«Νυχτερίδες» έτοιμες για... αστέρια

«Νυχτερίδες» έτοιμες για... αστέρια

Η Βαλένθια νίκησε 3-1 τη Μονακό στο «Μεστάγια» κι έκανε βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League - Προβάδισμα για Σαχτάρ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σέλτικ

Χιλιάδες οπαδοί της Βαλένθια περίμεναν την ομάδα κατά την άφιξή της στο γήπεδο για να της δώσουν ψυχολογική ώθηση. Και τα κατάφεραν. Η Βαλένθια επικράτησε 3-1 της Μονακό και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Το σκορ για τους Ισπανούς άνοιξε ο Ροντρίγκο μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μάριο Πάσαλιτς στο ίδιο λεπτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έφερε το παιχνίδι στα ίσα παγώνοντας προς στιγμήν το «Μεστάγια». Ωστόσο η ομάδα του Νούνο Σάντος είχε διαφορετική άποψη. Ένα γκολ του Ντάνι Παρέχο στο 59' κι άλλο ένα του Φεγκουλί στο 86' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τους δύο αντιπάλους να λύνουν πλέον τις διαφορές τους στο Πριγκιπάτο σε έξι βράδια.

Ουκρανοί... τρομοκράτες στη Βιέννη

Μπροστά σε περισσότερους από 50.000 οπαδούς της Ραπίντ στο «Ερνστ Χάπελ» η Σαχτάρ ήταν εκείνη που έφυγε με μία «σπουδαία» νίκη... Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά αφού δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν τελικά το δέχτηκαν. Ο Βραζιλιάνος Μάρλος έβαλε μπροστά στο 44' την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Πλέον η Ραπίντ θα χρειαστεί ένα... θαύμα μεγαλύτερο κι από εκείνο που έκανε στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ για να περάσει εκείνη στους ομίλους.

Προβάδισμα για Σέλτικ

Στην Γλασκώβη η Σέλτικ φιλοξένησε την Μάλμε και ξεκίνησε όσο καλύτερα γινόταν τον αγώνα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γκρίφιθς έβαλε μπροστά τους Σκωτσέζους οι οποίοι δεν σταμάτησαν εκεί και οκτώ λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπίτον... Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάλμε μπήκε ξανά στον αγώνα στο 52' χάρη σε γκολ του στόπερ της Τζο Μπέργκετ ο οποίος έμελλε να είναι και ο ήρωας της αναμέτρησης. Εννιά λεπτά μετά όμως ο Γκρίφιθς βρήκε εκ νέου στόχο για το 3-1. Όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Μπέργκετ ξανά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε... γερά στο κόλπο της πρόκρισης τους Σουηδούς.

Ανοικτοί λογαριασμοί στο Τελ Αβίβ

Ματσάρα έγινε και στην Ελβετία με την Βασιλεία να μένει στο 2-2 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων και του αγώνα ο Εράν Ζάχαβι ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε έδωσε μικρό προβάδισμα στους Ισραηλινούς, ενώ έφτασε τα επτά (!) γκολ μέχρι τώρα στο φετινό Champions League. Ο αρχηγός της Μακάμπι άνοιξε το σκορ στο 30' για να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους εννιά λεπτά μετά ο Ματίας Ντελγκάδο από το σημείο του πέναλτι.

Στο 88' ο Εμπολό φάνηκε ότι θα έδινε τη νίκη στη Βασιλεία, αλλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζάχαβι με μία κεφαλιά-κανονιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ανατροπή πρόκρισης για την Ντιναμό

Στην Αλβανία η Σκεντέρμπεου έζησε το όνειρο για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα μέχρι το 66' χάρη σε τέρμα του Μπλέντι Σκέμπρι από το 37'. Στο 21ο λεπτό του δευτέρου μέρους όμως ο Ελ Αραμπί έφερε το ματς στα ίσα. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 93' Πίβαριτς χάρισε τη νίκη στους Κροάτες οι οποίοι μόνο αν... αυτοκτονήσουν δεν θα προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved