Champions League: Οι Έλληνες και οι «Έλληνες» των τελικών  (video+photos)

Champions League: Οι Έλληνες και οι «Έλληνες» των τελικών (video+photos)

Τελικός Champions League σήμερα και το Onsports σας θυμίζει τους 12 Έλληνες αλλά και τους «Έλληνες» που έχουν αγωνιστεί σε τελικό στο παρελθόν!

 Το βράδυ στο Βερολίνο θα προκύψει η νέα κραταιά δύναμη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει να επιβεβαιώσει πως είναι... εξωγήινη ή η Γιουβέντους θα αποδείξει πως μπορεί να γίνει η «Italian Job» και να επιστρέψει στα τρόπαια του Champions League. Σε αυτόν τον τελικό, δεν υπάρχει χρώμα ελληνικό, αλλά σε αρκετούς του παρελθόντους υπήρξε και μάλιστα πολύ έντονο!

Οι 12 Έλληνες... Θεοί!

Panathinaikos1971

Οι Έλληνες που έχουν παίξει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Champions League, είναι δώδεκα στον αριθμό. Οι έντεκα του Παναθηναϊκού το 1971 και ο Άκης Ζήκος που έπαιξε με τη Μονακό το 2004, κόντρα στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Όλοι τους δεν έφτασαν στο τρόπαιο, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί 2-0 από τον Άγιαξ στο «Γουέμπλεϊ» ενώ η Μονακό του Ζήκου έχασε 3-0 από τους «δράκους» το 2004 στο «Γκεζελκίρχεν».

zikoschampionsleague

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τότε ήταν οι Τάκης Οικονομόπουλος, Γιάννης Τομαράς, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Ελευθεράκης, Αριστείδης Καμάρας, Φραγκίσκος Σούρπης, Χάρης Γραμμός, Τότης Φυλακούρης, Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος, Άνθιμος Καψής και κλείνουν την... ντουζίνα των «γαλανόλευκων» συμμετοχών σε τελικό.

Ποιοί είναι οι «Έλληνες» των τελικών

112974

Εκτός από τους συμπατριώτες μας, όμως, που έχουν πατήσει χορτάρι σε τέτοιο τεράστιο τελικό, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια βρέθηκαν ένα βήμα ή και πάνω στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης! Το φαινόμενο, βέβαια, έγινε έντονο τα τελευταία χρόνια, ενώ πολλοί είναι και οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε τελικό και είτε την επόμενη, είτε τα αμέσως επόμενα χρόνια βρέθηκαν στη χώρα μας.

iordanescu

Ο πρώτος που είχε παίξει μπάλα στην Ελλάδα και στη συνέχεια έπαιξε σε τελικό Πρωταθλητριών, ήταν ο Άνχελ Ιορντανέσκου. Ο Ρουμάνος έπαιξε στον ΟΦΗ από το 1982 ως το 1984 κι έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Στεάουα, στην οποία είχε επιστρέψει, το 1986! Το 1991 ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα κι αμέσως μετά ήρθε στην ΑΕΚ!

zaxobits

Σε τελικό Champions League είχαν παίξει (και είχαν πάρει το τρόπαιο) και οι Κριστιάν Καρεμπέ, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Ιγκόρ Μπίσκαν, Τζιμπρίλ Σισέ, Ριβάλντο και Πάουλο Σόουζα πριν έρθουν στην Ελλάδα, ενώ ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μετά τον Ολυμπιακό πήγε στη Βαλένθια κι ηττήθηκε στον τελικό του 2001 στα πέναλτι, από τη Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, είχε χάσει και πέναλτι σε μια από τις εκτελέσεις...

τοθρε

Στον πάγκο της Μπάγερν το 2012 ήταν ο Ντάνιελ Πράνιτς, όταν ο Μίκαελ Εσιέν έπαιζε για την Τσέλσι η οποία πήρε το τρόπαιο. Ο τελευταίος που έπαιξε στην Ελλάδα και στη συνέχεια πήγε σε ομάδα που πήρε το τρόπαιο, ήταν ο Γιάγια Τουρέ. Μετά τον Ολυμπιακό πήγε στη Μονακό κι από εκεί βρέθηκε στη Μπαρτσελόνα, παίζοντας στον τελικό του 2009 όπου οι Καταλανοί πήραν το τρόπαιο!

Οι τελικοί των Ελλήνων

Champions League: Οι Έλληνες και οι «Έλληνες» των τελικών (video+photos)



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved