Το μπάσκετ του Ζήση και ο... Αγραβάνης!

Το μπάσκετ του Ζήση και ο... Αγραβάνης!

Η ΑΕΚ είναι δίκαια Κυπελλούχος Ελλάδος. Ήταν πιο έτοιμη σε αυτή την… κλωτσοπατινάδα του Ηρακλείου, που έκρινε τον τίτλο.

Είχε λιγότερο άγχος από τον Προμηθέα, μεγαλύτερες προσωπικότητες στο παρκέ και με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, το άξιζε περισσότερο. Α… Είχε και Ζήση. Το… αντίθετο παράδειγμα του Αγραβάνη. Ο Ζήσης έχει πάρει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του. Θα μπορούσε να βγαίνει στα μικρόφωνα και να μην σταματάει να μιλάει. Να έχει άποψη για όλους τους παίκτες και τους προπονητές του μπάσκετ. Μην σου πω και του ποδοσφαίρου. Δικαιούται να έχει άποψη έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας. Τη φωνή του Ζήση την έχουμε ξεχάσει. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μιλήσει ποτέ απαξιωτικά για προπονητή, παίκτη, διαιτητή κοκ. Γενικά δεν μιλάει… Προτιμάει να μιλάει με τις πράξεις του.

Ο Αγραβάνης πάλι και 4-5 άλλοι μονίμως μιλάνε… Κάποιες φορές μάλιστα εσχάτως βρίζουν κιόλας. Στο Ηράκλειο έβρισε (βάσει του Φ.Α.) τον έναν από τους διαιτητές του ματς, τον οποίο (πάλι βάσει του Φ.Α.) τον έσπρωξε! Α… Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε άσεμνη χειρονομία στους φιλάθλους του Περιστερίου, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο αδερφός του! Α… Και πριν από μερικές εβδομάδες βγήκε και είπε ότι «ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ»!

Προφανώς και όλοι πάνω στα νεύρα τους μπορούν να κάνουν λάθη. Αλλά ο Αγραβάνης μάλλον είναι μόνιμα σε… νεύρα! Και αυτό είναι πρόβλημα. Όμως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη γενιά παικτών έχει μάθει να μιλάει παρά να αγωνίζεται… Αντί να παραδειγματίζονται από σπουδαίους παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης που «μίλαγαν» με πράξεις, οι… νέοι ήρωες του μπάσκετ διακρίνονται μόνο από λογοδιάρροια! Και από ψευτομαγκιές…

Ο Αγραβάνης ωστόσο δεν έχει μόνο αυτός την ευθύνη. Την έχουν κι άλλοι. Και συγκεκριμένα το περιβάλλον στο οποίο ανδρώθηκε μπασκετικά ή συνεχίζει να περπατάει την εμπειρία του. Κι εκεί ήταν άτυχος. Αφενός μεν γιατί στον Ολυμπιακό των… μόνιμα διαμαρτυρομένων έμαθε να μην σέβεται τους διαιτητές, αφετέρου δε γιατί όπως αποδείχτηκε και από το… ντου του Γιατρά στον Καρακατσούνη, στον Προμηθέα που συνεχίζει, η νοοτροπία τείνει να γίνει χειρότερη από τον Ολυμπιακό! Αν στην Πάτρα έχουν αποφασίσει πως αν θα χάνουν ένα κρίσιμο ματς, θα την πέφτουν στους διαιτητές πρώτα στο γήπεδο, μετά στα αποδυτήρια και εν συνεχεία στο αεροδρόμιο τότε αρμενίζουν στραβά… Και αν πριν καν γίνουν «σήμερα» στο ελληνικό μπάσκετ, οραματίζονται έτσι το «αύριο», καληνύχτα ζωή!

Σε κάθε περίπτωση, ο Προμηθέας οφείλει να χτίσει πάνω στην επιτυχία να φτάσει μετά τον τελικό του Πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου και όχι να παρασυρθούν από μια κάκιστη νοοτροπία που επιδεικνύουν κάποιοι…

Το μέγα ζήτημα ωστόσο δεν είναι ο Προμηθέας. Είναι οι Έλληνες παίκτες που αδικούν το ταλέντο τους. Και ο Αγαραβάνης έχει τεράστιο ταλέντο. Αλλά με αυτά τα μυαλά θα είναι μόνιμα παράδειγμα προς αποφυγή. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Αγραβάνης…

Yγ. Η ανακοίνωση του Προμηθέα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved