Ο Σπάνουλης δίχασε ακόμη και στο αντίο του

Ο Σπάνουλης δίχασε ακόμη και στο αντίο του

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον άσο του Ολυμπιακού που... έκανε και πάλι βήματα.

Ακόμη και οι αντίπαλοι ή οι φανατικοί «εχθροί» του Βασίλη Σπανούλη δεν μπορούν να μην παραδεχτούν ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Με το «αντίο» του στα παρκέ ο άσος του Ολυμπιακού βάζει τέλος σε μια ολόκληρη εποχή, μια γενιά που χάρισε τεράστιες επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ. Μια γενιά που γέννησε μπασκετικούς φιλάθλους. Πότε με τις επιτυχίες, πότε με τις κόντρες και πότε με τον μύθο που συντηρείται σχετικά με την αντιπαλότητα… μύθων! Και φυσικά με τα επιτεύγματα της Εθνικής.

Το αντίο του Βασίλη Σπανούλη χαιρετίστηκε από όλους με τεράστιο σεβασμό. Όπως πρέπει σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη. Συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες, αντίπαλοι έγραψαν ή είπαν κάτι για τον Σπανούλη. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε όλοι πως η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αποτελεί μνημείο σεβασμού στον αθλητή, αντίπαλο και τέως «πράσινο» Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν υποχρεωμένος να το πράξει.
Το έκανε όμως γιατί αν δεν τιμάς το παρελθόν σου δεν έχεις μέλλον. Κι αυτό οι πράσινοι το έχουν αποδείξει πολλάκις.

Ο Σπανούλης πάλι ακόμη και στο αντίο του, δίχασε. Δεν βρήκε μισή κουβέντα για το μεγαλύτερο (βάσει τίτλων κι όχι μόνο) κεφάλαιο της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ καριέρας. Δεν βρήκε μισή κουβέντα για τον Παναθηναϊκό. Κι επειδή μου φαίνεται αδύνατον στην ανακοίνωση της αποχώρησης σου από τα παρκέ να έχεις… ξεχάσει ή να παρέλειψες κάτι, θεωρώ ότι ήταν μια συνειδητή απόφαση που αφενός μεν αδικεί περίτρανα τον εαυτό του και την πορεία του, αφετέρου δε συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο του διχασμού που ξεκίνησε να γυρίζει όταν μεταπήδησε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.

Ακόμη και αν (όπως λένε) η θέση του προπονητή στο λιμάνι τον περιμένει, ουδείς θα κατηγορούσε τον Βασίλη Σπανούλη αν στον δικό του επίλογο στα παρκέ αναφερόταν στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Αν έλεγε μισή κουβέντα για εκείνους που του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει τίτλους, ακόμη και να επιστρέψει άρον-άρον από το ΝΒΑ όπου δυστυχούσε… Είπαμε όταν δεν τιμάς το παρελθόν σου δεν έχεις μέλλον. Και δυστυχώς ανεξάρτητα με το τι θα πετύχει ο Βασίλης Σπανούλης ως προπονητής, GM ή… πρόεδρος το γεγονός ότι δεν είπε μισή κουβέντα για ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής και της καριέρας του αδικεί τον ίδιο.

Γιατί διχάζει… Διχάζει όπως σε μία από τις σημαντικότερες φάσεις της καριέρας του… Όταν χάρισε έναν τίτλο στον Ολυμπιακό με ένα τρίποντο στο ΟΑΚΑ μετά από βήματα… Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε… βήματα και στο αντίο του. Δυστυχώς. Το τρίποντο σε αυτή την περίπτωση το έβαλε ο Παναθηναϊκός που τον τίμησε και απέδειξε ότι στην Ελλάδα του φανατισμού υπάρχει χώρος για πολιτισμό. Υπάρχει χώρος για σεβασμό… Καλή συνέχεια Βασίλη Σπανούλη! Ήσουν πολύ μεγάλος παίκτης… Ένας από τους μεγαλύτερους που είδαμε στα παρκέ. 

Αλλά δυστυχώς έχασε την ευκαιρία, με την ανακοίνωση του αντίο του στα γήπεδα να ενώσει έπειτα από πολλά χρόνια ξανά, τους Έλληνες φιλάθλους. Και αυτό είναι μεγάλο κρίμα, πρώτο απ' όλα για τον ίδιο.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved