Στον Παναθηναϊκό όλοι πρέπει να είναι παίκτες πρώτης γραμμής
intime.gr

Στον Παναθηναϊκό όλοι πρέπει να είναι παίκτες πρώτης γραμμής

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρνει παίκτες στον Παναθηναϊκό για να πάρει πράγματα κι όχι για το θεαθήναι.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του φιλικό με τη Γουότφορντ και σε γενικές γραμμές αυτό που εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι ότι αποτελεί ομάδα του προπονητή της.

Συμπαγής, σοβαρός, πειθαρχημένος τακτικά. Όπως σοβαρός εντός γηπέδου ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για όσους τον πρόλαβα. Το φιλικό με την αγγλική ομάδα δεν είναι για περισσότερα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά δημοσιογράφους και φυσικά οπαδούς. Αυτός ο Παναθηναϊκός που παρουσιάστηκε, δεν έχει καμία σχέση σε πρόσωπα μ’ αυτόν που θα δούμε στη νέα σεζόν.

Θα μπει στην άμυνα ο Μάγκνουσον, θα υπάρχει φορ, θα υπάρχουν δύο ακόμα χαφ και εξτρέμ. Είναι άγνωστο αν παιδιά όπως οι Σαρδέλης, Ηλιάδης, για παράδειγμα, θα μείνουν την πρώτη ομάδα. Σίγουρα δεν θα είναι παίκτης πρώτης γραμμής. Ευχή όλων να γίνουν και μάλιστα το συντομότερο.

Έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός ελληνικό αίμα, δικό του αίμα. Προς το παρόν στηρίζεται αλλού. Έφερε Λοντίγκιν, Γκάνεα, Τσέριν και τώρα τον Μάγκνουσον. Με τον τελευταίο επειδή έχει παίξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έκανε μικρός το άλμα, έστω και στην Ακαδημία της Γιουβέντους, όλοι είναι ενθουσιασμένοι.

Με τον διεθνή Σλοβένο χαφ, επειδή ήταν στη Ριέκα (παλιότερα στη Ντομζάλε) κι αποκτήθηκε από τη Νυρεμβέργη, δεν επικράτησε ο ίδιος ενθουσιασμός. Ξαφνικά μετά το πρώτο φιλικό αποθέωση. Να σημειώσουμε ότι σε πέντε μέρες, στις 16 του μήνα, ο Τσέριν κλείνει τα 23 του χρόνια. Τα κλείνει, δεν μπαίνει.

Τι ειπώθηκε από δημοσιογράφους και οπαδούς; «Εντάξει, μία επένδυση για το μέλλον είναι». Στα 23 διεθνής, που παίζει, με τη Σλοβενία ειπώθηκε, γράφτηκε ότι είναι επένδυση. Η Σλοβενία δεν είναι Γαλλία, Ισπανία, αλλά ούτε και Σαν Μαρίνο. Στο προηγούμενο Nations League άφησε την Εθνική μας δεύτερη.

Με το «καλημέρα» υποτιμήθηκε. Με το «καλημέρα» επίσης αποθεώθηκε. Η γνωστή έλλειψη ισορροπίας στις κρίσεις όλων. Ο Τσέριν είναι ένας παίκτης που θα παλέψει να κερδίσει θέση βασικού είτε έρθουν ακόμα δύο χαφ είτε και τρεις. Θα παλέψει να αφήσει εκτός του Αλεξανδρόπουλο. Δεν αναφέρουμε Κουρμπέλη, Πέρεθ γιατί είναι πιο πολύ οκτάρι.

Η άφιξη του Τσέριν, παράλληλα, έχει δεδομένα ένα καλό. Θα δώσει κίνητρο στον Αλεξανδρόπουλο. Να βλέπει έναν παίκτη κοντά στην ηλικία του κι όχι έναν Βιγιαφάνιες, ή Μαουρίσιο, τον οποίο θα πρέπει να αφήσει πίσω του στην ιεραρχία. Η ύπαρξη έμπειρων παικτών είναι σημαντική. Εξελίσσεται ο νεαρός δίπλα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Όπως είναι σημαντικό να υπάρχουν νέοι που θα δώσουν φρεσκάδα, φιλοδοξία, τρεξίματα. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να ενισχυθεί ποιοτικά ο Παναθηναϊκός και είναι δουλειά του Γιοβάνοβιτς να αγχώνεται ποιος θα παίζει. Γι’ αυτό μεταξύ άλλων πληρώνεται. Μακάρι να μπει ο Παναθηναϊκός ομίλους και να είναι πιο εύκολο να μοιράζεται ο χρόνος κι όλοι να παίρνουν αγώνες.

Το ακόμα πιο σημαντικό, όμως, όπως αναφέραμε, είναι να έρχονται στην ομάδα ποιοτικοί παίκτες. Πρώτης γραμμής. Όχι τα «πρώτα» και τα «δεύτερα».  Σε όλες τις ομάδες στον κόσμο υπάρχουν οι πρωταγωνιστές και οι ρολίστες. Στο «τριφύλλι», ωστόσο, έφτανες στο σημείο να υπάρχουν οι βασικοί και ορισμένες φορές κοιτούσες στον πάγκο κι έβλεπες το απόλυτο «κενό».

Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι το να θεωρείται ένας παίκτης 23 ετών επένδυση, ρίχνει και τον πήχη των απαιτήσεων για τον ίδιο και μειώνει την ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τον έφερε για επένδυση. Ο έμπειρος Σέρβος τεχνικός θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Και δεν θα έφερνε παίκτη απλά για να γεμίζει το ρόστερ. Όπως έφερε τον Λοντίγκιν. Γιατί; Επειδή και να λείψει ο Μπρινιόλι, ξέρει ότι έχει έναν ισάξιο. Για άλλους ο Ελληνορώσος γκολκίπερ είναι δεύτερος, για πολλούς μπορεί να είναι και πρώτος.

Πίσω από τον Χουάνκαρ είναι ο Γκάνεα. Είναι κουρασμένος ο Ισπανός; Είναι ντεφορμέ; Δεν θα τρέμει ο Γιοβάνοβιτς ποιος θα παίξει. Θα παίξει ένας διεθνής Ρουμάνος. Με τα καλά του και τα θετικά του. Θα κοιτάς πλέον στον πάγκο και θα λες «πρέπει να βγει αυτός, εντάξει δεν τρέχει τίποτα, θα μπει εκείνος». Για να ανέβεις ποιότητα δεδομένα θες χρήματα. Συνήθως, όχι πάντα, ισχύει ο κανόνας «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Ο Παναθηναϊκός, πάντως, με τις τέσσερις κινήσεις έως τώρα δείχνει να γεμίζει το ρόστερ χωρίς τρελά χρήματα. Κι αυτό είναι θετικό.

Ασφαλώς οι χαφ, ο φορ και ο εξτρέμ θα κρίνουν πολλά. Όταν συμπληρωθεί το ρόστερ και μετά τα ευρωπαϊκά ματς θα μπορούν να ειπωθούν περισσότερα. Επειδή αναφέραμε τον εξτρέμ να ξεκαθαρίσουμε και πάλι τι εννοούμε με την αναφορά στον Τσέριν. Ο Παναθηναϊκός έχει Παλάσιος, Αϊτόρ. Δύο ποιοτικούς ακραίους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από πίσω πρέπει να υπάρχουν «Μπεκ»; Όχι. Αν μπορούν οι «πράσινοι» να βρουν ισάξιους ή και καλύτερους θα είναι το ιδανικό. Όλοι σε μία ομάδα πρωταθλητισμού με βλέψεις να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Τόσο απλά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Αλαφούζου στην προεδρία της ΠΑΕ

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Αλαφούζου στην προεδρία της ΠΑΕ

Παναθηναϊκός: Πλήγμα με Σάντσες - Χάνει την προετοιμασία

Παναθηναϊκός: Πλήγμα με Σάντσες - Χάνει την προετοιμασία

Παναθηναϊκός: Οι νέοι παίκτες του «τριφυλλιού» σε δράση - Τα νεότερα για Σάντσες (vids+pics)

Παναθηναϊκός: Οι νέοι παίκτες του «τριφυλλιού» σε δράση - Τα νεότερα για Σάντσες (vids+pics)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Premier League: Η Τσέλσι αποφάσισε να «χωρίσει» με τον Ποτσετίνο
Premier League: Η Τσέλσι αποφάσισε να «χωρίσει» με τον Ποτσετίνο
Αποχωρεί από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
Αποχωρεί από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
«Τέλος» στην καριέρα του βάζει ο Στέφανος Αθανασιάδης
«Τέλος» στην καριέρα του βάζει ο Στέφανος Αθανασιάδης
Euroleague Final Four 2024: «Θέλω ελληνικό τελικό, ηγέτης ο Σλούκας» - Όσα δήλωσε ο Αταμάν
Euroleague Final Four 2024: «Θέλω ελληνικό τελικό, ηγέτης ο Σλούκας» - Όσα δήλωσε ο Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved