Ο Παναθηναϊκός έχει Παππά, οι άλλοι… διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός έχει Παππά, οι άλλοι… διαιτητές

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ήττα του «τριφυλλιού» στην Πόλη η οποία ήρθε από αγωνιστικούς και… εξωαγωνιστικούς λόγους και για τους 3,5 απόντες των «πράσινων»

Στο προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ είχε επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας το θέμα της «Πράσινης» και του Δημήτρη Κοντού που έδειχνε πως όταν η μπάλα… καίει ο Νίκος Παππάς πετυχαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων του. Απόψε στην Τουρκία αποδείχθηκε ότι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού όταν η μπάλα… καίει έχουν διαιτητές.

Και πριν προλάβουν οι «αντικειμενικοί» που δεν θέλουν να μιλούν για διαιτησία, που… αηδιάζουν γι αυτά τα θέματα και ζουν στο… ροζ συννεφάκι τους να κράξουν θα πούμε και κάτι άλλο. Πρώτον, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από την Φενέρμπαχτσε μόνο εξαιτίας της διαιτησίας και δεύτερον όταν υπάρχουν διαιτητές υψηλοτάτου επιπέδου δεν χρειάζεται να σε «σφαγιάσουν» για να σε κερδίσουν. Μπορούν να το κάνουν και με το.. γάντι αν την ξέρουν την δουλειά.

Για παράδειγμα… Με το σκορ στο 52-50 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αρνούνται γκολ-φάουλ του Καλάθη, μην τυχόν ο Παναθηναϊκός περάσει μπροστά. Λίγο αργότερα με το σκορ στο 54-51 οι διαιτητές θα κλείσουν τα μάτια στη… ματσουκιά του Βέσελι στον Παππά στον αιφνιδιασμό. Επίσης στο τέλος με τον Γκιστ να παίζει… αμυνάρα και το σκορ στο 61-60 θα… ανακαλύψουν πως ο παίκτης του «τριφυλλιού» πάτησε τη γραμμή και θα δώσουν την μπάλα και 24 νέα δευτερόλεπτα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η εντυπωσιακή άμυνα και το πρόβλημα στην επίθεση

Όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη να πάρει την νίκη. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε προετοιμάσει εντυπωσιακά την άμυνα της ομάδας του (με το «καλησπέρα» έριξε τον Αντετοκούνμπο πάνω στον Σλούκα για να τον «βραχυκυκλώσει») και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς. Η Φενέρμπαχτσε έχει 81 πόντους μέσο όρο στα παιχνίδια της και ο Παναθηναϊκός την κράτησε στους 67 (35 στο πρώτο μέρος και 32 στο δεύτερο).

Στην επίθεση όμως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε από τα 20 πρώτα λεπτά. Όταν ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με 35-30 και «εκτελούσε» με 5/11 δίποντα και 6/17 τρίποντα. Χαρακτηριστικό του επιθετικού προβλήματος είναι ότι η πρώτη πικ εντ ρολ συνεργασία Καλάθη και Γκιστ ήρθε στο 21’ για το 35-34. Και αυτό ήταν… οιωνός.

Το 12-20…

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη του Παναθηναϊκού και στην άμυνα και στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός την κέρδισε με σκορ 12-20 και όλη τη διαφορά να την κάνουν οι περιφερειακοί του «τριφυλλιού» μέσα στη ρακέτα τους. Οι κοντοί έπαιζαν πολύ καλή άμυνα στο «ζωγραφιστό» μετά τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα με τους Βέσελι και Τόμπσον να χάνουν την επαφή τους με το καλάθι.

Και το 20-12…

Στα τελευταία 10 λεπτά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να είναι μπροστά με 57-60 και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ που κέρδισε λίγο πριν. Ουσιαστικά «πλήρωσε» την απουσία του Ματ Λοτζέσκι, το ντεφορμάρισμα του Ρίβερς, την «κόπωση» που βγάζει ο Γκιστ (ίσως ο Βουγιούκας να έπρεπε να πατήσει παρκέ για περισσότερη ώρα), αλλά και ο Καλάθης ο οπο΄θιος αντιμετωπίζει και την κακή αγωνιστική περίοδο του Λεκαβίτσιους και δεν μπορεί να πάρει… ανάσα. Και φυσικά τα επιθετικά ριμπαόυντ της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι είχαν 4 σε όλο το ματς και πήραν 6 στα τελευταία 10 λεπτά.

Το ματς τελείωσε. 100%. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να μείνει στην Φενέρμπαχτσε. Τώρα έχει ΤΣΣΚΑ και ΟΑΚΑ. Και ίσως το σημαντικότερο όλων είναι οι «πράσινοι» να διατηρήσουν το αήττητο της έδρα τους και είναι δεδομένο ότι από εκεί και έπειτα θα βρουν να πάρουν τα διπλά που χρειάζονται για να πάρουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα της έδρας.

ΥΓ1: Ντροπή για την Ευρωλίγκα που βάζει ως highlight της βραδιάς το ξεκάθαρο φάουλ στον Παππά.
ΥΓ2: Όλοι οι δήθεν αντικειμενικοί που δε θέλουν να ασχολούνται με την διαιτησία καλό θα είναι να μάθουν πως και η διαιτησία είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν δεν θέλουν ας κάνουν κάτι άλλο… Ας δουν Masterchef ή Me Style Rocks.
ΥΓ3: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκανε SOLD OUT για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό είναι, πλέον, το σημαντικότερο παιχνίδι. Κερδίζεις και τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ και από εκεί και πέρα δεν χάνεις από κανέναν… Και πας αήττητος και με πλεονέκτημα στα play offs.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved