Το φινάλε που ονειρευόταν!
In Time

Το φινάλε που ονειρευόταν!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό που κατέκτησε το νταμπλ

Ο τίτλος του πρωταθλητή και το νταμπλ μετά από 25 χρόνια αποτελούν το ιδανικό επιστέγασμα της φετινής χρονιάς, για τον Ολυμπιακό στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Γιατί, μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» να ηττήθηκαν, όμως, αντέδρασαν και στο τέλος έφτασαν στους δυο εγχώριους τίτλους.

Ο Ιρλανδός Νομπελίστας συγγραφέας Τζωρτζ Μπέρναρντ Σο έλεγε πως «οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους».

Κι αυτό έκαναν στον Ολυμπιακό, μετά την εντός έδρας ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο τους. Δούλεψαν σκληρά, βρήκαν με τον χρόνο την καλή χημεία και μπόρεσαν με άξονες αμυντικά τους Τόμας Ουόκαπ, Μουσταφά Φαλ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Παπανικολάου να γίνουν σκληροί, βάζοντας τις βάσεις για το νταμπλ.

Στην επίθεση ο Κώστας Σλούκας, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ήταν εκείνοι που έδιναν τον τόνο και «καθάρισαν την μπουγάδα» για τον Ολυμπιακό όποτε χρειάστηκε.

Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα περιφερειακά σουτ ήταν για άλλη μια φορά εκείνα που έκαναν τη διαφορά και έδωσαν τον τίτλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ειδικά στον τρίτο τελικό περίμενε να τα κάνουν όλα κυρίως ο Νεμάνια Νέντοβιτς και σε δεύτερο χρόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ολυμπιακός είχε τους Σλούκα και Βεζένκοφ να σημειώνουν μεγάλα σουτ από τα 6.75 και ενίοτε τους Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποίησαν τα κενά διαστήματα του αντιπάλου τους και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Σημείο «κλειδί» για το παιχνίδι το εύθραυστο 32-35 (12.30’’) που μετατράπηκε σε 55-38 (στο 19.30’’) με τους «πράσινους» να μετρούν μόλις 1/7 σουτ εντός παιδιάς και 6 λάθη!

Όσο κι αν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Βόβορας με τους συνεργάτες του να αλλάξουν τα πράγματα δεν τα κατάφεραν, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ψυχολογία, συνέχισαν να πιέζουν πολύ στη μπάλα και με τους Σλούκα-Βεζένκοφ δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους.

Κλείνοντας τη φετινή σεζόν, ολοκληρώνεται και ένας κύκλος 20 χρόνων του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό! Ο «κάπτεν» των «ερυθρολεύκων» που απολαμβάνει της αποδοχής όλου του μπασκετικού κόσμου, σήκωσε το τρόπαιο και με αυτό τον τρόπο αποχαιρέτησε τη νιότη του!

Είναι χωρίς αμφιβολία ο τελευταίος μιας σπουδαίας γενιάς αθλητών που άφησαν το στίγμα τους και συνέβαλλαν στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ.

«Του χρόνου θα βλέπουμε την ομάδα μας την αγαπημένη μαζί, όπως πριν 20 χρόνια. Σας ευχαριστώ» η αποφώνηση ενός σπουδαίου αθλητή με ήθος που έζησε μεγάλες στιγμές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και είχε το αντίο που ονειρεύονταν...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved