Ο «τελικός» που αλλάζει τη ζωή του Παναθηναϊκού

Ο «τελικός» που αλλάζει τη ζωή του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του Άρη ξαναστέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Βρίσκεται στην κορυφή μετά τη νίκη επί της Λαμίας, όπου το άγχος και η πίεση από τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα, οδήγησε σε μία μέτρια εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός, όπως και να έχει, έστω και με ματς περισσότερο είναι ξανά πρώτος. Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη είναι απ’ αυτά που δίνουν τίτλο.

Ασφαλώς και δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα από το αποψινό ματς. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στην αυτοπεποίθησή του και ο αγώνας με τον Άρη είναι η μεγάλη ευκαιρία να στείλει μηνύματα. Πρώτα απ’ όλα στον οργανισμό του συλλόγου και στον κόσμο του. Έπειτα στους αντιπάλους. Είναι ένα ματς επιστροφής. Ας υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ παίρνει το ματς με τον Ατρόμητο στα χαρτιά. Αν δεν νικήσει ο Παναθηναϊκός η διαφορά πάει στους 3 βαθμούς ή στους 4 αν ηττηθεί.

Ακόμα και να γίνει το παιχνίδι στο Περιστέρι, δεν είναι απίθανο να νικήσει η ΑΕΚ. Ούτε είναι απίθανο να χάσει βαθμούς, όπως συνέβη με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό νωρίτερα, ενώ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας πηγαίνει εκεί και το «τριφύλλι». Μία νίκη αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή του Παναθηναϊκού.  

Το κακό είναι ότι μία απώλεια βαθμών, κόντρα σε έναν σύλλογο που άλλαξε προπονητή και θα εμφανιστεί ίσως πιο συσπειρωμένος, θα προκαλέσει σημαντική ζημιά. Ο Άρης είναι μπερδεμένος, πιεσμένος κι αυτός, διότι η είσοδος στα πλέι οφ, μόνο σίγουρη δεν είναι, ενώ έχασε τον Μαντσίνι που ήρθε στον Παναθηναϊκό, τον Μανού Γκαρθία και δεν παίζει και ο Μπράμπετς. Ψάχνει νίκη να επανέλθει και ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να γίνει το θύμα.

Αυτό είναι, λοιπόν, το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός με νίκη δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να είναι πρώτος, αν η ΑΕΚ νικήσει Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Με ήττα, όμως, θα μείνει πιο πίσω, ενώ βρισκόταν στο +8 κι ενώ μέχρι τα πλέι οφ, αν εξαιρέσουμε τα «εύκολα» ματς με Παναιτωλικό, Βόλο εντός, έχει να πάει στο Φάληρο για το ντέρμπι αιωνίων και στο Περιστέρι.

Και η ΑΕΚ έχει να πάει (αφήνουμε τον Ατρόμητο για να δούμε τι θα γίνει) σε Τούμπα, σε Ηράκλειο κόντρα στον βελτιωμένο ΟΦΗ κι εντός παίζει με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό. Δεν τα λες εύκολα τα παιχνίδια της. Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός οφείλει να μεταφέρει ξανά την πίεση στην Ένωση. Αυτό θα συμβεί αν επικρατήσει σήμερα. Θα στείλει το μήνυμα ότι γυρίζει πιο δυνατός. Δεν έχει σημασία αν θα παίξει καλά απόψε. Σημασία έχει να φύγει με το τρίποντο. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτός από το βαθμολογικό πλήγμα, θα είναι αρνητικό για την πίστη εντός της ομάδας και του κόσμου.   


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Υπογράφει ο Αϊτόρ, σειρά παίρνει ο Κουρμπέλης

Παναθηναϊκός: Υπογράφει ο Αϊτόρ, σειρά παίρνει ο Κουρμπέλης

Παναθηναϊκός: Εκτός ο Μάγκνουσον, μέσα ο Βέρμπιτς με Άρη

Παναθηναϊκός: Εκτός ο Μάγκνουσον, μέσα ο Βέρμπιτς με Άρη

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved