«Βόμβες» και… φωτοβολίδες

«Βόμβες» και… φωτοβολίδες

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το κάζο του Παναθηναϊκού στην Γαλλία, την Βιλερμπάν που «πυροβολεί» αδιακρίτως και τους «πράσινους» που πρέπει να αποδείξουν αν είναι η ομάδα κόντρα στην Μπάγερν ή η ομάδα κόντρα στην Βιλερμπάν

 

Το απόλυτο Βατερλώ. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με κανέναν άλλο τρόπο η χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Λιόν. Οι «πράσινοι» απέναντι στην ομάδα της Γαλλίας έβγαλαν τον χειρότερό τους εαυτό, θυμίζοντας έντονα την ομάδα που παρουσιάστηκε στα γήπεδα της Ισπσνίας, την τελευταία «διαβολοβδομάδα», απέναντι σε Βαλένθια και Μπασκόνια.

Οι υποσχέσεις που έμειναν στο… συρτάρι

Με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπάγερν ο Παναθηναϊκός άφησε υποσχέσεις, όχι για συνεχείς νίκες αλλά για το ότι είναι μια ομάδα η οποία μπορεί να παλέψει κάθε παιχνίδι, σε κάθε γήπεδο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και μέσα σε ελάχιστες ημέρες έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Τα δείγματα γραφής της Βιλερμπάν

Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή τη φορά δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ούτε η απουσία (κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής) του Σέλβιν Μακ, αλλά ούτε και η «διαολεμένη» ευστοχία των Γάλλων πίσω από την γραμμή των 6,75. Σίγουρα το 17/27 (ποσοστό που αγγίζει το 71%) φαντάζει… εξωπραγματικό και αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση το 13/21 που είχαν οι παίκτες της Βιλερμπάν στην νίκη τους επί της Μπαρτσελόνα, θα γίνει κατανοητό ακόμα περισσότερο γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την χθεσινή εμφάνιση.
Η Βιλερμπάν είχε δώσει δείγματα γραφής της κατάστασής της. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το δικαίωμα να… πιαστεί στον ύπνο. Και όμως… πιάστηκε. Οι «πράσινοι» παρά το πολύ καλό αμυντικό τους ξεκίνημα (με συνεχή πίεση πάνω στην μπάλα και απανωτά κλεψίματα) έδειξαν από νωρίς πως επιθετικά βρισκόντουσαν σε πολύ κακό βράδυ. Και από την στιγμή που και η άμυνα… κατέβασε ρολά τότε συνέβη το… μοιραίο.

Τίτλοι τέλους σε χρόνο d.t.

Για ένα ακόμα βράδυ ο Παναθηναϊκός δεν προσπάθησε. Δεν πάλεψε. Είδε ότι χάνει το παιχνίδι και το παράτησε. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα σε χρόνο d.t. στην δεύτερη περίοδο και κάπου εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

Ώρα να αποδείξει τι είδους ομάδα είναι

Ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να αποδείξει άμεσα τι είδους ομάδα είναι. Είναι η ομάδα που είδαμε κόντρα στην Μπάγερν; Μια ομάδα που και 17 «βόμβες» να φάει από τα 6,75 θα «σκυλιάσει» στην άμυνα και δεν θα παρατήσει το παιχνίδι ούτε στιγμή, ή η ομάδα που είδαμε χθες στην Λιόν; Μια ομάδα που μόλις στραβώσει το παιχνίδι θα αφεθεί στην μοίρα της;

Ακούγεται σκληρό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν. Αύριο το βράδυ ακολουθεί ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Η ιταλική ομάδα μπορεί να είναι πολύ ποιοτικότερη σε σχέση με την Βιλερμπάν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει από πάνω του το «πρέπει». Και αύριο οι «πράσινοι» έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν ότι το χθεσινό ήταν μια… φωτοβολίδα (με την αρνητική έννοια της λέξης), μια κακή… παρένθεση και να δείξουν ότι ξέρουν να μάχονται. Μέχρι το άκουσμα της κόρνας.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved