Ολυμπιακός: Μπήκε στο… Top 5 των ηττών! (videos+photos)

Ολυμπιακός: Μπήκε στο… Top 5 των ηττών! (videos+photos)

Το 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η βαρύτερη ήττα του Ολυμπιακού της νέας εποχής στο Champions League και η πέμπτη μεγαλύτερη από την πρώτη παρουσία των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους!

Ο Ολυμπιακός από το 1997 συμμετέχει ανελλιπώς στους ομίλους του Champions League, με εξαίρεση τη σεζόν 2008-2009 και τη σεζόν 2010-2011, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή ελίτ, σημειώνοντας αρκετά σπουδαία αποτελέσματα αλλά και προκρίσεις στους «16» της διοργάνωσης. Η ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης «ψαλιδίζει» τις ελπίδες για πρόκριση και φέτος, όμως, αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι... το εύρος της!

Οι Πειραιώτες είχαν… ξεχάσει πως είναι να φεύγεις από το γήπεδο έχοντας δεχθεί τέσσερα ή και περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο, χωρίς να ανταποδώσεις κανέναν, και το 4-0 των «ροχιμπλάνκος» μπαίνει στις πέντε μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League της νέας εποχής. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε και πέρσι τέσσερα τέρματα από την Παρί στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά σκόραρε ένα, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε με τόσο βαρύ σκορ ήταν στο αλήστου μνήμης 7-0 από τη Γιουβέντους. Το τελευταίο 4-0 σε βάρος του Ολυμπιακού, είχε επιτύχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Το Onsports σας θυμίζει τις βαρύτερες ήττες του Ολυμπιακού στο Champions League

5              Ρόζενμποργκ – Ολυμπιακός 5-1                1 Οκτωβρίου 1997

Στην πρώτη του χρονιά στο Champions League, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μαζέψει περισσότερο εμπειρίες και να μάθει να στέκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε ονειρεμένη εκκίνηση κόντρα στην Πόρτο (1-0 στο ΟΑΚΑ), αλλά κατέρρευσε στην αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ εκτός έδρας. Με διαιτητή, μάλιστα, τον σημερινό επικεφαλής της ΚΕΔ, Χιού Ντάλας, ο Ολυμπιακός… καταποντίστηκε από το πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Νορβηγούς.

7363

Στο 13’ ο Μπράτμπακ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 33’ και στο 43’ ο Στραντ σκόραρε για να «κλειδώσει» τη νίκη της Ρόζενμποργκ. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε καθόλου με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Ρούσφελντ στο 56’ και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν να μειώσουν με τον Οφορίκουε στο 69’. Οι Νορβηγοί, ωστόσο, αποδείχθηκαν… αδίστακτοι και σκόραραν στο 79’ για το 5-1 που ήταν το πρώτο σκληρό μάθημα στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League.

4              Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 5-1           22 Οκτωβρίου 1997

Ο Ολυμπιακός έμελλε, ωστόσο, να περάσει και… χειρότερα σε εκείνη την παρθενική του παρουσία στους ομίλους του Champions League. Τα δυο από τα τρία ματς του πρώτου γύρου αντί για συλλογή εμπειριών, μετατράπηκαν σε συλλογή… γκολ για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Μπάγεβιτς πήγε αμέσως μετά την πεντάρα από τη Ρόζενμποργκ, να παίξει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αν και κατάφερε να προηγηθεί και να προκαλέσει έκπληξη, αλλά κι ελπίδα, σε πολλούς για το θαύμα, γρήγορα… κατέρρευσε και το τελικό 5-1 της «Βασίλισσας» έδειξε και την πραγματική διαφορά που όντως υπήρχε ανάμεσα στις δυο ομάδες.

22776

Ο Ολυμπιακός στο 18’ του αγώνα με τον Νίκο Νταμπίζα, μέχρι πριν λίγες ημέρες τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, άνοιγε το σκορ, αλλά… δεν ήξερε τι τον περίμενε. Στο 34’ ο Σούκερ με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Φερνάντο Μοριέντες έκανε το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 66’ εκ νέου ο Σούκερ με πέναλτι έκανε το 3-1, ενώ στο 85’ ο Βίκτορ – πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και μέχρι πέρσι βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό – διαμόρφωσε το 4-1. Στα τελευταία λεπτά, ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε το 5-1 και συνέβαλε στο να γνωρίζει ακόμα ένα σκληρό μάθημα στην Ευρώπη ο σύλλογος του Πειραιά.

3              Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 4-0        1 Οκτωβρίου 2002

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να φεύγει από το επίπεδο που τον υποχρέωνε σε βαριές ήττες. Η πρόκριση το 1998 τον είχε κάνει να μπορεί να βλέπει ψηλότερα, αλλά όμως κάποιες «παιδικές» ασθένειες δεν είχαν εκλείψει από τους «ερυθρόλευκους». Έτσι, παρά το γεγονός ότι στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League 2002-2003 είχαν διασύρει 6-2 τη φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς Λεβερκούζεν, έδειχναν να μην έχουν τη δυνατότητα να το διαχειριστούν. Η ήττα από τη Μακάμπι ήταν ένα μήνυμα, όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ερχόταν για να δώσει το μάθημα. Την 1η Οκτώβρη του 2002 στο «Ολντ Τράφορντ», σίγουρα οι Πειραιώτες δεν θέλουν να τη θυμούνται και τόσο.

154454

Μόλις στο 19’ της αναμέτρησης ο Ράιαν Γκιγκς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26’ ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν έβαζε και δεύτερο γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους». Το αυτογκόλ του Γιώργου Ανατολάκη στο 66’ έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 77’ να «υπογράφει» το εμφατικό 4-0 της Γιουνάιτεντ, που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού για να καταφέρει κάτι καλό στην Ευρώπη. Εν τέλει, οι Πειραιώτες δεν απέφυγαν την τελευταία θέση του ομίλου…

2              Ατλέτικο Μαδρίτης – Ολυμπιακός 4-0   26 Νοεμβρίου 2014

Ο Ολυμπιακός χθες (26/11) πήγε στη Μαδρίτη με… όνειρα χίλια και με φιλοδοξίες. Όχι άδικα. Στην πρεμιέρα νίκησε δίκαια την Ατλέτικο στο «Γ. Καραϊσκάκης», το ίδιο έκανε στη συνέχεια και με τη Γιουβέντους, ενώ και στο Τορίνο μπορούσε κάτι καλύτερο. Η ομάδα του Μίτσελ θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μεγιστοποιούσε τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση, δεδομένου ότι ακολουθεί ο αγώνας με τη Μάλμε στο Φάληρο. Αντ’ αυτού, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με εικόνα προηγούμενων δεκαετιών κι επιστρέφει με το βαρύ 4-0 στην Ελλάδα.

1172878

Μόλις στο 9’ ο Ραούλ Γκαρσία πήρε… ασίστ από τον Ρομπέρτο κι άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός φαινόταν πως δεν είχε τη φρεσκάδα και την όρεξη άλλων ματς φέτος στην Ευρώπη, και 38’ δέχτηκε δεύτερο «πλήγμα» από τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης ήταν… δήμιος για τους Πειραιώτες, αφού σκόραρε και στο 62’ και στο 65’ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», που ψαλίδισε πάρα πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης. Το χειρότερο, όλων, για τον Ολυμπιακό, ήταν πως η εμφάνισή του απογοήτευσε καθώς βρήκε… θέση στο θέμα που διαβάζετε. Κι αυτό, λέει από μόνο του πολλά.

1              Γιουβέντους – Ολυμπιακός 7-0  10 Δεκεμβρίου 2003

Ήταν μια σεζόν που ο Ολυμπιακός σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει. Για αρκετούς λόγους, αφού και η εγχώρια παντοκρατορία του πήρε τέλος – έστω και πρόσκαιρο – από το νταμπλ που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Αυτό που – δεδομένα – δεν θα θέλει κανείς να θυμάται στον Ολυμπιακό, είναι το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2003 στο Τορίνο. Ο Ολυμπιακός πήγε εκεί για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να διεκδικήσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του παρουσίας, αντ’ αυτού έφυγε με τη μεγαλύτερη ήττα ελληνικής ομάδας στην ιστορία του θεσμού και με μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της διοργάνωσης! Η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ άρχισε να… μετράει και ξέχασε να σταματήσει…

219463

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ στο 14’ έβαλε μπροστά τη Γιουβέντους ενώ ο Φαμπρίτσιο Μίκολι στο 19’ πέτυχε το δεύτερο γκολ για τους «μπιανκονέρι». Στο 25’ ήταν εκ νέου σειρά του Τρεζεγκέ να σκοράρει. Στο 28’, ένας μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, ο Έντσο Μαρέσκα πέτυχε τέταρτο γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία». Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η ώρα του Μάρκο Ντι Βάιο να πετύχει γκολ (62’) ενώ σε μια τέτοια μεγάλη βραδιά, δεν θα μπορούσε να μην σκοράρει κι ο μεγάλος αρχηγός. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πέτυχε το 6-0 στο 67’, ενώ ο Ζαλαγιέτα στο 79’ διαμόρφωσε το 7-0 για τη Γιουβέντους. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ με τον Καστίγιο το οποίο ακυρώθηκε, λανθασμένα, ως οφσάιντ αλλά αυτό λίγο θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα αφού ήρθε με το τελικό αποτέλεσμα διαμορφωμένο…

Ολυμπιακός: Μπήκε στο… Top 5 των ηττών! (videos+photos)



Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved