Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0: Έχασε το ματς, βρήκε ταυτότητα

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0: Έχασε το ματς, βρήκε ταυτότητα

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά στο Τορίνο για 68 λεπτά με τον Προτό να κατεβάζει ρολά, ωστόσο, μετά την είσοδο του Ιγκουαϊν η Γιουβέντους βρήκε λύσεις και νίκησε με 2-0 - Καλή εικόνα σε γενικές γραμμές από τους «ερυθρόλευκους» - Μοίρασε ρόλους και είχε πλάνο στο ντεμπούτο του ο Τάκης Λεμονής 

Η Γιουβέντους έφτασε στα όριά της προκειμένου να βρει λύσεις απόψε στο Τορίνο απέναντι στον εκπληκτικό Προτό και στον καλά οργανωμένο Ολυμπιακό.

Με σωστή τακτική από τον Τάκη Λεμονή οι Πειραιώτες μπλόκαραν την Κυρία για 68', με τον Βέλγο τερματοφύλακα να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Έλληνας τεχνικός με απλές και λογικές κινήσεις κατάφερε να δώσει ταυτότητα στους «ερυθρόλευκους» που παρατάχθηκαν με μια κανονική ενδεκάδα στην οποία οι παίκτες είχαν ξεκάθαρους ρόλους στον αγωνιστικό χώρο.

Η είσοδος, ωστόσο, του Ιγκουάιν στο παιχνίδι μετά το 60' έφερε την Γιουβέντους σε πιο απειλητικές κατάστάσεις τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει στο τελικό 2-0 με τον Αργεντινό να κάνει τη διαφορά.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό μετά τα όσα προηγήθηκαν (ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, απόλυση Χάσι) ήταν να παρουσιαστεί σοβαρός. Και τα κατάφερε με τον Λεμονή να εφαρμόζει την κανονικότητα που επί ημερών Χάσι απουσίαζε. 

Τον κράτησε όρθιο ο Προτό

Μετά το 30' ο Προτό έκανε τρομερές επεμβάσεις που κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε δύο φορές τον Μάντζουκιτς (34', 40'), ενώ είπε «όχι» στην κεφαλιά του Στουράρο (35') και στο πλασέ του Ντιμπαλά (45'), πριν η Γιουβέντους σημαδέψει το δοκάρι (46') στην καραμπόλα με τον Έγχελς.

Ενδιάμεσα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στιγμές που απειλησαν στην κόντρα επίθεση όπως με τον Εμενίκε στο 36' όταν ο Μπεντανκούρ έκοψε την τελευταία στιγμή την πάσα στον Πάρντο, το σουτ του Φιγκέιρας (33') και το πλασέ του Κολομβιανού που πέρασε άουτ (14').

Έκανε τη διαφορά ο Ιγκουαϊν

Η εικόνα του δευτέρου ημίχρονου δεν άλλαξε. Η Γιουβέντους εξακολουθήσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει τρόπο να σκοράρει, με τον Ολυμπιακό να παίζει πίσω από την μπάλα αναζητώντας την κόντρα επίθεση.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 55' με την οβίδα του Ντάγκλας Κόστα που πέρασε άουτ. Η πίεση των Ιταλών πάντως άφησε και αρκετούς κενούς χώρους στους Πειραιώτες που έψαχναν την αντεπίθεση σε κάθε ευκαιρία με τους Πάρντο, Σεμπά, ΟΦόε.

Στο 60' ο Ιγκουάιν που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, μπήκε αντί του Κουαδράδο και η Γιουβέντους που μέχρι εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή αξιώσεις, δημιούργησε αρκετούς πονοκεφάλους στον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός ήταν ο λόγος που η Γιουβέντους ξεκλείδωσε την άμυνα του Ολυμπιακού στο 69', ανοίγοντας το σκορ με πλασέ σε διπλή προσπάθεια, έπειτα από σύγχυση και ολιγορια στην μικρή περιοχή.

Το γκολ του Ιγκουαϊν έλυσε το γρίφο για τους Ιταλούς που έφτασαν και στο 2-0 στο 80' με τον Αργεντινό να κάνει ξανά τη διαφορά. Με κάθετη πάσα που έβγαλε στον Ντιμπαλά, ο τελευταίος πέρασε τον Προτό και παρά την προσπάθεια του Ένχελς η μπάλα κατέληξε στον Μάντζουκιτς που πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (81' Μπενατιά), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Μπεντανκούρ, Κουαδράδο (60' Ιγκουαίν), Ντιμπάλα, Ντούγκλας Κόστα (84' Μπερναντέσκι), Μάντζουκιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Νικολάου, Ένγκελς, Ρομαό, Ζντιέλαρ (77' Φορτούνης), Οφόε, Πάρντο (72' Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88' Μάριν).

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο Live Chat του Onsports:



ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved