Μπαίνει ξανά σε τροχιά!

Μπαίνει ξανά σε τροχιά!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για το δεύτερο σερί «διπλό» του Ολυμπιακού, επί της Ούνικς στο Καζάν και τη σωστή αντίδραση του

Ο Ολυμπιακός μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την Basket League, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση.

Η γκρίνια και η εσωστρέφεια έκαναν την εμφάνιση τους στο λιμάνι, όπως επισήμανε και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας, στο αεροδρόμιο, λίγο πριν «πετάξει» για το Μιλάνο και το πρώτο «διπλό» με αντίπαλο την Αρμάνι.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν τρεις παίκτες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των «ερυθρολεύκων» στις φετινές τους δυνατότητες, μετά από εκείνο το βράδυ της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου.

Όμως, το μεγάλο «διπλό» στο Μιλάνο και κυρίως η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού, ήταν κάτι που ανακούφισε τον προπονητή της ομάδας. Γιατί, έδειξε ότι ξέρουν να διαχειριστούν την πίεση, την κρίσιμη στιγμή και να φτάσουν στον στόχο.

Το δεύτερο σερί «διπλό» στο Καζάν επί της Ούνικς, ήταν το σημάδι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει πλέον σε τροχιά, καθώς είχε... εκτροχιαστεί μέσα στο σπίτι του!

Οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά με την ρωσική ομάδα, σ’ ένα παιχνίδι που κινήθηκε στην «κόψη του ξυραφιού» έδειξαν πολύ καλά αντανακλαστικά και παροιμιώδη ψυχραιμία, χωρίς να φοβηθούν.

Είχαν το «καθαρό μυαλό», απόδειξη η επίθεση των 2.1’’ στην κανονική διάρκεια, όπου ο Μουσταφά Φαλ «εκτελεί» σε μια πολύ καλή επιθετική κίνηση της ελληνικής ομάδας, η οποία εφάρμοσε με ακρίβεια το plays του προπονητή. Μπορεί να έχασε στην κανονική διάρκεια το σουτ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όμως, στην παράταση με εξαιρετική άμυνα, πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ και στοχευμένο παιχνίδι, έναντι του ατομικού τρόπου ανάπτυξης της Ούνικς, η οποία πήγαινε με ατομικές ενέργειες να σκοράρει, μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Ασφαλώς και υπάρχει δρόμος ακόμη μέχρι τα play offs της Euroleague και πολλά μπορούν να αλλάξουν στην πορεία, όμως, η αντίδραση που έδειξε ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλό φέτος στην Ευρώπη.

• Κι επειδή όλα είναι θέμα δουλειάς, η επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι πολύ μεγάλη. Από συμπληρωματικό παίκτη στο ρόστερ του καλοκαιριού που σχεδίασε ο Μπαρτζώκας, έχει γίνει απαραίτητος και παίκτης-κλειδί, τις κρίσιμες στιγμές.

Όχι μόνο για την αμυντική του προσήλωση και ικανότητα, αλλά και για τον τσαμπουκά στην επίθεση, όπου σκοράρει και όταν η μπάλα «καίει» όπως στο τελευταίο λεπτό της παράτασης που παρά την πίεση του Χεζόνια έφτασε σ’ ένα πολύ μεγάλο καλάθι (79-83).

Ο Έλληνας γκαρντ παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση και δικαίως αυξάνει τον χρόνο παραμονής του στο παρκέ. Κάθε δευτερόλεπτο το κερδίζει με την αξία του και τίποτε δεν του χαρίζεται...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved