Οι «λογιστές» του Παναθηναϊκού και ο επόμενος Χουάνκαρ

Οι «λογιστές» του Παναθηναϊκού και ο επόμενος Χουάνκαρ

Οι απαιτήσεις του Χουάνκαρ ξεκίνησαν μία συζήτηση που έχει γίνει πολλές φορές στον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο πάντα είναι η ποιότητα στη σωστή τιμή.

Ο Χουάνκαρ δεν έχει ανανεώσει ακόμα με τον Παναθηναϊκό κι από τη στιγμή που μπήκε Ιούνιος και δεν υπάρχουν υπογραφές, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η παραμονή του είναι στον αέρα.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ εξαρχής ήταν γνωστό ότι θέλει να εξασφαλιστεί. Αν ζητούσε όσα εισπράττει και τώρα, δηλαδή 280.000 ευρώ ετησίως, ή αύξηση κοντά στις 350.000-400.000 ευρώ, θα είχε υπογράψει από τον περασμένο Γενάρη. Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές χαριτολογώντας «τα βρήκαν σε όλα εκτός από το οικονομικό». Οι απαιτήσεις του κυμαίνονταν μίνιμουμ στις 500.000 ευρώ.

Αυτό είναι το ποσό που ενδεχομένως πέφτει ο ίδιος. Το θέμα είναι αν ανεβαίνει εκεί ο Παναθηναϊκός. Από την ΠΑΕ διέρρευσε, λοιπόν, ότι ο Χουάνκαρ θέλει 600.000 ευρώ ετησίως, 1,2 εκατ. ευρώ για δύο επιπλέον χρόνια συνεργασίας. Διέρρευσε για να καταδειχθεί η δυσκολία στη συμφωνία, να επισημανθούν οι υψηλές, είναι αλήθεια απαιτήσεις και να μετρηθούν οι αντιδράσεις.

Χρόνια τώρα το ίδιο έργο στον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί μετατράπηκαν άμεσα σε λογιστές. «Είναι πολλά», «στην ηλικία του τόσα λεφτά, ας πάει το καλό», «είναι νορμάλ, αν θες ν’ ανέβεις επίπεδο τόσο θα πληρώσεις», «φοβερός, τα αξίζει», «δηλαδή στον χαφ και στον φορ πόσα θα δώσουν αν πάει το μπακ 600.000 ευρώ», «χάνονται οι ισορροπίες στα αποδυτήρια»,. «έπρεπε να τον ανανεώσουν το περασμένο καλοκαίρι και να μην τρέχουν». Ορισμένα από τα σχόλια και ουσιαστικά το νόημα όσων έγραφαν.

Καταρχάς, το τελευταίο μου έκανε τρομερή εντύπωση. Πέρσι το καλοκαίρι αν ρωτούσες έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Καρλίτος θα έλεγε ότι δεν θέλουν να τους βλέπουν μπροστά τους, όσο για την επιστροφή του Βιγιαφάνιες, την θεωρούσαν σκέτη αποτυχία. Κι αυτός ζητάει αρκετά για ν’ ανανεώσει, σχεδόν τα ίδια (650.000-700.000 ευρώ έπαιρνε), οι «πράσινοι» δεν τα δίνουν κ έχει ανοίξει ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου.

 Μέσα σε λίγη ώρα, λοιπόν, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» μετατράπηκαν σε λογιστές της ΠΑΕ.  Ο Χουάνκαρ έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο τα 32 του χρόνια κι αν μείνει κι εξαντλήσει το διετές (αυτό το διάστημα κυρίως αφορούν οι διαπραγματεύσεις) ή τριετές (για να πέσει το ετήσιο κασέ), τότε θα φύγει από την ομάδα 34 ή 35 ετών.

Πάμε τα βασικά. Δικαίωμα του Παναθηναϊκού να προστατεύσει το ταμείο του και να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος, δικαίωμα και του Χουάνκαρ να ζητάει όσα θέλει. Αξιολογεί τόσο τον εαυτό του. Αν τα βρει από τον Παναθηναϊκό ή αλλού, καλώς. Δεν χάνεται πάντως μία ομάδα αν φύγει ένας παίκτης. Και χωρίς Μέσι ή Μπαρτσελόνα θα ξαναπάρει πρωτάθλημα και Champions League. Και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ μία χαρά το σήκωσε.

Να πω τη δική μου λογιστική σκέψη; Αφού τονίσω, κατά τη γνώμη μου, ότι ήταν ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος και κλειδί και στον τελικό, διότι απ' αυτόν ξεκινάει και το γκολ με το πέναλτι. Αυτά τα χρήματα στα τοπ πέντε πρωταθλήματα δεν τα βρίσκει. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά καμία ομάδα της δεύτερης και τρίτης ταχύτητάς τους, που θα ήθελε τον Χουάνκαρ, δεν θα έδινε 600.000 ευρώ σε 32χρονο που έπαιζε Ελλάδα.

Μόνο σε καμία τουρκική (και αν πλέον) και φυσικά στην αραβική χερσόνησο βρίσκει αυτά τα λεφτά. Εκτός κι αν του τα δώσει άλλη ελληνική για αγωνιστικούς και διάφορους ακόμα λόγους. Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από άλλον ελληνικό σύλλογο.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στον πάτο του βαρελιού, αφού πήρε τον πρώτο τίτλο, επί εποχής Αλαφούζου, το 2014. Την επόμενη χρονιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα, μετά η κατάσταση ξέφυγε. Φυσικά και δεν πρέπει να γίνει το ίδιο, να μην σπαταληθούν χρήματα και να μην πληρωθούν υπεραξίες.

Αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τον οπαδό του Παναθηναϊκού είναι απλό. Πρώτον, να μην χρωστάει η ΠΑΕ, ώστε να μπορεί να ξοδεύει μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη της και να ανεβαίνει η ποιότητα. Η τελευταία είναι και η λέξη κλειδί. Ας υποθέσουμε ότι θα φύγει ο Χουάνκαρ. Το ερωτηματικό είναι ο επόμενος. Αν μπορεί η ΠΑΕ να βρει ποιον νέο, ισάξιο ή καλύτερο, που να παίρνει λιγότερα και να έχει και μεταπωλητική αξία, θα διαμαρτυρηθεί κάποιος γιατί έφυγε ο Χουάνκαρ;

Εκεί θα δείξει η ΠΑΕ πόσο επιστρέφει πλήρως στη φημισμένη πλέον κανονικότητα. Όταν επιβάλλει τους δικούς της κανόνες σε περιπτώσεις Χουάνκαρ και φυσικά όταν διεκδικεί και κατακτά πρωταθλήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να λυγίζει μπροστά σε κανέναν παίκτη και μπροστά στις απαιτήσεις κανενός οπαδού, δημοσιογράφου, αλλά κυρίως λογιστή.

ΥΓ.: Αν δοθούν 600.000 ετησίως στον Χουάνκαρ, ο εξτρέμ Αϊτόρ, αν συνεχίσει να έχει αριθμούς τη νέα σεζόν και δεν γίνει κάτι εντός καλοκαιριού, να ζητάει σε λίγους μήνες κι ενώ ακόμα θα είναι 26, μίνιμουμ 1 εκατ. ευρώ. Ο 31χρονος τώρα Βέλεθ, που στάζει μέλι για τον σύλλογο, τα ίδια με τον συμπατριώτη του μπακ. Έχει υποθέσεις ο ΠΑΟ μπροστά του. Αλλά έτσι είναι. Θες να πάρεις τίτλους, τους πληρώνεις. Όχι με δεκάδες εκατομμύρια φυσικά. Αρκούν και λιγότερα, με την προϋπόθεση ότι θα βρεις ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Αν ψάξεις βρίσκεις. Τον Χουάνκαρ δηλαδή τον ήξεραν πολλοί πριν τον φέρει ο Ρόκα;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Παραμένει η απόσταση με Χουάνκαρ - Ζήτησε 1,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Παναθηναϊκός: Παραμένει η απόσταση με Χουάνκαρ - Ζήτησε 1,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Παναθηναϊκός: Το «Last Dance» του Βιγιαφάνιες και η υποψία αποχώρησης (photos)

Παναθηναϊκός: Το «Last Dance» του Βιγιαφάνιες και η υποψία αποχώρησης (photos)

Παναθηναϊκός: Το όνειρο της Ευρώπης και η μάχη Ιντεπεντιέντε-Μπόκα Τζούνιορς για Μπλάνκο

Παναθηναϊκός: Το όνειρο της Ευρώπης και η μάχη Ιντεπεντιέντε-Μπόκα Τζούνιορς για Μπλάνκο

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved