Μονόδρομος για Παναθηναϊκό πριν την τελική επίθεση για τον τίτλο

Μονόδρομος για Παναθηναϊκό πριν την τελική επίθεση για τον τίτλο

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από το να πάει στη διακοπή για το Μουντιάλ τουλάχιστον στο +6.

Εδώ που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει κομβικό, κρίσιμο, σημαντικό παιχνίδι.

Όλα από εδώ και στο εξής είναι καθοριστικά στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει στην κορυφή. Το ματς ασφαλώς και δεν είναι εύκολο. Ο Ατρόμητος εκτός έδρας δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ κι έχασε με ένα πέναλτι στο φινάλε. Ζόρισε τον Ολυμπιακό, όχι στον ίδιο βαθμό και ηττήθηκε στο 96’ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Συμπαγής και με επικίνδυνους μέσους και επιθετικούς. Φυσικά, αμυντικά έχει θέματα και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι πολλά επίπεδα πάνω κι επίσης δεν δέχεται εύκολα γκολ, καλείται να χτυπήσει στις αδυναμίες και να πάρει τον αγώνα. Θα είναι με 1-0, με 2-1, μικρή σημασία έχει. Να πάρει τους τρεις βαθμούς είναι το ζητούμενο, σε μία, γι’ ακόμα μία φορά, γεμάτη Λεωφόρο. Χωρίς Αϊτόρ και Παλάσιος, άλλωστε, ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για να ανοίξεις μία κλειστή άμυνα.

Οι Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Σπόραρ, οι χαφ, οι ακραίοι μπακ με τα ανεβάσματά τους θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να φέρουν μία νίκη που θα είναι κι αυτή σημαντική, όπως όλες οι προηγούμενες. Νικάει τον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός και κάθεται ήσυχος να δει το ντέρμπι. Με νίκη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεδομένα θα είναι στο +6 από τον δεύτερο και μπορεί και στο +8 ή +9. Σε κάθε περίπτωση, θ’ αυξήσει τη διαφορά με έναν εκ των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και αρκετά πιθανό φυσικά να την αυξήσει κι από τους δύο.

Θα είναι ό,τι καλύτερο να πάει ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη διακοπή για το Μουντιάλ, με τρομερή ψυχολογία και ηρεμία. Όχι ότι δεν θα είναι καλή η ψυχολογία, με την πρώτη θέση και σε περίπτωση που στραβώσει ο αγώνας, αλλά είναι διαφορετικό να μην αφήσεις τις ευκαιρίες να φεύγουν. Και αυτή η αγωνιστική με το ντέρμπι, είναι μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Στη διακοπή θα γίνει μία μίνι προετοιμασία. Θα έχει τη δυνατότητα να αποθεραπευτεί ο Παλάσιος, θα δουλέψουν ακόμα περισσότερο οι Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Σπόραρ που έχασαν το βασικό στάδιο το καλοκαίρι. Θα μπορέσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βελτιώσει-διορθώσει ό,τι θεωρεί απαραίτητο. Με καλό κλίμα για να μπει στη συνέχεια και ειδικά στο 2023 ακόμα πιο έτοιμος κι αποφασισμένος για τον μεγάλο στόχο.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η ομάδα μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ, χρειάζεται ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Όπως θα ήταν χρήσιμος κι ένας ακόμα μέσος με δημιουργικές ικανότητες. Με διαφορετικά στοιχεία από τους Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσόκαι. Έναν… Βιγιαφάνιες με περισσότερα τρεξίματα για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενισχύσεις θα είναι καλό να βρίσκονται στην ομάδα αρχές Γενάρη το αργότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τον τίτλο και πρέπει ο ίδιος να φροντίσει να έχει τις ιδανικές συνθήκες για να φτάσει εκεί που θέλουν όλοι. Διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ, στελέχη και φυσικά ο κόσμος του, που φέτος έχει συσπειρωθεί, βλέπει πράγματα και έχει συνταχθεί στο πλευρό της ομάδας σε κάθε αγώνα.      


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved