Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0: Champions League να ο Panathinaikos σου! (Videos)

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0: Champions League να ο Panathinaikos σου! (Videos)

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0: Έκανε τους Γάλλους να μοιάζουν... ομαδούλα και με γκολ του Μπερνάρ έδειξε σε όλους πως μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα! 

Ο… Panathinaikos επιστρέφει. Οι «πράσινοι» με εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς να «κλέψουν» το αποτέλεσμα, επικράτησαν της Μαρσέιγ των μεγάλων ονομάτων και της μεγάλης ποιότητας με 1-0. Νίκη που αποτελεί την αύξηση των ελπίδων του «τριφυλλιού» για να κάνει την υπέρβαση με πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Στόχος που παραμένει δύσκολος, καθώς στις 15 Αυγούστου υπάρχει η ρεβάνς στο «Βελοντρόμ».

Δεν υστέρησε κανείς για τον Παναθηναϊκό, που ήλεγχε το ματς σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια και κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, όπως φαινόταν πως μπορούσε να κάνει ακόμη και χωρίς να έρθει η αποβολή του Κοντογκμπιά. Η Μαρσέιγ έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει στην τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Καθώς είναι ξεκάθαρα ανέτοιμη, αλλά σαφώς παραμένει εξαιρετική ομάδα λόγω της τρομερής ποιότητάς της.

Ο Μπερνάρ αφού συνδυάστηκε με τον Ιωαννίδη πέτυχε το «χρυσό» γκολ, με τους δύο παίκτες να έχουν περάσει αλλαγή στο ματς. Κάτι που δείχνει το πόσο κομβικές ήταν οι κινήσεις του προπονητή.

Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα πιεστικός. Η Μαρσέιγ αρκέστηκε σε πιο παθητικό ρόλο απ’ αυτόν που συνηθίζει. Κάτι για το οποίο ευθύνονται και οι «πράσινοι» φυσικά. Ευκαιρίες για τις δύο ομάδες ουσιαστικά ήταν λιγοστές, με τον Ρούμπεν να απειλεί με σουτ στο 10ο λεπτό.

Στο 22’ η Μαρσέιγ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά, χάνοντας σημαντική στιγμή για να σκοράρει. Ο Ομπαμεγιάνγκ αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

 

Το πρώτο μέρος οδηγήθηκε έτσι στο «σβήσιμό» του χωρίς σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός διατήρησε το ρυθμό του και άρχισε όντας καλύτερος από τους Γάλλους. Είχε μάλιστα δύο σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 57’ ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, ενώ το ίδιο έγινε δύο λεπτά μετά με τον Βιλένα να αστοχεί στην κεφαλιά.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 65’, όταν ο Κοντογκμπιά πάτησε τον Τζούρισιτς και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη απ’ το διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Μαρσέιγ οπισθοχώρησε και κοίταξε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κρατήσει στην άμυνα. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές μεσοεπιθετικά φρεσκάροντας την ομάδα του και τελικά δικαιώθηκε πλήρως στο 83ο λεπτό. Ο Ιωαννίδης έκανε την ασίστ και ο Μπερνάρ τελείωσε άψογα για το 1-0 των «πράσινων»!

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός με το 1-0 πήρε την πρώτη νίκη στο ζευγάρι, αλλά σαφώς όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς με τους Γάλλους λόγω ποιότητας να παραμένουν φαβορί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβ. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (79’ Τσέριν), Τζούρισιτς (72’ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72’ Ιωαννίδης).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Λόπεθ, Κλος, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λόντι, Βερετού (86’ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Ουνάχι (67’ Ρονζιέ), Εντιαγέ (75’ Μουνγκέ), Σαρ (75’ Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (86’ Μπεμπά).

 



Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved