Ο Κορμπεράν είχε άλλοθι αλλά απέτυχε στη βασική αποστολή
Intime

Ο Κορμπεράν είχε άλλοθι αλλά απέτυχε στη βασική αποστολή

Ελάχιστα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Κάρλος Κορμπεράν, αφού ο Ισπανός απέτυχε στη βασική αποστολή που είχε. Την επιστροφή στις νίκες.

Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη δύο απολύσεις προπονητών, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει «βγει» ο Σεπτέμβριος. Η βαριά ήττα από την Μακάμπι Χάιφα (4-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκάλεσε την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς και ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, με μία σαφή εντολή. Την επιστροφή της ομάδας στις νίκες, αλλά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός κόουτς έχει πολλά άλλοθι κατά την θητεία του στον Πειραιά. Αρχικά, ουδέποτε είχε τον χρόνο να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του μέσα από τις προπονήσεις, μια και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν συνεχόμενες. Κατά δεύτερον, το ρόστερ του Ολυμπιακού άλλαξε πολλές φορές τον ενάμιση μήνα που βρέθηκε στην άκρη του πάγκου. Άρα, πολλές φορές αναγκάστηκε να εισάγει παίκτες στην «εξίσωση» για τα επίσημα ματς σε προκριματικά και Super League.

Ακόμα, ο Κάρλος Κορμπεράν ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στους ομίλους του Europa League, αλλά πανηγύρισε δύο προκρίσεις στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που χρειάστηκε και έντονη δόση τύχης. Και κάπου εκεί σταματούν τα θετικά στοιχεία της παρουσίας του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού.

Το σημαντικότερο σφάλμα του νεαρού προπονητή ήταν πως απέτυχε στην βασική αποστολή που είχε αναλάβει. Ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα είχε ανάγκη από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Και όταν μιλάμε για μία ομάδα όπως οι «ερυθρόλευκοι», τα θετικά αποτελέσματα είναι μόνο η νίκη. Από αυτή τρέφεται ο σύλλογος και αυτή αναζητά σε κάθε παιχνίδι που δίνει. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει βρει στον «δρόμο» του κάποιο μεγαθήριο.

Ο Κάρλος Κορμπεράν, σ’ αυτόν τον ενάμιση μήνα που ήταν στην άκρη του πάγκου των Πειραιωτών πρόλαβε να δώσει 11 παιχνίδια. Από αυτά, μόλις δύο ήταν νικηφόρα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό, δύο νίκες που ήταν στο… όριο, ενώ έφερε τέσσερις ισοπαλίες στα προκριματικά με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Απόλλωνα Λεμεσού, δεν μπόρεσε να κερδίσει τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο, τα οποία θα μπορούσε να είχε χάσει και ηττήθηκε στα δύο παιχνίδια του Europa League με Ναντ και Φράιμπουργκ, όπως και στο «κύκνειο άσμα» με τον Άρη.

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για τον Ολυμπιακό, πριν μερικά χρόνια, όταν ο Πάουλο Μπέντο ανέλαβε την ομάδα, σε ανάλογη κατάσταση, μπόρεσε να σημειώσει μερικές μεγάλες νίκες, όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (3-0), προκρίθηκε σε βάρος της Αρούκα, με ρόστερ χαμηλότερου επιπέδου από το σημερινό, αλλά και το μεγάλο «διπλό» απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία.

Αντίθετα, ο Κάρλος Κορμπεράν έδειξε περισσότερο μπερδεμένος απ’ ότι περίμενε κάποιος. Ο Ισπανός «κατάφερε» να χρησιμοποιήσει 35 παίκτες στα 11 ματς που έδωσε στον Ολυμπιακό, άλλαζε μονίμως σχεδιασμό και πρόσωπα και έμεινε μακριά από το 4-3-3, ένα σύστημα με το οποίο είχαν δουλέψει σε μεγάλο βαθμό οι Πειραιώτες από την θητεία του Πέδρο Μαρτίνς. Παράλληλα, ο νεαρός κόουτς δεν μπόρεσε να συμμαζέψει τα αποδυτήρια και την ομάδα. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται και στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, με εξαίρεση το πρώτο μισάωρο στο «Κλ. Βικελίδης».

Εν κατακλείδι, ο Κάρλος Κορμπεράν μπορεί να είχε μερικά σημαντικά άλλοθι, όμως, η απομάκρυνσή του ήταν επιβεβλημένη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται πως είχε παρθεί εδώ και μερικές μέρες, απλά οι εξελίξεις επισπεύστηκαν μετά το νέο άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στον Άρη. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να μετράει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

ΥΓ: Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Πειραιώτες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιον προπονητή. Μπορεί να ακούγονται πολλά ονόματα, να παρουσιάζονται πολλές λίστες με ελεύθερους τεχνικούς για… όλα τα γούστα, όμως, η διοίκηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Τσεκάρει και Πάουλο Σόουζα

Ολυμπιακός: Τσεκάρει και Πάουλο Σόουζα

Ολυμπιακός: Ο περίεργος Βατσλίκ και οι ατάκες για Μαρσέλο, Χάμες - «Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο»

Ολυμπιακός: Ο περίεργος Βατσλίκ και οι ατάκες για Μαρσέλο, Χάμες - «Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο»

«Μακάρι να μην πάει καλά ο Ολυμπιακός»

«Μακάρι να μην πάει καλά ο Ολυμπιακός»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved