Ατλέτικο Μαδρίτης- Λεβερκούζεν 0-0: Στους «8» μέσω… Γερμανίας!

Ατλέτικο Μαδρίτης- Λεβερκούζεν 0-0: Στους «8» μέσω… Γερμανίας!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Λεβερκούζεν (0-0) με τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν στο τέλος την πρόκριση στα  προημιτελικά του Champions League.

Η Ατλέτικο υποδέχθηκε τις «ασπιρίνες» στη ρεβάνς του υπέρ της 4-2 και ήθελε να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «8». Αυτό το κατάφερε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-0, μιας και οι Γερμανοί παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, με αποτέλεσμα να «χαθεί» το… θαύμα στο «Vicente Calderon».

Η φιναλίστ του περσινού θεσμού προέρχονταν από δύο νίκες κόντρα σε Βαλένθια και Γρανάδα και με την ψυχολογία στα ύψη, αφού ξαναμπήκε στη μάχη του τίτλου αλλά οι Γερμανοί ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο ημίχρονο για να μπουν δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης.

Στο 4’ ο Φόλαντ μπήκε στην περιοχή με την μπάλα και δοκίμασε το σουτ, αλλά μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Όμπλακ. Στο 21’ πάσα του Μπραντ από αριστερά στον Ερνάντες, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν μετουσίωσαν την ένταση σε πολλές τελικές με καλές προϋποθέσεις. Το τελευταίο δεκάλεπτο η Ατλέτικο ανέκτησε το χαμένο έδαφος και σε δυο φάσεις… έδειξα τα δόντια της! Στο 38’ Γκοδίν έδωσε στον Γκριεζμάν κι αυτός με τη μία στον Κορέα, όπου μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 40΄ ο Κορέα έδωσε στον Κόκε όπου σούταρε αλλά ο Λένο έπεσε στη γωνία του και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο ήταν αυτή που πίεζε, σε αντίθεση με το πρώτο που άρχισε με τον ανάποδο τρόπο. Στο 55’ και σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κορέα «άδειασε» δύο παίκτες στην περιοχή, πλάσαρε χαμηλά από δεξιά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Λένο. Στο 68’ είχαμε τη φάση του αγώνα στην τριπλή επέμβαση του Όμπλακ. Λάθος του Χιμένες στην άμυνα, πρώτα ο Καμπλ σε τετ α τετ και στη συνέχεια δύο φορές ο Φόλαντ, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον πορτιέρο της Ατλέτικο. Το τελευταίο ριμπάουντ το πήρε ο Ερνάντες, ο οποίος από πλάγια θέση και με αμυνόμενους μπροστά στην εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα στο 90’ ο Μπελαράμπι έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπείλι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Όμπλακ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ (81’ Μεχμέντι), Πάρτεϊ, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (71’ Σάβιτς), Γκριεζμάν, Κορέα (65΄ Γκαϊτάν)
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Γέντβα, Ντράγκοβιτς, Ουεντέλ, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Καμπλ, Μπελαραμπί, Μπραντ (78’ Μπέιλι), Φόλαντ (88’ Αράνγκις), Χαβιέρ Ερνάντες



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved