Τα ημίμετρα απλά θα τον «σκοτώσουν»
Intime

Τα ημίμετρα απλά θα τον «σκοτώσουν»

Η ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που ήρθε, φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά στη μεγάλη απόφαση: Είτε θα ενισχυθεί με παίκτες ενδεκάδας ικανούς να κάνουν τη διαφορά, ή θα συνεχίσει να ψάχνει να βρει τι του φταίει.

Έφυγε ο Αλεξανδρόπουλος με πώληση, ήρθε ο Τσόκαϊ. Βασικό «8» αποκτήθηκε ο Τσέριν και πρέπει να κουβαλήσει την ευθύνη σε μια σεζόν τέτοιων απαιτήσεων. Αναπληρωματικός του Μπερνάρ επιλέχτηκε ο Τρουγιέ, με το παιδί να στέκεται άτυχο και να τραυματίζεται. Δεξί εξτρέμ δεν ήρθε ποτέ πίσω απ’ τον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να είναι… καταδικασμένος να παίζει συνέχεια και να πρέπει να είναι και Αϊτόρ πέρα από Παλάσιος, μετά τον τραυματισμό του Ισπανού.

Ο καλύτερος παίκτης σου ήταν ο Αϊτόρ, πρώτος σκόρερ. Οπότε δεν ήταν απλά ένας σοβαρός τραυματισμός, ήταν το σημαντικότερο πλήγμα που θα μπορούσε να έχει η ομάδα. Ειδικά στην περίοδο που αυτό συνέβη. Αριστερά ο Βέρμπιτς μέχρι τώρα δεν έχει βγει, αλλά ως επιλογή δεν μπορεί να κριθεί ως «λίγη». Απλά κάποιες μεταγραφές δε σου «βγαίνουν».

Στην άμυνα τα γνωστά, το μεγάλο λάθος έγινε με την διατήρηση του Σάρλια που αποδεδειγμένα είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Ειδικά όταν ο Μάγκνουσον ήταν λογικό να περιμένεις να «βγάλει» μυϊκούς τραυματισμούς, καθώς ξαφνικά επανέρχεται σε φουλ δράση και πίεση μετά την μεγάλη του απουσία λόγω του χειρουργείου που είχε υποβληθεί.

Λάθη τα οποία ήταν διαπιστωμένα, έχουν αναφερθεί αρκετές φορές. Τα «σκέπαζε» η πορεία της ομάδας είναι η αλήθεια. Όμως, αυτά ακριβώς ήρθαν να σου… χτυπήσουν την πόρτα και να υπενθυμίσουν πως όσο δεν τα σέβεσαι και δεν τα λύνεις ως προβλήματα, απλά θα βλέπεις τον κατήφορο να μη σταματά εύκολα. Δέχεσαι πλέον ευκολότερα γκολ, δε σκοράρεις με άνεση, ψυχικά έχεις υποχωρήσει και η νοοτροπία γίνεται και πάλι φοβική. Σύνδρομα που γιγαντώνονται επειδή δεν μπορεί να γίνει και κάτι για να αλλάξει το παραμικρό. Αυτοί που είναι ντεφορμέ και τους λείπει «φρεσκάδα», αυτοί πρέπει να παίζουν. Δεν υπάρχουν άλλοι.

Τα πάντα λοιπόν αρχίζουν και τελειώνουν στο θέμα ενίσχυση. Τα πάντα όμως. Ο Παναθηναϊκός κάνει κακό στον εαυτό του, σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε εδώ και 13 χρόνια. Όχι συμπτωματικά, αλλά επειδή ο ίδιος την έκανε τόσο μεγάλη ευκαιρία με τα πεπραγμένα του. Τώρα τα μη… πεπραγμένα του, καθιστούν τη θέση του επίφοβη. Επιτρέποντας στους αντιπάλους να «μυρίσουν αίμα», με όσα αυτό έφερε ως αποτελέσματα.

Το Κύπελλο δύσκολα θα έχει συνέχεια για το «τριφύλλι». Πρωτάθλημα το +8 και το +12, έγινε +1 και +6. Αυτό σημαίνει πως τους δίνεις την ελπίδα απλά αν πάρουν τα ματς εναντίον σου, να ανατρέψουν την κατάσταση. Κάτι που νομοτελειακά θα γίνει, αν δεν πάρει απόφαση επιτέλους ο Παναθηναϊκός να κάνει το αυτονόητο.

Δε χρειάζονται απλά παίκτες που θα προσφέρουν κάποια στοιχεία τα οποία λείπουν. Δηλαδή ένας εξτρέμ που θα έχει μεν το ένας με έναν, αλλά δε θα βάζει γκολ, δε θα δημιουργεί. Ή ένας εξτρέμ που θα δημιουργεί, αλλά δε θα σκοράρει. Θες ποιοτικό «πακέτο», που θα σου κάνει τη διαφορά. Μην «σκαλώνει» άλλο η ομάδα στα ερωτήματα που δε χρειάζονται απάντηση. Γιατί να πάρει τόσο καλό εξτρέμ για δεξιά αφού έχει τον Παλάσιος; Πρώτα απ’ όλα τα εξτρέμ πλέον δεν έχουν πλευρά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως έχεις μπροστά σου υπόλοιπο σεζόν με απαιτήσεις και πίεση που δεν αρκεί ένας παίκτης σημείο αναφοράς σε κάθε θέση. Ειδικά εκεί όπου παίζουν δύο και έχεις έναν αφού ο Βέρμπιτς δεν σου έχει βγει.

Το ίδιο ισχύει και για τα χαφ. Μπορούμε να συζητάμε για ώρα αν θα χρειαζόταν το «τριφύλλι» και πιο ανασταλτικό μέσο, κεντρικό χαφ, ή αυτό που θεωρητικά πάει να πάρει. Έναν δημιουργικό. Τι θα πάρει θα το δούμε βέβαια, επειδή σε κάθε μεταγραφική περίοδο κάτι μένει να μην ολοκληρώνεται. Κάποια θέση μένει χωρίς να καλυφθεί. Ή και κάποιες.

Οι επιλογές που θα γίνουν, καθορίζουν τι θα κάνεις. Καθορίζουν αν θα «φρεσκαριστεί» η ομάδα, αν θα βρει τον εαυτό της. Διαφορετικά, με «μπαλώματα» δε θα γίνει δουλειά. Απλά θα έχει περισσότερες αριθμητικά λύσεις, τη στιγμή που «πνίγεται» για ποιότητα και ισχυρή προσωπικότητα.

Πολλοί θα θεωρήσουν πως δεν είναι δυνατόν μερικές μεταγραφές να αλλάξουν τόσο την εικόνα σου. Η απάντηση απλή: Την περασμένη σεζόν ο δανεισμός του Γκατσίνοβιτς άλλαξε θεαματικά τις επιδόσεις και τη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Αρκεί να έρθουν ποιοτικότατες λύσεις. Μέχρι τέλος του μήνα θα φανεί αν οι «πράσινοι» έχουν όντως βλέψεις για το Πρωτάθλημα, ή αν απλά θα αφεθούν στη μοίρα τους κι όπου βγάλει.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Καμπάνα» σε Σένκεφελντ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

Παναθηναϊκός: «Καμπάνα» σε Σένκεφελντ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τα εισιτήρια για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τα εισιτήρια για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved