Απάντηση το 8 στα 8 και το χάιδεμα μετά την αποτυχία

Απάντηση το 8 στα 8 και το χάιδεμα μετά την αποτυχία

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να ασχολείται με τις γκρίνιες των αντιπάλων του, παρά μόνο στο πως θα νικήσει τη Λαμία. Η ευρωπαϊκή αποτυχία δεν θα γινόταν αποδεκτή στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια πρώτος.

Σ’ αυτό συμφωνούν όλοι. Ναι και οι αντίπαλοί του ακόμα. Κι ας κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν για το αντίθετο. Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης κι αφού διαπίστωσαν ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν στραβοπάτησε, πύκνωσαν τα βέλη των ανταγωνιστών. Χωρίς λόγο. Ο Παναθηναϊκός διαιτητικά έχει πάρει αυτά που δικαιούται.

Τα πήρε λόγω VAR, διότι αν δεν υπήρχε τώρα θα ήταν αδικημένος. Τόσο απλά. Αν δεν υπήρχε ενδεχομένως να μην νικούσε στην Τούμπα και τον Αστέρα. Θα φούντωνε η εσωστρέφεια στο «τριφύλλι», διότι μπορεί να μην ήταν στην κορυφή ή να ήταν με μικρότερη διαφορά απ’ αυτή που έχει τώρα. Το ματς με τον Αστέρα, όπως και να έχει, ανήκει εδώ και μέρες στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά του και οι υπόλοιποι κάνουν τη δική τους. Εντός κι εκτός γηπέδου… Η ΑΕΚ είναι αλήθεια ότι έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Άρη. Έχει ποιότητα και δυναμική με το νέο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, αλλά δεν έχει ομάδα. Ο ΠΑΟΚ λογικά θα πρέπει να έχει βγει από το κάδρο.

Τι πρέπει να κάνει το «τριφύλλι»; Εντός αποδυτηρίων; Να μην ασχολείται με δημοσιεύματα, γκρίνιες και ό,τι άλλο επιχειρούν οι αντίπαλοι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του οφείλουν να ασχολούνται με τον επόμενο αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο. Την Κυριακή είναι η Λαμία, την επόμενη αγωνιστική ο Άρης και πάει λέγοντας. Οι νίκες είναι η καλύτερη απάντηση.

Οι «πράσινοι» δεν ευνοούνται, παίρνουν αυτά που δικαιούνται. Το αν και η ΑΕΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο είναι ένα θέμα συζήτησης. Ναι, έχει κάνει 2-3 εμφανίσεις καλές. Τι σημαίνει; Ότι έγινε καλύτερη ομάδα; Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους. Θα πει κάποιος «τώρα είναι κι όταν δεν το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός δεν ήταν;». Υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός δεχόταν τρομερές αδικίες. Υπήρχαν στιγμές που ο ίδιος αδικούσε και τον εαυτό του περισσότερο από τους διαιτητές.

Έχουν καταγραφεί όλα. Πότε υπήρχαν εύνοιες, πότε ήταν καλύτερος, ποιος άλλος ήταν καλύτερος. Να σκαλίζουμε την ιστορία δεν έχει νόημα. Αλλά είναι παράλογο να τη διαστρεβλώνουμε. Νόημα σε κάθε περίτπωση θα έχει να κάνει το 8 στα 8 ο Παναθηναϊκός. Να περάσει από τη Λαμία και να πάρει ένα τρίποντο εντός προγράμματος. Το έχω τονίσει ξανά. Όσο είναι στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, οι αντίπαλοι θα τρελαίνονται. Η πίεση θα αυξάνεται στον Παναθηναϊκού, αφού υπάρχει ανυπομονησία για την επιστροφή στην κορυφή, αλλά θα αυξάνεται και για τους απέναντι.

Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν θα πρέπει να νευριάζει. Πάντα ο πρώτος θα αμφισβητείται. Είτε είναι δίκαια πρώτος είτε όχι. Το ζητούμενο είναι οι οπαδοί να μείνουν συσπειρωμένοι, κοντά στην ομάδα τους. Να κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους και να κρίνουν την ομάδα ποδοσφαιρικά κι όχι μόνο από το αποτέλεσμα «δοκάρι και μέσα, δοκάρι κι έξω».  

Μία νίκη στη Λαμία, θα είναι για τον Παναθηναϊκό μία μέρα στη δουλειά. Ένα στραβοπάτημα, θα είναι πλήγμα. Γιατί θα προκαλέσει ζημιά στην αυτοπεποίθηση και θα τονώσει τους διώκτες του. Είναι από τα ματς στην επαρχία που δίνουν τίτλους. Είναι από τα ματς, όμως, που ο μεγάλος με νίκη παίρνει απλά τρεις βαθμούς στον δρόμο για τον στόχο του. Αλλά έχει να χάσει πολλά περισσότερα όταν δεν νικάει. από δύο ή τρεις βαθμούς. Μία νίκη στη Λαμία θεωρείται υποχρέωση, μία ισοπαλία ή ήττα είναι για τον μεγάλο πισωγύρισμα.

Ο Σέρβος τεχνικός και οι παίκτες του επίσης δεν χρειάζεται να δίνουν σημασία αν θα βρεθούν ή όχι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, αν δίνει εισιτήρια η Λαμία ή αν απαγορεύει η αστυνομία. Και είμαι σίγουρος ότι δεν ασχολούνται μ’ αυτά. Τώρα αν θα νικήσει, πολλά θα παίξουν ρόλο. Σίγουρα, βέβαια, όλα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Αυτός θα ορίσει την τύχη του ματς.

Μια που αναφερόμαστε στη διαιτησία και το πώς αντιδρά ο καθένας, θα φέρουμε παράδειγμα την αποτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ή δεν είναι αποτυχία; Γιατί μ’ αυτά που γράφτηκαν μετά το ματς με την Καραμπάχ, θα νόμιζε κανείς ότι έχει βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League ή νίκησε κάποιο μεγαθήριο.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να περάσει τη Μπιλμπάο και υπήρχε γκρίνια. Κι ας ήταν ισπανική ομάδα. Γύρισε στην Ευρώπη έπειτα από χρόνια, αποκλείστηκε από τη Σλάβια, μία ομάδα με καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη όταν εκείνος απουσίαζε και υπήρχε και πάλι δυσαρέσκεια. Όχι απ’ όλους, αλλά από σημαντική μερίδα. Δείτε πως αντιμετωπίστηκε ο Παναθηναϊκός και πως ο Ολυμπιακός.

Αλλά είναι γνωστό ότι η μιζέρια στον Παναθηναϊκό πουλούσε. Σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα θέματα. Όπως στο γηπεδικό. Αλλού πουλάει το χάιδεμα των αυτιών. Αν ο Παναθηναϊκός σε όμιλο όπως αυτόν του Ολυμπιακού έμενε εκτός με ένα γκολ μόνο υπέρ, τώρα η γκρίνια θα είχε τρυπήσει το ταβάνι. Φυσικά οι αντίπαλοι δεν είναι καφενεία. Μακριά από μας αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Είναι αστείο να τους χρησιμοποιούν οπαδοί ομάδων που η χώρα τους είναι στην 20ή θέση. Δεν είμαστε εμείς πάντα οι καλοί και οι άλλοι οι άσχετοι. Η Φράιμπουργκ είναι εξαιρετική ομάδα, ενώ και η Καραμπάχ έχει χρήμα και σταδιακά ανεβαίνει στην Ευρώπη. Η Ναντ, όπως κι αν είναι, έχει τον τίτλο της Κυπελλούχου Γαλλίας.

Αλλά αν έφερνε ο Παναθηναϊκός 0-0 με την Καραμπάχ κι ενώ έχουν προηγηθεί τριάρες και τεσσάρες εντός, νομίζω κανείς δεν θα τολμούσε όχι να γράψει, αλλά να ψελλίσει ότι «ο Παναθηναϊκός νίκησε, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Έτοιμος ο Κουρμπέλης για Λαμία, εκτός Σπόραρ και Κώτσιρας

Παναθηναϊκός: Έτοιμος ο Κουρμπέλης για Λαμία, εκτός Σπόραρ και Κώτσιρας

Παναθηναϊκός: Άμεσα εξελίξεις με Αϊτόρ – Κοντά στο εκατομμύριο η πρόταση

Παναθηναϊκός: Άμεσα εξελίξεις με Αϊτόρ – Κοντά στο εκατομμύριο η πρόταση

Παναθηναϊκός: Χαφ φουλ της δημιουργίας στη Λαμία!

Παναθηναϊκός: Χαφ φουλ της δημιουργίας στη Λαμία!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved