Κατερίνα Στεφανίδη είσαι πρότυπο. Να αγιάσει το στόμα σου!
Intime.gr / Twitter: Katerina Stefanidi

Κατερίνα Στεφανίδη είσαι πρότυπο. Να αγιάσει το στόμα σου!

Αλήθεια μια αθλήτρια ή απλά μια γυναίκα στα 32 της χρόνια γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάνει παιδί;

Ότι ως αθλητική συντάκτρια θα έγραφα ένα τέτοιο κείμενο σε αθλητικό site ούτε εγώ το φανταζόμουν. Αλλά οι ανάγκες και οι ανεγκέφαλοι με έφεραν σε αυτό το σημείο, γιατί τα αυτονόητα δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελεύθερη Ελλάδα, πρέπει να λέγονται!

Το αν θα γίνει μια γυναίκα μητέρα ή όχι είναι δική της απόφαση! Το αν θα αγαπάει κάποιος τα ζώα πάλι είναι δικό του θέμα. Το να μην προσβάλλει όμως κάποιος με αισχρά σχόλια κάνοντας bullying στο προφίλ ενός δημόσιου ή όχι, προσώπου είναι κάτι που μας αφορά όλους!

Η Κατερίνα Στεφανίδη λοιπόν δημοσίευσε μια πανέμορφη φωτογραφία της κρατώντας το ένα από τα δύο γατάκια που έχει υιοθετήσει και την πόσταρε στο twitter της.

Μάλιστα έγραψε στην ανάρτησή της:

«Υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι να δείτε τι ωραία που είναι».

Καμία είδηση μέχρι στιγμής καθώς η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ αγαπά πολύ τα ζώα και ανεβάζει πολύ συχνά όμορφες στιγμές με τα γατάκια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν – τα οποία ευτυχώς για την κοινωνία μας ήταν περισσότερα εγκωμιαστικά- υπήρξαν και δύο, που για διαφορετικούς λόγους, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Το ένα λοιπόν προέρχεται από άνδρα χρήστη χωρίς όμως να υπάρχει φωτογραφία του στο προφίλ, με ένα όνομα και μια ομάδα για επίθετο, ο οποίος της γράφει:  

«Τάισε κανένα νηστικό παιδάκι να δεις τι καλύτερα που είναι και άσε τα γατόσκυλα».

Γιατί αν κάποιος αγαπάει, ταΐζει και φροντίζει ζώα αυτό σημαίνει πως δεν αγαπάει ή δεν ταΐζει παιδιά;

Η απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη που έχει συνηθίσει να μη κρύβεται, ήταν άμεση:

«Ταΐζω και από αυτά όπως και εσύ φαντάζομαι που φαίνεσαι πολύ φιλάνθρωπος».

Είπαμε λόγω και της 28ης Οκτωβρίου 1940 μπορούμε να μιλάμε όλοι και αν γράφουμε ότι θέλουμε, αλλά ρε παιδιά η Ελευθερία έχει και ένα όριο.

Ποιος δίνει το δικαίωμα να κρυβόμαστε πίσω από πληκτρολόγια και να προσβάλλουμε ή να ασκούμε κριτική σε έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος μάλιστα έβαλε στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ προφίλ, μια προσωπική του στιγμή με ένα ζώο;

Φυσικά και όλοι είμαστε ελεύθεροι να γράφουμε και να λέμε ότι θέλουμε, όμως αν απλά ήθελε να σχολιάσει την φωτογραφία που τον ενόχλησε -για άγνωστο λόγο- της Κατερίνας Στεφανίδη στην τελική ας το έγραφε στη προσωπική του σελίδα, όχι κάτω από τη δική της φωτογραφία στο δημόσιο προφίλ της!

Πάμε τώρα στο δεύτερο σχόλιο που είναι απαράδεκτο, κατακριτέο και ειλικρινά αγγίζει τα όρια του bullying.

Ένας άλλος χρήστης λοιπόν του Twitter χωρίς όνομα και προσωπικά στοιχεία στο προφίλ του, αλλά υπερήφανος Έλληνας που γιορτάζει την σημερινή Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγραψε:

«Άσε τα γατιά και γίνε μάνα, πριν το ρολόι της φύσης τελειώσει».

Η πάντα ευγενική, Κατερίνα Στεφανίδη του απάντησε αναφερόμενη στα γατάκια της:

«Έχω δυο παιδιά ήδη άνθρωπε μου».

Από τη στιγμή που διάβασα το σχόλιο, πιστεύω και όλοι όσοι το διάβασαν, δε μπορώ να εκφράσω με λόγια την οργή μου. Ως γυναίκα, ως ρεπόρτερ που έχω μιλήσει με εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες και γνωρίζω πόσο «πονάνε» με κάποια από τα σχόλια που δέχονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και φυσικά ως μάνα που δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ για ποιο λόγο έγινα. Όπως δεν θα έπρεπε να αφορά κανέναν το αν μια διάσημη αθλήτρια θέλει ή μπορεί να γίνει. Αν το επιλέξει ή αν όχι. 

Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να γράψει ένα τέτοιο σχόλιο;

Αλήθεια μια αθλήτρια ή απλά μια γυναίκα στα 32 της χρόνια γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάνει παιδί;

Αν η ίδια η γυναίκα δεν το έχει επιλέξει ή δε μπορεί ή αν απλά δε θέλει, είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσει δημόσια με κάποιον άγνωστο;

Η Κατερίνα Στεφανίδη λοιπόν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα στα 4,85 μέτρα, ενώ αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2020.

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου (2018) και του Diamond League (2019), Πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, Πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ το 2016, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017, γεγονός που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών!

Μια απλή αναζήτηση στο google τα επιτεύγματά της είναι αξιοζήλευτα. Η Κατερίνα Στεφανίδη λοιπόν έχει κερδίσει συνολικά 10 μετάλλια σε όλα τα διεθνή αθλητικά πρωταθλήματα, ενώ αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2017 και αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017 και το 2019. Θεωρείται ως η καλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ενώ, παραμένει στην ελίτ του παγκοσμίου στίβου.

Αλλά μάλλον αυτά δεν είναι αρκετά για τον χρήστη του Twitter, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει η Κατερίνα Στεφανίδη να γίνει μητέρα γιατί στα 32 της «το ρολόι της φύσης τελειώσει»!

Πραγματικά θα έπρεπε να υπάρχει αστυνομία των Social Media και αυτεπάγγελτα να «κατεβάζει» τέτοιους λογαριασμούς που προάγουν το μίσος και αναπαράγουν παρωχημένες αντιλήψεις, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά όλες τις γυναίκες που θα έπρεπε το 2022 να αποφασίζουν ΜΟΝΕΣ τους για το σώμα τους.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved