Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1: Ήταν θέμα ποιότητας και ανωτερότητας

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1: Ήταν θέμα ποιότητας και ανωτερότητας

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καμπ Νου» - Ακίνδυνοι επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», αποβλήθηκε ο Πικέ στο 42', σκόραρε ο Νικολάου

Η διαφορά ποιότητας της Μπαρτσελόνα ήταν ξεκάθαρη πριν καν τη σέντρα. Και στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου πιστοποιήθηκε και η ανωτερότητα των Καταλανών που επικράτησαν του Ολυμπιακού με 3-1 χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, δεν διεκδίκησαν με σθένος τις προσωπικές μονομαχίες αλλά και τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στους «μπλαουγκράνα» που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 42' λόγω σωστής αποβολής του Πικέ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε φυσιολογικά με αμυντική τακτική που αν και απέδωσε καρπούς για ένα ημίχρονο, δεν μπόρεσε να απειλήσει και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις ώστε να μεταφέρει μια μορφή πίεσης στα καρέ του Τερ Στέγκεν.

Η επιλογή του Οφόε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, προκειμένου να τοποθετηθούν τρεις αμυντικοί χαφ στον άξονα στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα ανάπτυξης. Ωστόσο, οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν στο 89' με την κεφαλιά του Νικολάου και να μετριάσουν τη γενική εικόνα που ήθελε τον Τερ Στέγκεν να μην καταγράφει επέμβαση σε τελική προσπάθεια.

To παιχνίδι:

Με φουλ αμυντική διάταξη παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, χωρίς «καθαρόαιμο» φορ και με τον Οφόε να έχει καθήκοντα επιθετικού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάρτσελόνα πήρε από την πρώτη στιγμή τα ηνία του αγώνα, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, έκλεισε την ελληνική ομάδα στην περιοχή της, αλλά έφτασε στο πρώτο γκολ από... σπόντα.
Στο 18' ο Ντεουλοφέου από δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Νικολάου την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 24' ο Παουλίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 33' και από μπαλιά του Μέσι, ο Σουάρες βρέθηκε απέναντι στον Προτό, αλλά νικήθηκε από τον Βέλγο τερματοφύλακα. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται μαζικά, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και την έχανε αμέσως και μόνο μια φορά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν στο 36' το δυνατό σουτ του Οφόε πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 42' ο Πικέ έσπρωξε με το χέρι την μπάλα στα δίχτυα, ο βοηθός του Κόλουμ το είδε και ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες. Ωστόσο, το αριθμητικό μειονέκτημα ελάχιστα άλλαξε τις... ισορροπίες του αγώνα και η ισπανική ομάδα συνέχισε σε ρυθμούς ρελαντί να παίζει τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Με δεδομένη την αριθμητική υπεροχή, ο Λεμονής αποφάσισε να περάσει επιθετικό στο ματς, βγάζοντας τον Ζιλέ, βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς και γυρνώντας τον Οφόε στη φυσική θέση του. Ένα φάουλ όμως του νεαρού Νικολάου στο ύψος του ημικύκλιου στο 61', έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να το εκτελέσει και να πετύχει το 100ο του γκολ στη διοργάνωση (και μάλιστα το 1ο το είχε πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό). Τρία λεπτά αργότερα ο Ντίνιε με συρτό διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη στο 3-0.

Κάποιες χαμένες ευκαιρίες από την Μπαρτσελόνα στη συνέχεια και το σκορ παρέμεινε ίδιο έως το 90', όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Νικολάου με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 3-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46' Μασεράνο), Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Νικολάου, Ρομαό, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Καρσελά (65' Πάρντο), Οτζίτζα (72' Φορτούνης).

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο Live Chat του Onsports:



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved