Βασικός του αντίπαλος οι ελλείψεις και μετά η ΑΕΚ

Βασικός του αντίπαλος οι ελλείψεις και μετά η ΑΕΚ

Ως ομάδα ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος απ’ την αντίπαλό του, αλλά έχει να «νικήσει» πρώτα απ’ όλα τις δικές του ελλείψεις λόγω τραυματισμών, ανετοιμότητας και μεταγραφικής καθυστέρησης.

Το ματς με την ΑΕΚ έφτασε ουσιαστικά. Για να το θέσουμε καλύτερα, θα γίνει όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η κωμωδία με τον Σιδηρόπουλο και μια απόφαση που απλά αποτέλεσε στοιχείο πόλωσης για την αναμέτρηση, ευτυχώς δεν έφερε την αναβολή της αναμέτρησης. Παρότι αυτή η αναβολή θα ευνοούσε και τους δύο ουσιαστικά.

Απ’ τη μία τον Παναθηναϊκό επειδή θα είχε έτοιμους τους παίκτες που πιθανότατα δε θα έχει στο 100% την Κυριακή, απ’ την άλλη η ΑΕΚ που έχει νέα πρόσωπα και κυρίως είναι σε διαδικασία «χτισίματος», οπότε ειδικά αυτό τον καιρό κάθε μέρα λειτουργεί υπέρ της. Διότι η Ένωση ακόμη κι αν αποτύχει η προσπάθειά της, τους επόμενους μήνες θα είναι καλύτερη αγωνιστικά. Είτε 1%, είτε 10%, είτε 50%, αλλά θα είναι καλύτερη.

Ποδοσφαιρικά αυτή τη στιγμή, χωρίς ίχνος έπαρσης ή οπαδισμού, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει αρχές. Έχει την «ταυτότητά» του, είναι ένα ομοιογενές σύνολο. Διαθέτει δυναμική και συσπείρωση με τον κόσμο του. Έχει τον ίδιο προπονητή, οπότε τα βασικά γίνονται αυτόματα. Άρα αυτόματα υπάρχει πλεονέκτημα.

Το πλεονέκτημα δε σημαίνει πως είναι ξεκάθαρο φαβορί, ή πως έχει τη νίκη στο… τσεπάκι. Σε τέτοια ματς, έχουν μικρότερη σημασία οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αν τις ενώσεις βγάζεις τελικό συμπέρασμα για τις ομάδες. Αν λοιπόν υπήρχαν μόνο αυτά, τότε ναι ο Παναθηναϊκός θα είχε έστω κι ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Αλλά το βασικό που πρέπει να κατανοήσει ο Παναθηναϊκός, είναι πως η κύρια αντίπαλός του δεν είναι η ΑΕΚ. Πρωτίστως έχει να αντιμετωπίσει τα δεδομένα του ίδιου του εαυτού του. Γιατί έτσι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, πριν απ’ το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν στο Πρωτάθλημα για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρουμε αν θα έχει στη ενδεκάδα και σε τι επίπεδο ετοιμότητας, τους βασικούς του στόπερ. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη της αφαιρέσεις το βασικό δίδυμο στόπερ, αυτόματα την προβληματίζεις στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ειδικά οι «πράσινοι» πρέπει να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση, σε αγώνα που η αντίπαλος έχει δείξει πως της αρέσει να πιέζει ψηλά. Αν το επιλέξει και στη Λεωφόρο, είναι προφανές πως η παρουσία Σένκεφελντ-Μάγκνουσον, ή έστω το επίπεδο ετοιμότητάς τους, θα αποτελούσε κομβικής σημασίας στοιχείο για το ματς. Λόγω των δημιουργικών ικανοτήτων που έχουν οι δυο τους. Στο συγκεκριμένο τομέα, μακράν το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε και τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός είναι η βασική αιχμή της δημιουργίας των «πράσινων», ειδικά τώρα που δεν έχει μπει ακόμη ο Μπερνάρ. Οπότε η απουσία του αποδυναμώνει κι άλλο το «τριφύλλι» σε έναν τομέα που έχει ανάγκες ακόμη.

Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε το τι θα σήμαινε για τον Παναθηναϊκό να παίξει το ντέρμπι έχοντας τον Μπερνάρ έτοιμο και με 2-3 ματς στα πόδια του. Η ΑΕΚ έρχεται νωρίς όμως, οπότε ο Βραζιλιάνος αν και όσο αγωνιστεί θα κάνει το ντεμπούτο του. Δημιουργικά παίκτης που αλλάζει ισορροπίες, οπότε περιττές οι επεξηγήσεις.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί και η ανετοιμότητα παικτών που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Μην ξεχνάμε πως κατάφεραν οι «πράσινοι» (περί κατορθώματος πρόκειται) να έχουν μόλις 3 διαθέσιμα κεντρικά χαφ και τον δημιουργό τους ανέτοιμο. Λόγω καθυστέρησης μεταγραφών. Με το ημερολόγιο να βαδίζει προς το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Προφανώς και η διαχείριση της «φρεσκάδας» των χαφ, παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει φανεί πως διατηρεί μια αγωνιστική δυναμική για περίπου μία ώρα. Από εκεί και πέρα, οι δυνάμεις υποχωρούν και διαχειρίζεται αποτελέσματα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να σκοράρει πρώτο το «τριφύλλι» και να το κάνει και σχετικά γρήγορα.

Όσο περνούν τα λεπτά και δεν υπάρχει σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού, οι πιθανότητες για ισοπαλία ή και νίκη ΑΕΚ, θα αυξάνονται. Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να αναπληρώσουν ενέργεια στα χαφ γιατί δεν υπάρχει κανείς πέρα απ’ τους τρεις που θα είναι βασικοί. Μόνο αλχημείες τύπου Σάντσες, που φυσικά δεν μπορούν να αποτελέσουν λογική εξήγηση της καθυστέρησης των κινήσεων.

Οι «πράσινοι» έχουν τεράστια ανάγκη από δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αλλά και να τους πάρουν τις μέρες που απομένουν, η ΑΕΚ είναι διαφορετικό κεφάλαιο. Οπότε πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει τη δική του έλλειψη λύσεων και να διαχειριστεί έξυπνα τις δυνάμεις του.

Σε όσα αναφέραμε, δεν υπάρχει κάπου ο τρόπος αντιμετώπισης της ΑΕΚ. Όχι επειδή θέλουμε να μειώσουμε την Ένωση. Απλά τη δεδομένη στιγμή, βασικότερα ζητήματα που χρειάζονται λύσεις, είναι αυτά που έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικά ο Παναθηναϊκός. Σε περίπτωση που τα κουμαντάρει, τότε θα είναι δύσκολο να τον σταματήσει η αντίπαλός του.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved