφαλου»

ΠΑΟΚ: Με Αουγκούστο και Νάρεϊ στη ρεβάνς με Μπεϊτάρ - Η ενδεκάδα του «Δικέφαλου»

Μεταγραφές, ΠΑΟΚ: Πλησιάζει ο Οζντόεφ - Συμφωνία για να μείνει ελεύθερος

Μεταγραφές, ΠΑΟΚ: Πλησιάζει ο Οζντόεφ - Συμφωνία για να μείνει ελεύθερος

Ολυμπιακός: Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για Άστον Βίλα - Πίστη για Super League,τελικό Conference League
Ολυμπιακός: Το πλάνο Μεντιλίμπαρ για Άστον Βίλα - Πίστη για Super League,τελικό Conference League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved