Ποιος θέλω να πάρει το Champions League και γιατί;

Η ημέρα αυτή του χρόνου που κάθε άντρας περιμένει με θρησκευτική ευλάβεια έφτασε.

Ο τελικός του Champions League ξεκινάει σε λίγες ώρες στο Κάρντιφ και εμείς που σεβόμαστε τα παντελόνια που φοράμε ετοιμαζόμαστε να… τιμήσουμε το premium ουίσκι που κρατάμε στην κάβα για τέτοιες εξαιρετικές περιστάσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους θα κλείσουν την αυλαία της φετινής διοργάνωσης και αμφότερες επιθυμούν στο ταξίδι της επιστροφής να έχουν μαζί τους την πολυπόθητη «κούπα με τα αυτιά». 

Ισπανοί και Ιταλοί είναι πανέτοιμοι για την γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου σε έναν αγώνα που δεν χωρούν προγνωστικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος του τίτλου και η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, αφού συνολικά έχει σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης 11 φορές, ενώ η Γιουβέντους μετρά δύο κατακτήσεις. Θα μπορέσει άραγε η ομάδα του Τορίνο να ρίξει την Ρεάλ από τον «θρόνο» της; Αυτό θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.  

Οι συντάκτες του Onsports.gr πάντως τόλμησαν και έκαναν τη δική τους πρόβλεψη για την ομάδα που σήμερα το βράδυ θα βρεθεί στους επτά ουρανούς.

Διαβάστε παρακάτω τις προβλέψεις μας για τον τελικό νικητή και τον λόγο που μας οδήγησε σε αυτή την εκτίμηση! 

Νίκος Συρίγος: Γιούβε (και) για τον «Τζίτζι»! 

Η Γιουβέντους δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι μάθημα ζωής. Όπως όλες οι ομάδες που κάποια στιγμή φτάνουν στο όριο της καταστροφής κι όχι μόνο αντέχουν και μένουν όρθιες αλλά επιστρέφουν και στην κορυφή! Κι αν η «Γιούβε» είναι μάθημα ζωής, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι η επιτομή του μαθήματος, το απόσταγμα της σοφίας που σου προσφέρει το ταξίδι της «Μεγάλης Κυρίας». 

Αφενός μεν γιατί στην εποχή της μπίζνας και των χρημάτων, έμεινε πιστός και αφοσιωμένος στην ομάδα του, αφετέρου δε διότι αν σηκώσει απόψε την κούπα θα έχει την μοναδική ευκαιρία να γράψει έναν ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ επίλογο σε μια σπουδαία καριέρα. Γιουβέντους λοιπόν! Γιουβέντους (και) για τον Μπουφόν!

Γιώργος Φώσκολος: Δαγκωτό Γιουβέντους 

Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος όμως είναι για να σηκώσει την κούπα ο τεράστιος Μπουφόν. Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που του έχει αδυναμία. Του λείπει το Champions League και θα είναι κρίμα να ολοκληρώσει την καριέρα του χωρίς αυτό. Λένε πως όταν εμφανίζεται σε τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα φαβορί. Λογικό εάν σκεφτείς το μέγεθος του συλλόγου. Ωστόσο στο Κάρντιφ τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Η Γιουβέντους δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που έκανε φύλλο και φτερό πριν από δύο χρόνια η Μπαρτσελόνα. Είναι καλύτερη και δομημένη να πάρει το... τιμημένο. Και η διαφορά εστιάζεται στο επιθετικό κομμάτι. Διότι στην άμυνα, επικρατεί η παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Θα φτύσει αίμα η Ρεάλ για να σκοράρει. Το θέμα είναι πόσες φορές παραπάνω θα το κάνει από την Κυρία.

Γιώργος Κυριακόπουλος: Η ώρα της δικαίωσης

Τα 21 χρόνια που η Γιουβέντους έχει να σηκώσει την κούπα του Champions League είναι πολλά. Πάρα πολλά για το… ειδικό βάρος που έχει αυτή η φανέλα. Η «Βέκια Σινιόρα» είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία και μάλιστα αυτή που έχει… κυνηγηθεί όσο καμία άλλη. Η πτώση από την Serie A δεν την πτόησε καθόλου. Αντίθετα την δυνάμωσε ακόμα περισσότερο και μετά από την κορυφή στο ιταλικό πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα και για τον θρόνο της Ευρώπης. Παράλληλα, το «συγκρότημα» του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει έναν μεγάλο θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στις τάξεις του. Φυσικά και μιλάμε για τον Τζίτζι Μπουφόν. Μόνο και μόνο γι’ αυτόν, η «Βασίλισσα» πρέπει να… υποκύψει.

Νίκος Καλαμπάκας: Να το πάρει η «Κυρία»

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε καν θαυμαστής της. Ίσως επειδή από μικρό παιδί έμαθα να λατρεύω την Μπαρτσελόνα η ομάδα της Μαδρίτης δεν με συγκίνησε, ακόμα κι όταν αγωνίζονταν σε εκείνη μερικοί από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές (Ρονάλντο, Ρεδόνδο, Μπέκαμ και τόσοι άλλοι).

Θέλω ξεκάθαρα να το κερδίσει η Γιουβέντους. Η ομάδα που απέδειξε γιατί κάποιοι σύλλογοι είναι πραγματικά μεγάλοι. Η ομάδα που της αφαιρέθηκαν τίτλοι, που έπεσε κατηγορία όμως επέστρεψε πιο δυνατή και κυριάρχησε αμέσως τόσο στην Ιταλία, όσο και στα γήπεδα της Ευρώπης. Η παρουσία του Μπουφόν στην ενδεκάδα της με κάνει να παρακαλώ το τρόπαιο αυτό να σηκωθεί στον ουρανό της Ουαλίας από τα δικά του χέρια. 

Γιατί είναι ο άνθρωπος που δεν την «πούλησε» όταν υποβιβάστηκε, γιατί αγωνίστηκε για τη φανέλα και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει. Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να φημίζεται ως η «βασίλισσα» της Ευρώπης. Η Γιουβέντους όμως είναι η μεγαλύτερη «Κυρία» της ηπείρου μας. Και εύχομαι το βράδυ του Σαββάτου να το αποδείξει ξανά και να είναι οι ποδοσφαιριστές της αυτοί που χαμογελάνε.

Γρηγόρης Ραχωβίτσας: Forza Juve!

Σήμερα όλος ο πλανήτης θα είναι συντονισμένος στους τηλεοπτικούς του δέκτες για να παρακολουθεί τον τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι θα ευχηθούν να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να δουν πολλά γκολ. Κάποιοι άλλοι να έχει καλές αποδόσεις στο κουπόνι του στοιχήματος για να πάνε ταμείο! Σορρυ, παίδες! Δεν με απασχολεί τίποτα από τα δυο.

Δεν με νοιάζει πως θα εξελιχθεί το ματς. Ούτε αν θα πάει κανείς κουβά! Θέλω στις 12 παρά προς μεσάνυχτα Κυριακής, να δω τον Μπουφόν να σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά! Το τι έχει κάνει στην καριέρα του και πόσο μεγάλος παίκτης είναι το ξέρουν όλοι, λίγο πολύ! Θέλω όμως να σηκώσει κι αυτήν την κούπα που λείπει από την πλούσια τροπαιοθήκη του. Ασχέτως αν στηρίζω Γιουβέντους!!! Forza Juve!
SHARE
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved