Champions League: Κληρώνει ματσάρες στους «16»

Champions League: Κληρώνει ματσάρες στους «16»

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) θα γίνει η κλήρωση για την φάση των «16» του Champions League, η οποία αναμένεται να βγάλει δυνατά ζευγάρια.

Η φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ολοκληρώθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου και την Δευτέρα (11/12) οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα μπουν στην κληρωτίδα για να προκύψουν τα ζευγάρια που θα «παλέψουν» για την είσοδό τους στα προημιτελικά.

Ελληνικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει στην κλήρωση, καθώς ο Ολυμπιακός που μετείχε στον 4ο όμιλο δεν τα κατάφερε και έμεινε στην τελευταία θέση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η παρουσία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Αντίθετα, οι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, που μετείχαν στον ίδιο όμιλο, πήραν τα «εισιτήρια» για την επόμενη φάση, με τους Καταλανούς να παίρνουν την πρώτη θέση.

Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα βρεθεί στους… ισχυρούς της κλήρωσης, κάτι που σημαίνει πως θα αποφύγει τις υπόλοιπες ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή των γκρουπ τους και συγκεκριμένα τις Μπεσίκτας, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμα και Τότεναμ.

Αντίθετα, οι Πρωταθλητές Ιταλίας που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση θα βρίσκονται στους… ανίσχυρους, μαζί με μερικές από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης, όπως η Τσέλσι, η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Σεβίλλη.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 13:00 όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια για την επόμενη φάση. Οι ομάδες που μετείχαν στον ίδιο όμιλο, αλλά και προέρχονται από την ίδια χώρα δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στους «16» του Champions League, καθώς οι περιορισμοί… σταματούν από τα προημιτελικά.

Συνοπτικά, τα γκρουπ:

Νικητές ομίλων Δεύτεροι ομίλων
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) Βασιλεία (Ελβετία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία) Τσέλσι (Αγγλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Γιουβέντους (Ιταλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία) Σεβίλλη (Ισπανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) Πόρτο (Πορτογαλία)
Τότεναμ (Αγγλία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Οι ημερομηνίες

Τα πρώτα παιχνίδια των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση των ομίλων τους. Οι αγώνες θα γίνουν δύο συνεχόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου και 20 και 21 του ίδιου μήνα, ενώ οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα των συλλόγων που τερμάτισαν στην κορυφή των γκρουπ. Τα πρώτα ματς ρεβανς θα γίνουν στις 6 και 7 Μαρτίου και στις 13 και 14 του ίδιου μήνα.

Παρακολουθήστε και σχολιάστε την κλήρωση:



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved