Αντέχει κι αυτό μάλλον ενοχλεί
Intime

Αντέχει κι αυτό μάλλον ενοχλεί

Ματς που… πόνταραν πολλά πολλοί για απώλεια του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τους «έκατσε». Παρά τα διαιτητικά λάθη και τις λύσεις που ακόμη δεν υπάρχουν.

Κλασική περίπτωση αγώνα που πρέπει να το «καθαρίζεις» όταν είσαι ξεκάθαρα ανώτερος. Όχι πως υπήρξε διάστημα που ο Παναθηναϊκός ήταν έστω στην αγωνιστική ισορροπία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στο πρώτο 45λεπτο οι «πράσινοι» ήταν σαφέστατα και ξεκάθαρα η ομάδα που έπρεπε όχι απλά να προηγηθεί, αλλά να έχει «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να δείχνει την «ασθένειά» του, η οποία αφορά τη δυσκολία στο γκολ. Δημιούργησε φάσεις, αλλά και πάλι δεν σκόραρε. Επειδή περιμένει τα πάντα απ’ τον φορ και τους εξτρέμ. Λείπουν τα γκολ των χαφ, οι πλαϊνοί σου είναι ντεφορμέ κι έτσι παρά την ομαδική εξαιρετική εικόνα, το τέρμα δεν ήρθε. Ο ΠΑΣ συνέχισε να αμύνεται και έδειχνε να οδηγείται το ματς στο μηδέν.

Αποτέλεσμα που θα αδικούσε κατάφορα τους «πράσινους». Πρωτίστως για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν, αλλά και επειδή ο διαιτητής μάλλον δεν έχει την ικανότητα για αυτό το επίπεδο και καλό θα ήταν να παρθεί η απόφαση να διαιτητεύει σε χαμηλότερες κατηγορίες. Δεν μπορεί να μην έχει σφυρίξει το πέναλτι πάνω στον Κουρμπέλη. Απλά δεν γίνεται.

Η κατάσταση σώθηκε απ’ το VAR, όμως το φαινόμενο των κακών Ελλήνων διαιτητών, εμφανίζεται ξανά. Σε ματς που κρίνονται πολλά και πολλοί περίμεναν την γκέλα του Παναθηναϊκού, επιλέχτηκε ξεκάθαρα ο πλέον ακατάλληλος ρέφερι. Πάλι καλά το «έγκλημα» που πήγε να γίνει, το απέτρεψε η τεχνολογία.

Η νίκη ήρθε σε μια έδρα κομβική στη «μάχη» του Πρωταθλήματος. Εξίσου κομβική είναι και η Τρίπολη που θα ακολουθήσει μετά τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Για τώρα η ομάδα πήρε μια βαθιά ανάσα, ηρεμίας και αυτοπεποίθησης. Διότι αν δεν έκανε τη «βλακεία» ο Μορέιρα να κάνει πέναλτι, θα οδηγούσε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο προβληματισμό. Απ’ τη μία λόγω διαιτητικών αποφάσεων, απ’ την άλλη λόγω της αδυναμίας να σκοράρει το «τριφύλλι» ακόμη και σε περιόδους που παίζει καλά.

Τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τύχη, ή για έναν ΠΑΣ που άξιζε κάτι περισσότερο. Η ουσία είναι πως πρέπει τώρα ο Παναθηναϊκός να εστιάσει κυρίως στο πως ο ίδιος θα λύσει τα όποια προβλήματά του. Βασικότερο είναι η δημιουργία και το σκοράρισμα. Ένας εξτρέμ μαζί με τον Κλεϊνχέισλερ ίσως να μην αρκούν. Για να ξαναβρεί μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός και την «φρεσκάδα» του και την ατομική του ενέργεια όταν μοιάζει να «μπλοκάρει». Αυτό που τώρα του λείπει επειδή ο Παλάσιος δεν είναι σε καλή περίοδο, ο Βέρμπιτς είναι σταθερά άστοχος και σε μια μετριότητα.

Αν θα πάρει τελικά δύο παίκτες το «τριφύλλι», ιδεατό θα ήταν να βρει παίκτες που σκοράρουν. Παιδιά με εύκολο γκολ κι απ’ τα χαφ. Αυτό ακριβώς που στερήθηκε η ομάδα με τον τραυματισμό του Αϊτόρ. Γιατί τώρα φαίνεται η απουσία του Ισπανού πόσο σημαντική είναι. Μόνος του έκανε αυτό που ψάχνουμε απ’ τους υπόλοιπους.

Ειδικά στο καλό διάστημα της περασμένης σεζόν, κάθε ματς τελείωνε με γκολ-ασίστ των εξτρέμ. Αϊτόρ δεν έχεις πλέον, Παλάσιος στο επίπεδο εκείνο δεν τον έχεις. Ίσως τον βρεις στην πορεία, προφανώς και είναι εξαιρετικός παίκτης. Οι στόχοι όμως είναι σαφώς μεγαλύτεροι απ’ την περασμένη σεζόν, οπότε θες οπωσδήποτε περισσότερες και καλύτερες λύσεις.

Δεν έμειναν και πολλές μέρες πλέον. Το σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό είναι πως πέρασε σε μια έδρα που έπαιζαν πολλοί τα… ρέστα τους για να χάσει βαθμούς. Όσο αυτό συμβαίνει σε αναμετρήσεις πλην ντέρμπι, τόσο η πίεση μεταφέρεται στους υπόλοιπους.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved