Επόμενη στάση: Σπιναλόγκα!

Επόμενη στάση: Σπιναλόγκα!

Παρακολουθώ όσο πιο προσεκτικά μπορώ τα… μέτρα της Κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, τα «προνόμια» ακόμη και το 150άρι που έταξαν στους νέους για να εμβολιαστούν.

Οι αντιδράσεις, ειδικά, για το τελευταίο αποδεικνύουν πολλά, αν όχι όλα. Το κυριότερο; Ότι δεν μπορείς να εκπαιδεύεις το «αύριο» της χώρας στη λογική του λαδώματος… Γιατί θα το βρεις μπροστά σου. Πάμε τώρα παρακάτω. Για μια ακόμη φορά σε αυτή την ιστορία με τον Covid, ο αθλητισμός γίνεται όχι απλά πειραματόζωο αλλά ο μεγάλος αδικημένος των μέτρων. Και οι ομάδες και οι φίλαθλοι. Με συνέπεια και συνέχεια η Κυβέρνηση τιμωρεί τον αθλητισμό από όλες τις απόψεις και σε λογικές… Σπιναλόγκας.

Θεωρητικά από τις 15 Ιουλίου πρόσβαση σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα έχουν μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι! Αφήνω κατά μέρος ότι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είχε φροντίσει με… επίσημη ανακοίνωση να ενημερώσει τους φιλάθλους του για τα μέτρα, πριν ανακοινωθούν τα μέτρα.

Πάμε παρακάτω: Την ώρα που η UEFA στο Euro, δεν απαγορεύει σε ΚΑΝΕΝΑ να μπει στο γήπεδο, αναγνωρίζοντας πρώτη ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, στο Ελλάντα αποφασίζουμε και διατάζουμε: όχι εμβόλιο, όχι γήπεδο! Δημοκρατικό. Δηλαδή σε μια διοργάνωση που γίνεται σε διάφορες χώρες με διαφορετικές συνθήκες και πρωτόκολλα, η UEFA βρήκε τρόπο (μάσκα, θερμομέτρηση, rapid test κλπ) για να μην αποκλείσει κανέναν από τους αγώνες, στην Ελλάδα αποφασίσαμε να αποκλείσουμε όποιον δεν εμβολιαστεί… Δείγμα αυταρχισμού (ένα ακόμη) ή ανικανότητας; Όπως και να το δεις είναι ντροπιαστικό.

Από κοντά (στην UEFA φυσικά και όχι στην… Ελλάδα) το ΝΒΑ που αυξομειώνει τη χωρητικότητα ανάλογα με το δείκτη θετικότητας αλλά και οι περισσότερες σοβαρές διοργανώσεις και χώρες.

Κι όλα αυτά έπειτα από ενάμιση χρόνο, όπου οι ομάδες και οι φίλαθλοι έχουν μπει… τιμωρία από το Κράτος, με χίλιους κι έναν τρόπους. Έπειτα από ενάμιση χρόνο όπου το να προσφέρεις αθλητισμό, είτε να απολαμβάνεις τον αθλητισμό, αντιμετωπίστηκε περίπου ως κατάρα και τώρα πάει να γίνει μοχλός πίεσης, αν όχι εργαλείο προπαγάνδας και κοινωνικού αποκλεισμού. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved