Σας βαρέθηκε ο κόσμος…
Intime

Σας βαρέθηκε ο κόσμος…

Ανακοινώσεις, θέσεις, διαρροές, δηλώσεις, ένας γενικός χαμός στη Super League 1, παρότι το Πρωτάθλημα είναι το συναρπαστικότερο των τελευταίων πολλών ετών.

Εξέδωσε δύο ανακοινώσεις ο Παναθηναϊκός μετά το… ρεσιτάλ της ΑΕΚ που ενέπλεξε και τον Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» μοιάζουν να είναι οι πιο… ήρεμοι της υπόθεσης αντιδράσεων στη Super League 1. Τη στιγμή που το Πρωτάθλημα προχωρά στην τελική του ευθεία πριν τα Play Offs, γεμάτο συναρπαστικά ματς, μικρές βαθμολογικές διαφορές και μια τετράδα ομάδων που όποια σειρά κι αν έχει η κάθε μία στο τέλος της σεζόν, δε θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό απ’ την έκπληξη.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός μας ενδιαφέρει περισσότερο, επειδή είναι και η σεζόν της επιστροφής του στον Πρωταθλητισμός. Ο οποίος ανεξάρτητα απ’ το τι θα συμβεί στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα συνεχιστεί αμείωτος, με σασπένς και δυναμική απ’ την πλευρά των «πράσινων». Αλλά απ’ την τετράδα της κορυφής, αν κάποια ομάδα είναι έξω απ’ τα νερά της στα εκτός αγωνιστικών χώρων, τότε το «τριφύλλι» είναι αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ήδη έχουμε… προειδοποιητική επιστολή του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι του Φαλήρου. Κάτι που συνηθίζεται πλέον απ’ τη συγκεκριμένη πλευρά. Έχουμε την ΑΕΚ να θεωρεί τον εαυτό της ως την πιο αδικημένη που στερείται βαθμούς από τη διαιτησία! Γεγονός που το διατυμπανίζει με κάθε τρόπο, σε σημείο κουραστικό. Σα να θέλει να πείσει πως την κυνηγούν οι πάντες κι αυτή άμοιρη κάθεται και δέχεται τα «χτυπήματα» της μοίρας. Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου να είναι προπονηταράς, αλλά να κουράζει κι αυτός σε απίστευτο σημείο με τις δηλώσεις του για την κακιά… Αθήνα που κυνηγά την ομάδα του. Έχει πιστέψει πραγματικά πως κάθε πρωί συνεδριάζει μια κοινή επιτροπή Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, για το πώς θα βλάψει τον ίδιο και την ομάδα του.

Όσο μεγαλύτερο το σασπένς και η αγωνία για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, με τέσσερις «μονομάχους» αυτή τη στιγμή, τόσο γιγαντώνεται και η πόλωση. Προφανώς κι όλοι κοιτούν το συμφέρον τους, προσπαθούν να κερδίσουν κάτι. Είτε σε εντυπώσεις, είτε στην ουσία της αντιμετώπισης απ’ τους διαιτητές.

Πραγματικά, αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό η συγκεκριμένη διαδικασία, πώς θα τελειώσει φυσιολογικά το Πρωτάθλημα; Στη «μάχη» της ισχυρότερης αντίδρασης, κάποιος θα αποχωρήσει, κάποιος θα προσπαθήσει να ευτελίσει, μακάρι τουλάχιστον να μην «τσιμπήσει» ο κόσμος. Το θετικό σε αυτό το επίπεδο, είναι πως δεν έχουμε φαινόμενα βίας στις εξέδρες. Τουλάχιστον συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια. Στοιχείο αξιοσημείωτο, καθώς οι ίδιες οι ομάδες με το δρόμο που έχουν τραβήξει στον τομέα των αντιδράσεων, δε δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις πιθανές αντιδράσεις του κόσμου.

Με λογικές δεκαετίας του ’80 ή του ’90, πραγματικά δεν ξέρουμε τι πιστεύουν πως θα κερδίσουν. Υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα που πρέπει να τα δείχνουμε και να τα προβάλουμε. Όπως είναι ο Γιοβάνοβιτς και ο Αλμέιδα. Άψογοι στις δηλώσεις, με σεβασμό στα λεγόμενά τους, χωρίς να προσβάλουν κανέναν, μιλούν για ποδόσφαιρο κι αυτό χωρίς εντάσεις. Ακόμη κι αν μέχρι να κάνουν τις δηλώσεις, έχουν προκύψει αντιδράσεις απ’ τις ίδιες τις ομάδες τους. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού πολύ λιγότερο.

Το τονίζουμε όχι επειδή είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά επειδή δεν υπάρχει πιο σιχαμένη νοοτροπία απ’ αυτή του τσουβαλιάσματος. Λες και κάνουμε πολιτική στο σχολιασμό μας και στις υποκειμενικές μας απόψεις, αναλύουμε διαρκώς τις καταστάσεις θυμίζοντας από μία κακή στιγμή του καθενός, για να μη θιχτεί αυτός που είχε την τελευταία επειδή αναφέρεται μόνο εκείνος.

Το πώς θα «κάτσει η σκόνη», κανείς δεν το ξέρει. Απλά περιμένοντας ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι, το σημαντικότερο της χώρας, που έχει κοινό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ίδιο στόχο, ξενερώνεις βλέποντας πάλι επιστολές για διαιτησίες. Λες και θέλουν να ξεριζώσουν τα όμορφα του φετινού Πρωταθλήματος, απλά και μόνο για να αποκομίσουν κάποιου είδους πλεονέκτημα.

Ευχολόγια και μακάρι, βαρεθήκαμε να τα λέμε. Απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, ελπίζουμε να μη γίνει κι αυτή τη φορά το… ιδανικό θύμα στον «πόλεμο» εντυπώσεων και δύναμης εκτός αγωνιστικών χώρων. Είτε σε επίπεδο συνθηκών που θα αντιμετωπίσει, είτε αναφορικά με τη διαιτησία. Οτιδήποτε τέλος πάντων.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Πιο σκληροί οι Μάβερικς σε επεισοδιακό ματς, θυρίαρχοι Τίμπεργουλφς – Δείτε τα highlights
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
NBA: Ήττα των Μπακς σε τρομερό ματς, 2-1 οι Πέισερς! – Ξανά εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved