Ολυμπιακός: Έκανε τη δουλειά, κέρδισε χρόνο

Ολυμπιακός: Έκανε τη δουλειά, κέρδισε χρόνο

Ο πρώτος φετινός στόχος για τους «ερυθρόλευκους» επιτεύχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (2/8) με την πρόκριση στα play offs και πλέον οι Πειραιώτες έχουν την… ευκαιρία να δουλέψουν περισσότερο για τους ομίλους του Champions League.

Το «συγκρότημα» του Μπέσνικ Χάσι έφερε εις πέρας την δουλειά που είχε ξεκινήσει και ουσιαστικά είχε «καθαρίσει» στο Βελιγράδι. Το «διπλό» 3-1 στην arena της Παρτιζάν δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς, ωστόσο, χρειαζόταν να γίνει το τελικό… βήμα για να συνεχιστεί ο… δρόμος για τα «αστέρια» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αλήθεια είναι πως το βράδυ της Τετάρτης (2/8) οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν εμφανίστηκαν το ίδιο ανταγωνιστικοί όπως στο πρώτο ματς. Αναμφίβολα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είχε κάνει εύκολα τα πράγματα για την ρεβάνς και το τραγικό λάθος του Κλιάλιτς στο φάουλ του Καρσελά στο 22ο λεπτό, ουσιαστικά απλοποίησε ακόμα περισσότερο την… δουλειά για τους Πειραιώτες. Και αν εκεί έγινε η αρχή, το «σφράγισμα» του εισιτηρίου για τα play offs ήρθε από τον Κώστα Φορτούνη στην αρχή του δεύτερου μέρους, όταν η κεφαλιά του έδωσε την ευκαιρία στους Πρωταθλητές Ελλάδας να ετοιμάζουν τα… πλάνα τους για την κλήρωση της Παρασκευής (4/8).

Το πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό πραγματοποιήθηκε. Οι Πρωταθλητές Σερβίας αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, κάτι που φανερώθηκε και από την διάθεση που έδειξαν μέχρι το τέλος του αγώνα και έφυγαν με την ισοπαλία (2-2) από το «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο, άπαντες στο Λιμάνι καλούνται να αφήσουν πίσω τους την σειρά με τους «ασπρόμαυρους».

OlympiacosMesa

Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/8) θα γίνει γνωστό το νέο… εμπόδιο που έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι» για τους ομίλους του Champions League, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο Μπέσνικ Χάσι «κέρδισε» μερικές μέρες για να συνεχίσει την δουλειά του και να παρουσιάσει την ομάδα του ακόμα πιο ανταγωνιστική. Το… οξύμωρο είναι πως η «εικόνα» που είχαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας στην ρεβάνς με την Παρτιζάν, θεωρείται… θετική, μια και φανέρωσε τα σημεία που θα πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο οι Πειραιώτες για τις επόμενες μάχες και πως το «συγκρότημά» του επιδέχεται βελτίωσης.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο επίσημο ματς, περίπου δύο εβδομάδες, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους Πρωταθλητές Ελλάδας να ανεβάσουν… στροφές και να κερδίσουν σε… χημεία, καθώς στην ομάδα βρίσκονται πολλά νέα πρόσωπα και θα χρειαστούν παιχνίδια στα πόδια τους για να μπορέσουν να είναι στο επιθυμητό σημείο. Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στην περίπτωση του Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος πήρε την ευκαιρία να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και όσο περνούσε η ώρα, γινόταν όλο και καλύτερος, όχι μόνο στις επεμβάσεις του, αλλά και τις τοποθετήσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι… ανεπιθύμητοι στα play offs

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής (4/8). Στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας, στα κεντρικά της UEFA θα λάβει χώρα η κλήρωση για τα play offs του Champions League. Ο Ολυμπιακός, όπως έγινε και στην προηγούμενη κλήρωση, είναι επικεφαλής στο γκρουπ των ισχυρών για το… μονοπάτι των Πρωταθλητών.

Οι Πειραιώτες έχουν… απέναντί τους την Πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, αυτή του Καζακστάν, Αστάνα, την Ριέκα, Πρωταθλήτρια Κροατίας, την γνωστή Χάποελ Μπερ Σεβά που σήκωσε και την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα στο Ισραήλ και την Σλάβια Πράγας, που μπήκε στον… δρόμο της διοργάνωσης ως Πρωταθλήτρια Τσεχίας.

Αναμφίβολα, στην πεντάδα των υποψήφιων αντιπάλων, υπάρχουν επιθυμητοί και ανεπιθύμητοι αντίπαλοι. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Αζέροι, οι Καζάκοι και οι Ισραηλινοί, όχι τόσο για την δυναμική που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό, όσο κυρίως για την ταλαιπωρία που υπάρχουν στα ταξίδια με προορισμό αυτές τις χώρες. Αντίθετα, πιο… προσιτοί είναι η Ριέκα και η Σλάβια Πράγας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούν να θεωρηθούν υποδεέστεροι αντίπαλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πιθανοί αντίπαλοι στο δρόμο για τους ομίλους

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος»

Δεν «Χ»αλάστηκε, 2-2 με Παρτιζάν



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved