Επιτρέπεται να πέσεις, δείξε τώρα πως μπορείς να σηκωθείς
Intime

Επιτρέπεται να πέσεις, δείξε τώρα πως μπορείς να σηκωθείς

Ιωνικός, ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός έχασε τα «κανονάκια» του και τώρα καλείται να βγάλει χαρακτήρα και να κάνει τις μεταγραφές που επιβάλλεται.

Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ, δεν αμφισβητείται. Οι «πράσινοι» έκαναν τηρουμένων των αναλογιών, ένα απ’ τα χειρότερα παιχνίδια τους στη σεζόν. Σε επίπεδο έλλειψης υπομονής και καθαρού μυαλού, μακράν το χειρότερο. Την ώρα που οι αντίπαλοι έπαιζαν… τη ζωή τους και είχαν τον Γκορτσίλα να βοηθά στη λογική του αντί-ποδοσφαίρου και των διαρκώς καθυστερήσεων.

Μηδέν ρυθμός στο ματς, ηρωισμός, όρκοι στην ομάδα του ΟΦΗ. Ωραία θα ήταν να τα βλέπουμε πάντα κι απ’ όλους. Δε θα λέγαμε πως γίνεται, όμως ακόμη κι έτσι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει. Δεν το έκανε. Δεύτερο σερί άσχημο αποτέλεσμα, μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό. Ισοπαλίες που «πονάνε» υπερβολικά, καθώς σε θεωρητικό επίπεδο έγιναν απέναντι στις χειρότερες ομάδες του Πρωταθλήματος.

Ως γενική εικόνα, 12 νίκες 3 ισοπαλίες δηλαδή, δεν έγινε και κάτι. Είναι όμως η τελευταία… γεύση αυτή που μένει. Ο Παναθηναϊκός αυτό που έδειξε κόντρα στους Κρητικούς, ήταν μακριά απ’ τη νοοτροπία που έχει αποδείξει πως έχει. Επιτρέποντας στους διώκτες να το πιστέψουν, να κερδίσουν αυτοπεποίθηση και συγχρόνως να χάσουν τη δική τους.

Η ουσία είναι μία: Παραμένει πρώτος ο Παναθηναϊκός και σε απόσταση άνω του ενός αποτελέσματος. Άρα συνεχίζει το πράγμα να είναι στα χέρια του. Με τον αστερίσκο πως πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν μετά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Εκτός έδρας, ντέρμπι, επιπρόσθετα παιχνίδια Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Για εκεί έπρεπε να «φυλάξει» τα… κανονάκια του ο Παναθηναϊκός. Εκείνα που μάζεψε στον πρώτο γύρο. Και τα πέταξε με τόση ευκολία κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ. Σα να έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, αλλά στο χέρι του είναι να τα διαχειριστεί. Κάτι που βλέπαμε για 13 αγωνιστικές, είναι πιο πιθανό να αποτελεί τον κανόνα, παρά αυτό που είδαμε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Τώρα είναι η ώρα να δείξει ο Παναθηναϊκός. Πόσο το θέλει πρώτα απ’ όλα. Να «απαντήσει» σε όσους ήδη τον έχουν στείλει σε πιο χαμηλές θέσεις. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αν δεν μπορεί, τότε φυσιολογικά θα χάσει τον τίτλο. Ομάδες με προσωπικότητα, χαρακτήρα, είναι αυτές που βγάζουν αντίδραση μετά από τέτοιες γκέλες.

Τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, προσφέρονται. Κυρίως γιατί όλοι έχουν… ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό στο ματς με την Ένωση. Εκεί αρκεί ένα αποτέλεσμα να επαναφέρει την τύχη. Βαθμολογικά και ψυχικά. Δεν είναι εύκολο να γίνει, όμως είπαμε: Στα εύκολα πέταξες το αβαντάζ σου στα σκουπίδια. Τώρα πρέπει σιγά-σιγά και με τον όποιο αέρα σου δίνει το τωρινό προβάδισμα, να βγεις απ’ τα δύσκολα.

Υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου πως πέρασαν εβδομάδες αρκετές, χωρίς να έχεις εντοπίσει ακόμη τον επόμενο παίκτη που θα εντάξεις στο έμψυχο δυναμικό. Ποδοσφαιριστές όχι για να δώσουν λύσεις, αλλά για να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό. Να γίνουν το σημείο αναφοράς στην επαναφορά των εμφανίσεων «φρεσκάδας», ποιότητας, να είναι οι ηγέτες στο χορτάρι που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σεζόν.

Δε θέλει το «τριφύλλι» απλά προσθήκες. Ειδικά τα δύο μεσοεπιθετικά αποκτήματα που θα ακολουθήσουν, επιβάλλεται να είναι ουσιαστικά ενδεκαδάτοι. Γιατί φτάσαμε να έχει ο Παναθηναϊκός χαφ που δεν σκοράρουν και δεν δημιουργούν, ενώ στα εξτρέμ υπάρχουν μόλις δύο λύσεις που γίνονται τρεις με τον Μπερνάρ. Τον οποίο αν πάρεις απ’ το ρόλο του επιτελικού χαφ, δεν έχεις καθόλου δημιουργία.

Για τώρα χρειάζεται ηρεμία και «άδειασμα μυαλού». Στην ομάδα, στους παίκτες. Αυτοί που πρέπει πρέπει να βιαστούν με τις μεταγραφές. Θα είναι πραγματικά κρίμα κι άδικο να χαθεί αυτός ο τίτλος απλά και μόνο λόγω λύσεων.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved