Ο Ρουμάνος εθνικός ήρωας στη … Βουλγαρία (videos+photos)

Ο Ρουμάνος εθνικός ήρωας στη … Βουλγαρία (videos+photos)

Πρωταγωνιστής της μακράν πιο δραματικής πρόκρισης στους ομίλους του Champions League εφέτος και πιθανότατα σ’ όλη την διαδρομή της εν λόγω διαδικασίας έγινε χθες αργά το βράδυ ο Κοσμίν Μότσι.

Ο Ρουμάνος αμυντικός ήταν ο απίστευτος καταλύτης της στη διαδικασία των πέναλτι πρόκρισης(6-5)  της Λουντογκόρετς για πρώτη φορά στην ιστορία της στους χρυσοφόρους ομίλους της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη σε σωματειακό επίπεδο κόντρα σε μία ομάδα της …πατρίδας του. Την Στεάουα. Και τούτο γιατί όχι μόνον ευστόχησε εκεί αλλά και ήταν εκείνος που ουσιαστικά εξασφάλισε  το εισιτήριο για την πρωταθλήτρια της  Βουλγαρίας αποκρούοντας δύο πέναλτι συμπατριωτών του.

1409182557935 wps 1 epa04371470 Players of Lu
Η σκηνή όπου στήθηκε το χιτσοκικό θρίλερ ήταν «Βασίλι Λέφσκι» της Σόφιας,  όπου μετακομίζει για τα ευρωπαϊκά της ματς η γηπεδούχος,  που είχε ηττηθεί 0-1 στο Βουκουρέστι στο πρώτο παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα.  Και το χθεσινοβραδινό σενάριο είχε σασπένς από πιο νωρίς,  καθώς ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι που κρατούσαν το 0-0 μέχρι το 90΄θα έπαιρναν το εισιτήριο,  ο  Βραζιλιάνος Βάντερσον αποδείχθηκε σωτήρας της Λουντογκόρετς στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα και το παιχνίδι στην παράταση.

 

Εκεί τίποτα δεν άλλαξε αλλά ο αγώνας πήρε νέα δραματική μορφή καθώς αποβλήθηκε  ένα λεπτό πριν από το φινάλε της ο γκολκίπερ της βουλγαρικής ομάδας Βλάντισλαβ Στογιάνοφ επειδή  ανέτρεψε τον Φερνάντο Βαρέλα της Στεάουα. Με τους γηπεδούχους να έχουν κάνει ήδη και τις τρεις αλλαγές τους κάτω από τα δοκάρια κλήθηκε να καθίσει ο Μότσι.


Ασφαλώς όχι οι καλύτερες προδιαγραφές πρόκρισης για τους γείτονες μας ενόψει της ρουλέτας από τα 11 μέτρα που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση καθώς στα ελάχιστα λεπτά ως το τέλος της παράτασης τίποτα δεν άλλαξε.

1409182844780 wps 5 EFA Champions League play
Εκεί όμως ο Ρουμάνος αμυντικός αποδείχθηκε ήρωας για την ομάδα του και …εφιάλτης για του συμπατριώτες του. Φορώντας τη φανέλα του αναπληρωματικού γκολκίπερ  Ιβάν Τσβόροβιτς ήταν αρχικά αυτός που έδωσε το προβάδισμα ευστοχώντας στο δικό του πέναλτι.


Και στη συνέχεια απέκρουσε εντυπωσιακά , θυμίζοντας λίγο ,.. Μπρους Γκρόμπελααρ στις αντιδράσεις του,  ενώ ο αντίπαλος ετοιμαζόταν να εκτελέσει,  εκείνα των Πάουλ Πιρβουλέσκου και Κορνέλ Ράπα. Και έστειλε την ομάδα του στα σαλόνια του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ ο ίδιος … απογειώθηκε για τις εξέδρες μέσα  σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της ομάδας  αλλά και τους συμπαίκτες του που τον αποθέωναν.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο απίθανος ήρωας των Βουλγάρων έχει στο παρελθόν κάνει μεγάλη καριέρα επί πατρίου εδάφους στην αιώνια αντίπαλο της Στεάουα Ντιναμό Βουκουρεστίου.

1409182614739 wps 2 EFA Champions League play
 «Είναι φανταστικό, ένα όνειρο! Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πως αισθάνομαι. Ήταν κάτι το τρελό! Τη μία στιγμή βρίσκεσαι κοντά, την άλλη μακριά και στο τέλος κερδίζεις! Ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε εκστασιασμένος από το τεράστιο του κατόρθωμα.ο Ρουμάνος αμυντικός και πρόσθεσε:
«Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίστηκα ως τερματοφύλακας. Κάποιες φορές το έκανα στην προπόνηση, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα γάντια! Βασίστηκα στο ένστικτό μου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αποφάσιζα σε κλάσματα δευτερολέπτου που θα πέσω. Δόξα τον Θεό, έσωσα δύο (πέναλτι) και είμαστε εδώ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ! Απίστευτο».

1409177367203 wps 1 epa04371472 Ludogorets Ra

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λουντογκόρετς, Γκεόργκι Ντεμερτζίεφ υπογράμμισε: «Ήταν κάτι που το συνήθιζε και στην προπόνηση, αλλά για πλάκα. Του ζήτησα να πάρει τα γάντια και δέχθηκε. Του είπα να μην βιάζεται να πέσει και να περιμένει. Βασίστηκε στο ένστικτό του και τις καλές του αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι το απίστευτο. Δεν είχε κάνει καν προπόνηση με γάντια!»


Χάρη στον άθλο του Μότσι η Λουντογκόρερς που έχει κατακτήσει τον τίτλο στη χώρα της τις τρεις τελευταίες σεζόν και έχει έδρα στην πόλη Ράζγκραντ μόλις 35 χιλιάδων κατοίκων και έδρα τη «Λουντογκόρετς Αρένα» χωρητικότητας μόλις 8.000 θεατών θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Βουλγαρία που θα δώσει το «παρών» σε όμιλο του Champions League μετά το 2006 (τελευταία ήταν ο Λέφσκι Σόφιας) και  το επίσης σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) αναμένεται να εισπράξει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από αυτή της την επιτυχία. Ποσό που θα την βοηθήσει σημαντική στη φιλοδοξία της να χτίσει ένα καλύτερο , ευρωπαϊκών προδιαγραφών, γήπεδο.


Και όλα αυτά χάρη , κύρια, σ’ έναν αμυντικό που έγινε για λίγη ώρα γκολκίπερ. Και μάλιστα …ηρωικός.

 Διαβάστε επίσης:Λουντογκόρετς: Τρελάθηκε ο Βούλγαρος σπίκερ με Μότσι (video)

 



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved