Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3: Ο Πάρντο συμμάζεψε το αμυντικό χάλι!

Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3: Ο Πάρντο συμμάζεψε το αμυντικό χάλι!

Απογοητευτική επιστροφή στους ομίλους του Champions League για τον Ολυμπιακό που έχασε 3-2 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας πληρώνοντας την τραγική αμυντική λειτουργία του πρώτου ημίχρονου – Είχαν και τρεις δοκάρια οι Πορτογάλοι, τα... μπάλωσε ο Πάρντο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο τέλος

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ήταν απογοητευτική και η παρτίδα «σώθηκε» κάπως από τα δύο γκολ του Πάρντο στο φινάλε του αγώνα. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εκμεταλλευόμενη την τραγική άμυνα των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι μόλις στα 72 δευτερόλεπτα.

Τόσο χρειάστηκαν οι Πορτογάλοι για να σκοράρουν και να φανερώσουν πως σε αυτό το επίπεδο η συγκέντρωση πρωτίστως και τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Είτε αυτά γίνονται στον αγωνιστικό χώρο είτε από τον…. πάγκο.  

Με τα μετόπισθεν εκτός τόπου και χρόνου και τον άξονα εντελώς «γυμνό», απόρροια της επιλογής του Χάσι να χωρέσει στην ίδια 11αδα Φορτούνη και Μάριν, οι Πειραιώτες παραδόθηκαν άνευ όρων σε ένα 45λεπτο. Στην ποιότητα και την ταχύτητα των παικτών της πορτογαλικής ομάδας που κυριάρχησαν για ένα ημίχρονο, το οποίο τους ήταν αρκετό για να φύγουν με το τρίποντο από το Φάληρο επικρατώντας με 2-3.

Κοιμισμένος με άμυνα-χωνί!

1748981.jpg

Μόλις στα 72'' φάνηκαν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και η ποιότητα του αντίπαλου. Από στημένη μπάλα η Σπόρτινγκ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Ο Ντουμπιά με κεφαλιά έκανε το 0-1 έπειτα από ολιγωρία των «ερυθρόλευκων» που άφησε τουλάχιστον δύο παίκτες αμαρκάριστους.

Το γρήγορο γκολ σόκαρε τον Ολυμπιακό που είχε μεγάλα θέματα τόσο στα μετόπισθεν όσο και στη μεσαία γραμμή. Στο 13' από κόρνερ(!) των «ερυθρόλευκων», οι Πορτογάλοι έβγαλαν αντεπίθεση με τους Ντουμπιά-Ζέλσον με τον τελευταίο να πλασάρει τον Καπίνο για το 0-2.

Πέντε λεπτά μετά η Σπόρτινγκ είχε δοκάρι με τον Φερνάντες με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Το πρόβλημα ξεκινούσε από τον άξονα όπου δεν υπήρχε ηρεμία, τρεξίματα και σωστές αποστάσεις στις γραμμές του.

Αυτό έδινε τη δυνατότητα στην πορτογαλική ομάδα να βγαίνει εύκολα στην κόντρα επίθεση και να δημιουργεί συνεχώς πονοκεφάλους από λάθη που σε τέτοιο επίπεδο κοστίζουν. Όπως συνέβη στο 40' με τον Ζέλσον να σημαδεύει το δοκάρι του Καπίνο και στο 43' όταν ο Φερνάντες εντελώς μόνος του σκόραρε για το 0-3.

Η αντίδραση που άργησε να έρθει

1749115.jpg

Η αντικατάσταση του Φορτούνη με τον Ζντιέλαρ από τον Χάσι προκειμένου ο Ολυμπιακός να «δέσει» στο κέντρο δεν έφερε την αντίδραση που θα περίμενε ο Κοσοβάρος τεχνικός στην επανάληψη.

Η Σπόρτινγκ άργησε να νιώσει πίεση από τα χαφ των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα αρχικά να επικρατεί η εικόνα μιας ομάδας που είχε πετάξει λευκή πετσέτα, παρά να παλέψει και να δείξει πάθος μέχρι τέλους.

Το γεγονός αυτό διευκόλυνε τους Πορτογάλους που αν και κατέβασαν στροφές σε σχέση με το πρώτο μέρος, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και να αναζητούν μόνο τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσουν.

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός έχοντας ισορροπία στη μεσαία γραμμή έφτιαξε φάσεις όπως αυτές με τους Τζούρτζεβιτς (61’), Εμενίκε (75΄), ενώ η Σπόρτινγκ είχε κι άλλο δοκάρι με τον Ντοστ στο 88'. Κατάφερε όμως μείωσει την ύστατη στιγμή με τον Πάρντο να σκοράρει δύο φορές (89',93') και να μετριάζει κάπως την κακή εικόνα των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός (Μπεσνίκ Χάσι): Καπiνο, Ομάρ, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης (46' Ζντιέλαρ), Καρσελά (78' Πάρντο), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62' Εμενίκε).

Σπόρτινγκ (Ζόρζε Ζέσους): Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Τζόναθαν, Καρβάλιο, Μπατάλια, Ζέλσον (72' Μπρούνο Σέζαρ), Ακούνια, Φερνάντες (87' Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63' Ντοστ).

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο live chat του Onsports:



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved