Ριέκα – Ολυμπιακός 0-1: Ξανά στα... αστέρια!

Ριέκα – Ολυμπιακός 0-1: Ξανά στα... αστέρια!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους ομίλους του Champions League καθώς νίκησε και στην Κροατία τη Ριέκα αυτή τη φορά με 1-0

Κουνάει ξανά «σεντόνι» ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν στην Κροατία τη δουλειά που ξεκίνησαν στο Φάληρο και επιστρέφουν στους ομίλους του Champions League μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ριέκα και πηγαίνει πανηγυρικά στα... αστέρια με τον Μπέσνικ Χάσι να πιστώνεται την πρόκριση κυρίως για την σωστή διαχείριση του ρόστερ και των καταστάσεων στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες.

Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και στον επαναληπτικό ο Κοσοβάρος τεχνικός άφησε εκτός 11αδας τον Φορτούνη, ενώ δεν ξεκίνησε και τον Σεμπά. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε καθώς επέλεξε τον Μάριν που αποδείχθηκε κομβικός.

Οι Πειραιώτες έχοντας ισχνό μαξιλάρι ασφαλείας από το 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» είδαν τη Ριέκα να μπαίνει με φούρια στο γήπεδο. Οι Κροάτες έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα: στο 13' με τον Γκαβράνοβιτς και στο 21' με τον Γκοργκόν.

Μια αντεπίθεση, ωστόσο, ήταν αρκετή για την ελληνική ομάδα προκειμένου να κόψει τη φόρα των γηπεδούχων. Ο Οφόε στο 26' βρήκε τον Μάριν και ο Γερμανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Το τέρμα το Μάριν έκοψε τα πόδια της Ριέκα, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με απαιτούμενη σοβαρότητα έλεγξαν τον ρυθμό αγγίζοντας και ένα δεύτερο γκολ στο 32' όταν ο Βούκοβιτς σημάδεψε το δοκάρι.

Το άλλαξε και άντεξε με… Καπίνο

Οι Κροάτες με την πλάτη στον τοίχο αναζήτησαν τρόπο να μπουν ξανά στο κόλπο στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν τον Ολυμπιακό, έχοντας αντιληφθεί ότι ο Κούτρης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως στην πλευρά του.

Από δική του έλλειψη συγκέντρωσης ο Γκαβράνοβιτς απείλησε τον Καπίνο που έκανε καθοριστική επέμβαση στο 54', αναγκάζοντας τον Χάσι να ρίξει στο παιχνίδι τον Φιγκέιρας, ενω για αρκετά λεπτά στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση κι από την στιγμή που ξαναπήρε τον έλεγχο στο κέντρο η Ριέκα, που έπρεπε να σκοράρει τρεις φορές για να τα φέρει όλα τούμπα, έριξε λευκή πετσέτα. Ειδικά μετά την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ματέι στο 79’, οι Πειραιώτες είχαν ήδη σφραγίσει το εισιτήριο της επιστροφής για τους ομίλους του Champions League και απλώς περίμεναν τη λήξη του ματς.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51’ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς (77’ Ματέι), Γκοργκόν (61’ Κβρτζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Ρέτσος, Βούκοβιτς, Ρομαό (80’ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66’ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο live chat του Onsports:



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved