Κέρδισε τη χαμένη του πίστη ο Παναθηναϊκός

Κέρδισε τη χαμένη του πίστη ο Παναθηναϊκός

Η νίκη επί του Άρη είναι το πρώτο βήμα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στον δρόμο για τον τίτλο.

Στο τελευταίο blog χαρακτήρισα «τελικό» την αναμέτρηση με τον Άρη.

Πολλοί μπορεί να διαφώνησαν, αλλά πιστεύω ότι αυτή ήταν η πραγματικότητα. Κι ας υπάρχουν πλέι οφ. Στο δέκατο λεπτό όταν έγινε το 1-0, ασφαλώς στο μυαλό όλων νομίζω ήρθε η ΑΕΚ. Νίκησε τον Λεβαδειακό κι έχει τον Ατρόμητο. Με τρίποντο στο Περιστέρι, στον αγωνιστικό χώρο (ή στα χαρτιά αν αλλάξει η αρχική απόφαση στην έφεση), θα πήγαινε στο +5.

Γίνεται αντιληπτό, φαντάζομαι ότι το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό,αν έχανε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα ήταν το -5,αλλά το -13. Το να είσαι στα μέσα Δεκεμβρίου στο +8 και να πηγαίνεις σε δύο μήνες στο -5 είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία σου. Η γκρίνια, άλλωστε, μετά την Τρίπολη είχε κάνει την εμφάνισή της και θύμισε προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα και τώρα ο Παναθηναϊκός, αν η ΑΕΚ περάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από το Περιστέρι, θα είναι δεύτερος. Άλλο, ωστόσο, -2 κι άλλο -5. Η διαφορά είναι ότι τώρα επανήλθε η πίστη και στο τεχνικό τιμ και στους παίκτες και φυσικά στον κόσμο. Το σενάριο, μάλιστα, με το οποίο απέδρασε ο Παναθηναϊκός από το «Κλ, Βικελίδης» ήταν ιδανικό. Δέχθηκε νωρίς γκολ, αλλά κατάφερε κι αντέδρασε στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος πήρε το ματς. Μία ανατροπή με πάθος και νοοτροπία νικητή.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε, ωστόσο, δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Δέχθηκε λίγες φάσεις, κινδύνευσε ελάχιστα και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα έδειχνε ότι πιο πιθανό ήταν να σκοράρει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρά οι γηπεδούχοι. Όπως και συνέβη. Στα σχόλια μετά το ματς, διέκρινε κανείς στα social media την πίστη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τον τσαμπουκά ότι θα πάει μέχρι τέλους η ομάδα.

Στους πανηγυρισμούς των παικτών με τη λήξη, ήταν επίσης φανερό πόσο είχε ανάγκη η ομάδα μία τόσο «καρυδάτη» νίκη. Γνώριζαν όλοι τη σημασία αυτού του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πάνω απ’ όλα, εκτός από τους βαθμούς, κέρδισε τη χαμένη του πίστη. Κι ας βρεθεί και δεύτερος ξανά. Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα στους αντιπάλους του ότι θα παλέψει μέχρι τέλους.

Με τη νίκη κρατάει και σε απόσταση τον Ολυμπιακό, αύξησε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή που έχει εκτός τον αιώνιο αντίπαλό του σε δύο αγωνιστικές. Γι’ αυτό η επιτυχία στο ματς με τον Άρη ήταν τεράστια. Και περιμένει τη στιγμή που θα έχει παίξει με τον Βόλο (δεν νοείται να γκελάρει) τι θα κάνει η ΑΕΚ στην Τούμπα. Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο ή να είναι ισόβαθμος ή και πρώτος από την άλλη εβδομάδα, ανεξάρτητα με το αν η Ένωση θα κερδίσει το παιχνίδι στο Περιστέρι στα χαρτιά ή στο γήπεδο μετά την έφεση.

Γι’ αυτό πήρε έναν «τελικό» ο Παναθηναϊκός μέχρι τους επόμενους πλέον.

ΥΓ.: Σημαντική η ανανέωση του Αϊτόρ. Όπως και νωρίτερα των Πέρεθ, Σένκεφελντ και το καλοκαίρι του Χουάνκαρ. Είναι σημαντικό να κρατάει η ομάδα παίκτες κορμού, που έχουν δεθεί μαζί της. Και το καλοκαίρι να βάλει τις απαραίτητες πινελιές. Είναι άλλο να ξεκινάς να ψάχνει 3-4 παίκτες και διαφορετικό 7-8.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Οι παρεμβάσεις μας πάντα διαφανείς, σε αντίθεση με άλλους»

Παναθηναϊκός: «Οι παρεμβάσεις μας πάντα διαφανείς, σε αντίθεση με άλλους»

Παναθηναϊκός: Ανεβάζει στροφές για Βόλο ο Μάγκνουσον

Παναθηναϊκός: Ανεβάζει στροφές για Βόλο ο Μάγκνουσον

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved