Παναθηναϊκός - Ζέκα: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στην Μπράγκα - Δύναμή μας ο κόσμος»

Παναθηναϊκός - Ζέκα: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στην Μπράγκα - Δύναμή μας ο κόσμος»

Ο Ζέκα μίλησε στον πορτογαλικό Τύπο για την επιστροφή του στην πατρίδα του και τα παιχνίδια που θα δώσει ο Παναθηναϊκός με την Μπράγκα.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (23/8, 22:00) την Μπράγκα στην Πορτογαλία για τα play offs του Champions League και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης είναι ο Κάρλος Ζέκα.

Ο 34χρονος μέσος επέστρεψε το καλοκαίρι στους «πράσινους» και τώρα θα βρεθεί αντίπαλος με μια ομάδα της πατρίδας του.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Esporte ao Minuto, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Μπράγκα, ενώ τόνισε ότι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» θα δώσουν έξτρα δύναμη στην ομάδα του στη ρεβάνς.

Αναλυτικά:

Για την δραματική πρόκριση κόντρα στη Μαρσέιγ και τα έντονα συναισθήματα: «Ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και μια πολύ περίπλοκη ατμόσφαιρα, ενώ δεν είχαμε και τους οπαδούς μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, αλλά ξέραμε ότι, σε οποιαδήποτε στιγμή, σε μια κατάσταση για γκολ υπέρ μας, θα πηγαίναμε σε ισοπαλία και θα ήταν υπέρ μας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και τελικά δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ. Ξέραμε πως με ένα γκολ θα ισοφαρίζαμε το σκορ για την πρόκριση και θα πηγαίναμε στην παράταση. Η ομάδα έπρεπε να το σκεφτεί, να μείνει ψύχραιμη και να ψάξει για την ευκαιρία.

Φυσικά ήμασταν χαρούμενοι, είναι κι αυτό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ψάξαμε για την ευτυχία και δουλέψαμε για να συμβεί. Το κάναμε και στα πέναλτι ήμασταν καλύτεροι. Αλλά πάντα με τη σκέψη ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ένα γκολ θα μας οδηγούσε στην παράταση. Και συνέβη».

Για το αν σκέφτηκε την ώρα που ευστοχούσε στο πέναλτι ο Μλαντένοβιτς ότι θα επιστρέψει στην Πορτογαλία: «Θυμήθηκα ότι πρόκειται να επιστρέψω στην Πορτογαλία, αλλά εκείνη τη στιγμή νιώθαμε όλοι μια ικανοποίηση για τον αποκλεισμό μιας σπουδαίας ομάδας στην Ευρώπη, που ενισχύθηκε σημαντικά και έχει πολύ διαφορετικό μπάτζετ από εμάς. Καταφέραμε να τους αντιμετωπίσουμε και να τους αποκλείσουμε. Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για μια ομάδα που δεν αγωνιζόταν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για χρόνια. Με έκανε πολύ χαρούμενο να ξέρω ότι βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά από την είσοδο στους ομίλους του Chamoions League, αλλά και το ότι θα επιστρέψω στην Πορτογαλία και θα αντιμετωπίσω μια πορτογαλική ομάδα».

Για το τι περιμένει από τα παιχνίδια της Μπράγκα και αν την έχει παρακολουθήσει φέτος: «Είδα μόνο το παιχνίδι που έχασαν στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (με τη Φαμαλικάο). Αλλά είναι μια ομάδα που αξίζει ως σύνολο, έχει πολύ καλές μονάδες. Είναι μια ομάδα που παίζει μαζί για πολύ καιρό και έχει τους αυτοματισμούς της. Δεν αλλάζει πολύ τον τρόπο που αγωνίζεται. Περιμένουμε ένα περίπλοκο παιχνίδι, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στην Μπράγκα».

Για το αν θεωρεί πλεονέκτημα ότι η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα: «Με τη Μαρσέιγ έγινε το αντίθετο. Πρώτα παίξαμε στην έδρα μας και μετά εκτός. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδό μας για να πάμε στη Μασσαλία. Τώρα που δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ, νομίζω ότι είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες».

Για το αν η στήριξη των οπαδών θα βοηθήσει στη ρεβάνς, αν δεν έρθει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς: «Φυσικά, αποτελούν μεγάλη δύναμη της ομάδας μας. Το να παίζουμε εντός έδρας, μας δίνει έξτρα κίνητρο. Οι οπαδοί μας βοηθούν πολύ και μας δίνουν δύναμη. Αυτό σίγουρα θα συμβεί στο εντός έδρας παιχνιδι. Θα είναι δίπλα μας, θα μας στηρίζουν και θα μας ωθούν. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε τη στήριξη και τη δύναμη που έρχεται από την εξέδρα. Μας δίνει περισσότερο κουράγιο».



BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved