Οι βαθμοί μετράνε μέχρι τη διακοπή
https://twitter.com/paofc_

Οι βαθμοί μετράνε μέχρι τη διακοπή

Κακός ο Παναθηναϊκός χωρίς κανείς να παραγνωρίζει τα σοβαρότατα προβλήματα, αλλά νικητής σε μια έδρα που είχε να επικρατήσει τρία χρόνια. Έτσι κάνεις Πρωταθλητισμό.

Ο Αϊτόρ εκτός μέχρι τέλος της σεζόν. Ο χαφ που αποκτήθηκε ως εναλλακτική για να δίνει λύσεις κυρίως δημιουργικά (Τρουιγιέ), εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Παλάσιος πάνω που βρήκε την φόρμα του, θλάση και επιστροφή από τέλη Δεκέμβρη λόγω της διακοπής. Δεν υπάρχει ομάδα στην Super League που να έχει τόσο σημαντικές και τόσο σοκαριστικά σοβαρές (κυρίως τα παιδιά με τους χιαστούς) απουσίες και να μην επηρεαστεί αγωνιστικά.

Με τον Παναιτωλικό το «τριφύλλι» ήταν όχι ανάλογα, αλλά ακόμη πιο κακό απ’ όσο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Λόγω των συνθηκών και του αντιπάλου που υπήρχαν στις δύο αναμετρήσεις. Έδειχναν οι «πράσινοι» να μην έχουν φρεσκάδα, να μην έχουν φαντασία. Κυρίως να είναι μπερδεμένοι με τη νέα συνθήκη που τους προέκυψε αναγκαστικά. Έχοντας Βέρμπιτς και Μπερνάρ στα άκρα δηλαδή.

Ως ομάδα που βασίζεται σε αυτό ακριβώς το στοιχείο, το σύνολο, το αναμενόμενο έγινε σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας στο Αγρίνιο. Κόντρα σε αντίπαλο που έπαιξε κλειστά με τη σημαντική διαφορά πως δεν έπαιξε σκληρά. Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για την τακτική αντιμετώπιση του ματς, δικαίωμα του Παναιτωλικού είναι.

Εν μέσω όλων αυτών, ο Παναθηναϊκός βρήκε νίκη. Σκόραρε. Πέρασε κι απ’ αυτή την έδρα, διατήρησε τη διαφορά του απ’ τους διώκτες. Έχοντας μπροστά του ένα ματς στη Λεωφόρο με τον Ατρόμητο. Οι βαθμοί μετρούν στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν. Με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν αναγκαστικά για τους «πράσινους». Τις οποίες κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει. Για παράδειγμα δε γίνεται να κρίνεται ανεπαρκές ένα ρόστερ, που έχει δύο χιαστούς και με θλάση βασικό εξτρέμ. Και δεν έπαιξε κάποιος απ’ την ακαδημία, ο Βέρμπιτς με τον Μπερνάρ.

Μην παρεξηγηθούμε, χρειάζεται ενίσχυση και σημαντική ο Παναθηναϊκός. Απλά δεν υπάρχει ομάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις και να μην επηρεαστεί στο παραμικρό. Η νίκη στο Αγρίνιο είναι σπουδαία. Παρά την όχι καλή εμφάνιση. Στην οικονομία ενός Πρωταθλήματος, οι βαθμοί μετρούν. Η ουσία.

Πήρε την ουσία το «τριφύλλι», σε μια έδρα που τρία χρόνια έφευγε αποτυχημένο. Μπορεί να κάνει μια ακριβώς ίδια νίκη και κόντρα στον Ατρόμητο; Κανείς δε θα στεναχωρηθεί. Το ζητούμενο πλέον είναι να οδηγηθούν οι «πράσινοι» στη διακοπή με καλύτερες βαθμολογικές αποστάσεις από τους διώκτες του. Κάτι που εκ των πραγμάτων θα συμβεί με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, αφού την ίδια μέρα θα παίζουν Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Τουλάχιστον θα απομακρυνθεί και το αρρωστημένο κλίμα απ’ την ατμόσφαιρα γύρω απ’ τον Παναθηναϊκό. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και δεδομένα θα προσπαθήσουν να τα διατηρήσουν πολλοί. Αυτή τη φορά απομακρύνονται απ’ το «τριφύλλι» όμως. Είναι προφανές πως η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, δεν εμπεριέχεται στις ικανότητες των «πράσινων». Νορμάλ κιόλας, ποδόσφαιρο είναι.

Ένα ματς έμεινε, εκεί θα βοηθήσει κι ο κόσμος για να ωθήσει την ομάδα προς το αποτέλεσμα. Τελευταία ευκαιρία να δει την ομάδα του για 1,5 μήνα. Άρα δεδομένα θα υπάρξει μαζική προσέλευση. Σε κατάσταση συσπείρωσης που είναι προφανές πως τη χρειάζεται η ομάδα, καθώς της λείπει η καλή αγωνιστική κατάσταση πλέον, της λείπει η φρεσκάδα. Έχει όμως και το πείσμα και την ψυχραιμία για να παίρνει αυτό που πρέπει.

Εκεί είναι το μυστικό του Πρωταθλήματος. Όποιος πιστεύει πως για 36 αγωνιστικές ένα σύνολο θα πάει σαν μια ευθεία γραμμή, τότε μάλλον ασχολείται με το ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι και όχι το κανονικό. Στην οικονομία της σεζόν, μετρούν οι βαθμοί. Επαναλαμβάνουμε ένα επιχείρημα που λέμε συχνά: Αν με το καλό έρθει ο τίτλος, ελάτε να μας θυμίσετε πως η ομάδα δεν είχε παίξει καλά στο Αγρίνιο ή είχε έρθει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Η διακοπή είναι βάλσαμο. Να μαζευτεί η κατάσταση, να πάρουν ανάσες οι πάντες. Να βρεθούν οι παίκτες που πρέπει. Επειδή η ενίσχυση είναι δεδομένη ανάγκη που υπάρχει για το «τριφύλλι». Κινήσεις παικτών έτοιμων να μπουν να βοηθήσουν κι όχι στοιχήματα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved