Μαρινάκης: «Ιστορία γράφεται με μεγάλες ομάδες»

Μαρινάκης: «Ιστορία γράφεται με μεγάλες ομάδες»

Ο Ολυμπιακός είχε την χειρότερη δυνατή κλήρωση, αλλά και παράλληλα την ευκαιρία να γράψει ιστορία, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μετά την κλήρωση του Champions League, το απόγευμα της Πέμπτης (24/8) όπου οι Πρωταθλητές Ελλάδας… έπεσαν πάνω σε Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και στάθηκε στην δυναμική που έχουν οι αντίπαλοι των Πειραιωτών, αλλά και την ευκαιρία που έχουν να γράψουν ιστορία.

Ακόμα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε ανοικτό το «παράθυρο» κι άλλων μεταγραφών στην συνέχεια, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα δουλειά του Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο και εξέφρασε την ελπίδα του να ανέβει επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαστε την χειρότερη δυνατή κλήρωση. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την χρυσή ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Χρειάζεται τύχη, προσπάθεια και πολλή δουλειά. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Ιστορία γράφεις όταν κερδίζει πολύ μεγάλες ομάδες. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να το δείξουμε», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Ερωτηθείς για την επιλογή του Μπέσνικ Χάσι, υποστήριξε: «Μέχρι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι με τον κ. Χάσι. Έχει πολλή μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια και το απέδειξε κιόλας. Ελπίζουμε να πράξει το ίδιο και στα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε για την υπέρβασή μας στο Champions League. Είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια».

Όσον αφορά στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Στο ίδιο επίπεδο όλες οι ομάδες. Η Μπαρτσελόνα είναι μία τεράστια ομάδα, η Γιουβέντους είναι το ίδιο και ακόμα και η Σπόρτινγκ ήταν η πιο ισχυρή ομάδα από το 4ο γκρουπ. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλός, αλλά με το κεφάλι κάτω, πάμε για το καλύτερο και είμαστε αισιόδοξοι».

Αναφορικά με τους στόχους του Ολυμπιακού, απάντησε: «Ο στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, να προσφέρει θέαμα η ομάδα και να πάει όσο πιο ψηλά στο Champions League. Κάθε χρόνο τα ίδια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μίλησε και για την πιθανότητα έκπληξης στα μεταγραφικά: «Σίγουρα, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες και θα πράξουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Ακόμα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε και για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη, μετά την μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν: «Το επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα έχουμε καθυστερήσει να το δούμε αυτό. Υπάρχουν πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Αγγλία, την Ισπανία και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά κυρίως στην Αγγλία. Υπάρχουν ακόμα και ιδιοκτήτες που έχουν να κάνουμε με κράτη. Όπως έγινε και με την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Νεϊμάρ. Αυτό έχει κάνει την ζωή μας και την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη, αν θες να είσαι ανταγωνιστικός. Χρειάζεται και στην πατρίδα μας να κάνουμε πράγματα να βοηθούν τις ομάδες να είναι πιο ανταγωνιστικές. Για μένα δεν θα είναι δύσκολο να παρθούν ορισμένα μέτρα, να υπάρχει συνεννόηση και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Αν τα αφήσουμε όπως είναι θα είναι πιο δύσκολα. Ο Ολυμπιακός έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο. Και είναι μοναδικός. Έχουμε δώσει τις μάχες μας και έχουμε βγει νικητές και προσπαθούμε να το πετύχουμε. Αν είχαμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπήρχε συνεννόηση να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, θα ήταν καλύτερο. Μακάρι κάποια στιγμή να το δούμε και στην πράξη».

Τέλος, σχολίασε: «Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας και πως θα γίνουμε καλύτεροι. Μακάρι μέχρι το τέλος των μεταγραφών να το δούμε. Μακάρι και οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές να δώσουν το καλύτερο εαυτό και να ανέβει το επίπεδο για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για να μπορέσουμε και εμείς στην Ευρώπη να φέρουμε πιο καλά αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved