Δεν είναι δύσκολη αρχή, είναι ευκαιρία
Intime

Δεν είναι δύσκολη αρχή, είναι ευκαιρία

Το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, παρουσιάζεται ως… δώρο στα χέρια του Παναθηναϊκού. Αρκεί να μην του «σκάσει» σαν βόμβα.

Προφανώς και όλοι θα ήθελαν να έχουν μια βατή αναμέτρηση για αρχή. Ένα στρωμένο πρόγραμμα για σερί 2-3 νικών, καθώς ναι μεν όλοι παίζουν με όλους, όμως όσο κάποιοι χάνουν το κίνητρό τους και όσο βλέπουν διαφορές να μεγαλώνουν, το πράγμα γίνεται ευκολότερο. Διότι δεν κοιτάς ποτέ το πρόγραμμα που «έβγαλες» αν δεις πως είναι στο +5 ή στο -5. «Παίζεις» με τις διαφορές που κάνουν ευκολότερο ή δυσκολότερο το κάθε ματς.

Αν κάτι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός λοιπόν, όντας πρωτοπόρος στην έναρξη της διαδικασίας του έξτρα πρωταθλήματος, θα ήταν ένα πρόγραμμα όπως του Ολυμπιακού. Αυτό δεν έγινε, η κλήρωση έφερε την ΑΕΚ εκτός έδρας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, σε επίπεδο απαίτησης νίκης είναι το ματς με το μικρότερο πρέπει στην πρώτη τριάδα αναμετρήσεων. Εκεί δηλαδή που κάπως θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον Βόλο και θα πάει στον Άρη.

Η Νέα Φιλαδέλφεια ως πρώτη «ανάγνωση» έμοιαζε με… βουνό. Γιατί θα βρεις μπροστά σου μια ΑΕΚ πληγωμένη, αναγκασμένη να νικήσει, συσπειρωμένη μετά την ήττα της απ’ τον Ολυμπιακό. Και ορκισμένη ως οργανισμός να κάνει μια μεγάλη νίκη για να την αφιερώσει στη μνήμη του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου.

Εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη έδρα, εύκολη υπόθεση δε θα ήταν όποτε κι αν πήγαινες. Τώρα ακόμη περισσότερο. Την ίδια ώρα, είναι καλύτερο που θα πας βρίσκοντας την ΑΕΚ στο -2 από σένα. Άρα ακόμη κι αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός, θα είναι απλά ένα βαθμό πίσω της. Γνωρίζοντας πως μπροστά του υπάρχουν εννιά αναμετρήσεις, έχει την Ένωση στο «σπίτι» του και ταυτόχρονα πέρασε ίσως απ’ τη δυσκολότερη έδρα των πλέι οφ. Λόγω εικόνας αντιπάλου και δυναμικής νεόκτιστου γηπέδου.

Η αρχή για τον Παναθηναϊκό, είναι δύσκολη. Κανείς δεν διαφωνεί. Όμως με μια βατή δυσκολία. Μπορείς να τη διαχειριστείς. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα για τους «πράσινους», θα είναι να χάσουν με… κάτω τα χέρια και να μπουν σε διαδικασία εσωστρέφειας για δύο εβδομάδες λόγω της διακοπής. Με Γιοβάνοβιτς αυτό δεν είναι απλό να γίνει.

Οπότε μέσα απ’ τη δυσκολία της αναμέτρησης, έρχεται η ευκαιρία. Ακριβώς αυτό είναι για το «τριφύλλι» το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας. Ευκαιρία. Να κατορθώσει να πάρει κάτι απ’ την ΑΕΚ, να την κρατήσει πίσω του έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ πως «έσβησε» στο πρόγραμμά του μια έδρα που εκ των πραγμάτων θα την έψαχνε για να κυκλώσει το ματς όταν έγινε η κλήρωση. Ως ένα απ’ τα καθοριστικότερα ανάμεσα σε πολλά καθοριστικά.

Δε συζητάμε καν για νίκη, ένα τέτοιο αποτέλεσμα όσο νωρίς κι αν είναι θα δώσει «φτερά», την ίδια ώρα που θα αποτελέσει «ψαλίδισμα» στο μισό των ελπίδων της ΑΕΚ για τίτλο. Θα τη βάλεις σε διαδικασία αμφισβήτησης και να έχει το μυαλό της στη 2η θέση κυρίως. Μεταφέροντας εκεί το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στη «μάχη» των πλέι οφ. Ιδεατό σενάριο. Δύσκολο να πραγματοποιηθεί βέβαια.

Το να μη φύγει ηττημένος ο Παναθηναϊκός από την «OPAP Arena», αυτόματα θα σημάνει την εκτόξευση της δικής του αυτοπεποίθησης. Γιατί κακά τα ψέματα, η εικόνα του «τριφυλλιού» στα τελευταία του ντέρμπι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Οπότε υπάρχει η αίσθηση στην ατμόσφαιρα πως αυτό θα παίξει το ρόλο του. Μια «δήλωση» πως αυτά τα άφησες πίσω σου, θα ταράξει οριστικά τα νερά στη διαδικασία. Καθιστώντας τον Παναθηναϊκό ακλόνητο φαβορί, ακόμη κι αν βαθμολογικά δεν κρίνεται το παραμικρό απ’ το πρώτο ματς.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η δυσκολία του αγώνα στην έδρα της ΑΕΚ, έχει «γεννήσει» μια μεγάλη ευκαιρία. Την οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιδείξει την ικανότητα εκμετάλλευσής της. Δέκα ματς είναι, οι ευκαιρίες τέτοιου είδους δε θα είναι πολλές. Επειδή μετά την Ένωση θα αρχίσουν τα πρέπει να μεγαλώνουν.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved