Τώρα το πρόγραμμα είναι υπέρ του
Intime

Τώρα το πρόγραμμα είναι υπέρ του

Η διαφορά για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο «καυτό» σερί αγώνων που είχε, αλλά τώρα το πράγμα… στρώνει για τα καλά, τη στιγμή που οι υπόλοιποι έχουν ασταμάτητα ντέρμπι.

Το «διπλό» με τον Άρη, έδωσε τεράστια… ανάσα στον Παναθηναϊκό. Είχε απίστευτη ανάγκη το να υπενθυμίσει στον εαυτό του ποιος είναι ο φετινός του ρόλος στο Πρωτάθλημα. Προκειμένου να συνεχίσει να έχει αυτό το ρόλο και να μην υποχωρήσει σε επίπεδα που θα απογοήτευαν. Κυρίως η σπουδαιότητα της επικράτησης, είναι η διαχείριση της πίεσης. Ματς τέτοιας σπουδαιότητας, που βρέθηκαν οι «πράσινοι» να το χάνουν απ’ το δεκάλεπτο. Στην έδρα του Άρη, απ’ την οποία δεν περνά κανείς εύκολα.

Είτε η ΑΕΚ πάρει το ματς με τον Ατρόμητο και βρεθεί πρώτη, είτε ο Παναθηναϊκός μείνει με μικρό προβάδισμα στην κορυφή, η συνέχεια της σεζόν παίρνει διαφορετική τροπή πλέον. Ειδικά στις λίγες αγωνιστικές που απέμειναν μέχρι τα play offs.

Πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα, το «τριφύλλι» είχε να αντιμετωπίσει ένα πραγματικά δύσκολο πρόγραμμα. Πλέον το πράγμα γι’ αυτούς στρώνει για τα καλά. Χωρίς να σημαίνει πως έχουν τους βαθμούς στο… τσεπάκι. Αλλά είναι το ξεκάθαρο φαβορί στα 3 απ’ τα 4 παιχνίδια τους.

Βόλος εντός, Παναιτωλικός εντός και τελευταία αγωνιστική με τον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ενδιάμεσα υπάρχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φυσικά. Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες ομάδες έχουν να δώσουν αρκετά ντέρμπι, έχουν απαιτητικές αναμετρήσεις εκτός έδρας. Η ΑΕΚ για παράδειγμα, θα παίξει εκτός με ΠΑΟΚ, εντός με Ολυμπιακό, εκτός με ΟΦΗ. Την ώρα που υπάρχει και η ρεβάνς Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και το έξτρα παιχνίδι που προκύπτει με τον Ατρόμητο στο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και με την ΑΕΚ εκτός, άρα δύο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει να φιλοξενήσει την Ένωση και να πάει σε Γιάννινα-Βόλο. Πρακτικά και ουσιαστικά λοιπόν, οι «πράσινοι» έχουν τον πιο… στρωτό δρόμο μέχρι τα play offs.

Τα προγράμματα και οι αναμετρήσεις, τις κάνουν εύκολες οι ομάδες που αγωνίζονται. Κανείς δεν εξασφάλισε τίποτα χωρίς να αγωνιστεί και χωρίς να το κερδίσει. Τουλάχιστον αναφορικά με τον Παναθηναϊκό. Αλλά σε μια περίοδο τόσο πιεστική και με ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνα του «τριφυλλιού» στο χορτάρι, οι αναμετρήσεις που ακολουθούν μέχρι τα play offs προσφέρονται στον Παναθηναϊκό.

Πρωτίστως να ανακτήσει αυτοπεποίθηση. Εκείνη που κλονίστηκε απ’ τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και την απώλεια της βαθμολογικής διαφοράς που είχε «χτίσει» με κόπο ο Παναθηναϊκός. Προφανώς και οι 9 βαθμοί είναι απαίτηση για τους «πράσινους», ενώ στο ντέρμπι με τον αιώνιο αν πάρει το «τριφύλλι» αποτέλεσμα τότε θα είναι σούπερ.

Ζητούμενο δίχως άλλο το να μπει η ομάδα στα play offs έχοντας αυτή το προβάδισμα. Προφανώς δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, καθώς αν η ΑΕΚ νικήσει τους πάντες τότε θα είναι πρώτη. Ακόμη και σε αυτό το σενάριο όμως, η απόσταση θα είναι στο ένα αποτέλεσμα. Άρα τα πάντα ανοιχτά.

Ακριβώς την κίνηση που έκανε ο Παλάσιος μετά το τυχερό του γκολ με τον Άρη, αναζητά ο Παναθηναϊκός. Να αποτινάξει από πάνω του το διάστημα των απωλειών, των ατυχιών, της κακής αγωνιστικής εικόνας. Στοιχεία που πλήρωσε ακριβά το «τριφύλλι», όμως κανείς δεν υπολογίζει το γεγονός πως οι «πράσινοι» δε… σκοτώθηκαν. Οπισθοχώρησαν, αλλά είναι ακόμη εδώ. Παρά τη χειρότερη περίοδο που είχαν στη σεζόν.

Βαθμολογικά και ψυχολογικά το «τριφύλλι» πάει να μπει… φουριόζο στα play offs. Λόγω του προγράμματος που του προσφέρεται στο «πιάτο» για να πάρει βαθμούς και πόντους αγωνιστικής ανόδου. Αν τώρα απωλέσει αυτή την ευκαιρία, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επανέλθει στο έξτρα Πρωτάθλημα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved